Po wgraniu Diamond_WWE_20755_WildBerry_V1_Full telefon nie uruchamia sie

• 3 Odpowiedzi
  • 699 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przestroga,

Wczoraj przetestowalem rom Diamond_WWE_20755_WildBerry_V1_Full. Po wgraniu ROM'u telefon nie wstal, tzn. zawieszal sie na pierwszym ekranie , nie startowal nawet windows. Po ok. 1-2 min pojawial sie komunikat na czarnym tle, że nastapila proba wgrania oprogramowania z nieautoryzowanego zrodla i nalezy wcisnac przycisk SEND w celu uruchomienia wgrania ustawien fabrycznych.
niestety wciskanie SEND nic nie dawalo, jak rowniez wciskanie czegokolwiek w telefonie. bylem zalamany.. walczylem z telefonem ok godzine
pomoglo forum http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=428
znalazlem tam sposobik na uruchomienie telefonu i wgranie dowolnego innego romu, teraz mam dutty incl. qsqa i zobaczymy ile mi podziala

pzdr,
krisss

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
Odp: Po wgraniu Diamond_WWE_20755_WildBerry_V1_Full telefon nie uruchamia sie
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 23, 2008, 13:47:35 »
Przestroga,

Wczoraj przetestowalem rom Diamond_WWE_20755_WildBerry_V1_Full. Po wgraniu ROM'u telefon nie wstal, tzn. zawieszal sie na pierwszym ekranie , nie startowal nawet windows. Po ok. 1-2 min pojawial sie komunikat na czarnym tle, że nastapila proba wgrania oprogramowania z nieautoryzowanego zrodla i nalezy wcisnac przycisk SEND w celu uruchomienia wgrania ustawien fabrycznych.
niestety wciskanie SEND nic nie dawalo, jak rowniez wciskanie czegokolwiek w telefonie. bylem zalamany.. walczylem z telefonem ok godzine
pomoglo forum http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=428
znalazlem tam sposobik na uruchomienie telefonu i wgranie dowolnego innego romu, teraz mam dutty incl. qsqa i zobaczymy ile mi podziala

pzdr,
krisss

Kolego miałem ten ROM przez kilka dni,nic się takiego nie działo.wgrałeś poprawnie USPL jeśli tak to jaki.Może wystąpił jakiś błąd w trakcie instalacji ROM-u(wyłączyłeś wszystkie aplikacje w tle na PC łącznie z antywirem i firewalllem) lub ściągnięty plik z ROM-em był uszkodzony.Przyczyn może być wiele.który to Twój flash ROM-u?Bywało tak podczas innych flashów?
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 24, 2008, 09:37:04 »
zrobilem wszystko zgodnie ze sztuką a zmieniałem juz pare ROMow, najwazniejsze ze dalem rade z pomoca forum.
w kazdym razie poszukiwania najlepszego ROMu trwaja..

pzdr,
krisss

*

Offline Looke83

• 16
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 25, 2008, 13:14:07 »
Witam.

Nie wiem dlaczego tak Ci się przytrafiło. U mnie od dwóch tygodni mam w diamenciku wgrany ten rom i wszystki smiga jak trzeba. Bardzo szybki i bez zbednego oprogramowania.
Natomiast mialem problem z romem dutte'go. Wprawdzie nie z tym najnowszym, ale poprzedni byl jakis dziwny. Niby tez dosc szybko chodzil ale...nie moglem nawet zrobic glupiego zdjecia bo nie dzialal aparat i chyba bylo cos z sms'ami [nie pamietam juz dokladnie]. Wiem ze po godzinie wywalilem dutte'go i wgralem Wildberry i od tego czasu skonczyly sie moje problemy.

Pozdrawiam
HTC Diamond
ROM : [WM6.1 PLK] Dark Innovation 2 (v3.0) [Manila2]
Radio : v1.09.25.23