outlook + diamond

• 8 Odpowiedzi
  • 1103 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

outlook + diamond
« dnia: Maj 08, 2009, 12:08:39 »
Witam jak mam synchronizować kontakty z outlookiem próbuje i nic mi nie wychodzi. Please help.

*

Offline Wiatrak99

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC TOUCH DIAMOND Blackberry 9700
Odp: outlook + diamond
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 08, 2009, 12:26:40 »
Ale na jakim etapie jest problem? Pojawia się kreator synchronizacji? Nie widzi kontaktów? O co chodzi?

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 08, 2009, 12:39:52 »
no właśnie problem jest na samym początku, w fonie jak podłącze do kompa to pojawiają się opcje ActiveSync with Outlook i wymiana plików. mam zaznaczoną pierwszą opcję, a na kompie pojawia się auto odtwarzanie.  Nie ma opcji z outlookiem tylko z Win Media Player import obrazów i wyświetlenie zawartości telefonu. Nie wiem jak to mam zrobić żeby kontakty znalazły się w outlooku na kompie.  :(

*

Offline Wiatrak99

• *
  • 79
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 08, 2009, 12:45:34 »
ok, a co się pojawia na telefonie bo mi to wygląda na tryb pamięci dyskowej a nie activesync

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 08, 2009, 12:56:28 »
Na fonie się pojawia po podłączeniu do kompa ActiveSync Sync with Outlook i druga opcja Disk Drive. Mam zaznaczoną opcję nr. 1 klikam ok na pierwszej opcji i nic więcej się nie dzieje poza auto odtwarzaniem w viście

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 08, 2009, 13:03:16 »
ActiveSync z tego co wiem, jest dla XP nie dla Visty. Dla Visty jest WMDC inaczej Windows Mobile Device Center. Co zresztą napisane jest w FAQ.

*

Offline Wiatrak99

• *
  • 79
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 08, 2009, 13:12:20 »
Absolutnie słuszna uwaga, tylko że tu problem chyba gdzie indziej niż w nazwie aplikacji. Chyba że na viście masz active sync  :) Ja bym przeinstalował.

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 08, 2009, 13:18:45 »
No wo viście jest coś w rodzaju activesync z tym że synchronizuje muzyczkę z win media player. A co do "Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile" to mam zaznaczone Zezwalaj na połączenia USB. I o co w tym chodzi to nie wiem.

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 08, 2009, 14:13:03 »
musisz mieć skonfigurowane połączenie zarówno w centrum synchronizacji jak i centrum obłsugi urządzeń z windows mobile
poza tym musisz mieć ms outlooka, a nie outlook express czy jak tam nazywa się jego następca w viscie

w telefonie odznacz opcję zaawansowanych usług w trakcie połączenia

jak podłączasz tel. do kompa to musisz wybrać opcję activesync, a nie pamięci zew. i kliknąć gotowe (wbrew pozorom nie dla wszystkich jest to takie oczywiste  :-| )

jak podłączysz tel do kompa otwórz centrum obsługi i wybierz tam stosowne opcje (synchronizacja kalendarza, kontaktów, poczty, zadań)
end of fear
yo is here