Oryginalny ROM HTC na Orange 1.93-kilka pytań

• 8 Odpowiedzi
  • 3398 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Oryginalny ROM HTC na Orange 1.93-kilka pytań
« dnia: Wrzesień 06, 2009, 10:18:17 »
Witam mam kilka pytań odnośnie wgrania najnowszego 2009-02-27 ROMU ze stronki HTC. Aktualnie posiadam Oranżadę ver 1.93:

1.Czy wgranie najnowszego romu wymaga wgranie najpierw romu oficjalnego wczesniejszego z 2008.07.31 - czy moge go od razu zapodac bez ROMu pośredniego?

2.Z tego co mi wiadomo wgranie oryginalengo Romu nie wymaga implementacji HardSPL ? czy tak

3.Na stronie widzę że ROm nie ma wsparcia językowego dla Poland - The update is available for the following languages: English (Pan Europe and UK), Italian, French, Dutch, German, Swedish, Spanish, Portuguese, Danish, Norwegian, Finnish and Russian.
czy oznacza to że da się zainstallować ten ROM ale będzie po angielsku - czy w tym momencie nie da się tego zrobic, ewentualnie da ale czy istnieje jakies spolszczenie?

4.Czy wgranie tego ROMU skutkuje utratą gwarancji?

5.Cz warto zmienić ROM na ten od HTC?

6.Czy paczka ta zawiera także Radio i ROM oraz inne dodatki?

Pozdrawiam

Link do aktualizacji od HTC:

http://www.htc.com/europe/SupportDownload.aspx?p_id=133&cat=2&dl_id=483

*

Offline mgmiter

• 30
    • moom space - grafika.wizerunek.kreacja
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: Oryginalny ROM HTC na Orange 1.93-kilka pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 07, 2009, 00:42:06 »
Witam mam kilka pytań odnośnie wgrania najnowszego 2009-02-27 ROMU ze stronki HTC. Aktualnie posiadam Oranżadę ver 1.93:

1.Czy wgranie najnowszego romu wymaga wgranie najpierw romu oficjalnego wczesniejszego z 2008.07.31 - czy moge go od razu zapodac bez ROMu pośredniego?

nie wymaga pośredniego

2.Z tego co mi wiadomo wgranie oryginalengo Romu nie wymaga implementacji HardSPL ? czy tak

tego nie wiem. ale ja wgrałem sobie HardSPL dla pewnosći i bezpieczenstwa

3.Na stronie widzę że ROm nie ma wsparcia językowego dla Poland - The update is available for the following languages: English (Pan Europe and UK), Italian, French, Dutch, German, Swedish, Spanish, Portuguese, Danish, Norwegian, Finnish and Russian.
czy oznacza to że da się zainstallować ten ROM ale będzie po angielsku - czy w tym momencie nie da się tego zrobic, ewentualnie da ale czy istnieje jakies spolszczenie?

ten Rom bedzie po angielsku.w innym wątku jest poruszony temat najnowszego oryginalnego ROMU zTC z nakładką spolszczającą

4.Czy wgranie tego ROMU skutkuje utratą gwarancji?

tak. ale zawsze można wrocić do poprzedniego

5.Cz warto zmienić ROM na ten od HTC?

w porównaniu do tego od Orange warto

6.Czy paczka ta zawiera także Radio i ROM oraz inne dodatki?

nie wiem co masz na mysli pisząc o dodatkach ale Radio zawiera na pewno

Pozdrawiam

Link do aktualizacji od HTC:

http://www.htc.com/europe/SupportDownload.aspx?p_id=133&cat=2&dl_id=483

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 07, 2009, 08:33:02 »
Im so confiuse....ROM 1.93 Orange

1. Nie moge zainstalować nowego ROMU od HTC na stronie sunnysoft - ID VENDOR ERROR

2.Nie ma według numeru seryjnego żadnego ROMu dla mojego HTC na stronie HTC

I jak to mówia jestem w czarnej dupie - firma HTC zapomniala o cześci klientów ...... coś niebywałego

PS:Mama gwarancje nie chce wgrywać innego romu.

*

Offline zbych1

• **
  • 233
  • Sprzęt: Asus 639, HTC Diamond, laptop dell
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 07, 2009, 16:28:47 »

1. Nie moge zainstalować nowego ROMU od HTC na stronie sunnysoft - ID VENDOR ERROR

I jak to mówia jestem w czarnej dupie - firma HTC zapomniala o cześci klientów ...... coś niebywałego

Zeby wgrać inny rom musisz odblokować diamonda , a że masz gwarancje i chcesz ją mieć dalej to jesteś skazany na orange.

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 08, 2009, 11:49:43 »

Teraz ja zaspiewam: Ale to juz było... :evil:
Nie wgrasz ROMU HTC do zbrandowanego urzadzenia. Ani w Oranzade, ani w Erę.
Nie ma Twojego numeru seryjnego, bo dla HTC ...nie masz urzadzenia HTC tylko sieciowy "brand".
I albo tkwij w czarnej dupie, albo szukaj pomocy w Orange (hahaha), albo rozdziweicz telefonik i wgraj którys z dostepnych tutaj ROMów. A sumie... tracisz tylko gwarancję :wink:, ale i na to jest rada..
Tylko czytaj, szukaj, ucz się. Kazdy przez to przeszedł :ok:
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, ROM: Gen.Y D2 R3 Radio: 1.13.25.24
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 08, 2009, 12:24:57 »
Przecież fabryczne ROM i SPL z Orange można bez problemu później przywrócić, więc o co chodzi z tą stratą gwarancji? Na tych fabrycznych romach, które są do kitu, Diamond rozwija może połowę swoich możliwości. Zmień rom na jakiś gotowany, czy z tego forum, czy z xda i zacznij korzystać z Diamonda jak z urządzenia, a nie zbiorowiska błędów i brandowanych świecidełek-popierdółek.
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 08, 2009, 12:26:56 »

Teraz ja zaspiewam: Ale to juz było... :evil:
Nie wgrasz ROMU HTC do zbrandowanego urzadzenia. Ani w Oranzade, ani w Erę.
Nie ma Twojego numeru seryjnego, bo dla HTC ...nie masz urzadzenia HTC tylko sieciowy "brand".
I albo tkwij w czarnej dupie, albo szukaj pomocy w Orange (hahaha), albo rozdziweicz telefonik i wgraj którys z dostepnych tutaj ROMów. A sumie... tracisz tylko gwarancję :wink:, ale i na to jest rada..
Tylko czytaj, szukaj, ucz się. Kazdy przez to przeszedł :ok:

Czy HardSPl pomoże z zdjęciem ograniczenia na ROM ze strony sunnysoft 2.03?

i będe mógł go wgrać?

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, ROM: Gen.Y D2 R3 Radio: 1.13.25.24
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 08, 2009, 12:33:09 »
Czy HardSPl pomoże z zdjęciem ograniczenia na ROM ze strony sunnysoft 2.03?
i będe mógł go wgrać?

Dzięki HardSPL będziesz mógł wgrać dowolny rom. Co więcej. Będziesz mógł wgrać nie tylko każdy oficjalny rom htc, ale także każdy z przygotowanych przez społeczność. W tym drugim przypadku sunnysoft nie będzie Ci potrzebne - te romy są już po polsku bez zabierającej miejsce i spowalniającej system nakładki od sunnysoft.
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 08, 2009, 13:24:58 »
Dzieki wszystkim za info

Pozdrawiam

Pifko :ok: