odtwarzanie muzyki przez bluetooth w zestawie głośnomówiącym JABRA Sp700

• 2 Odpowiedzi
  • 1899 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kupiłem sobie zestaw głośnomówiący JABRA Sp700

Posiada on wbudowany transmiter FM :-)

Bezproblemowo udało mi sie zparować go z HTC Diamond, rozmowy telefoniczne działają.

Niestety nie potrafie "przesyłać" muzyki poprzez bluetooth. Mimo nawiązanego połączenia (ikona słuchawki i nutki) podczas odtwarzania muzyki gra głośnik w telefonie a nie w zestawie.

Co jeszcze trzeba ustawić ??

W menu ustawień bluetooth- ustawienia powiązania dla Jabra SP700 mam zaznaczone ptaszki przy opcjach: Bezprzewodowe urządzenie stereo oraz zestaw głosnomówiący.
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2008, 22:56:50 wysłana przez dziambel »

Odp: odtwarzanie muzyki przez bluetooth w zestawie głośnomówiącym JABRA Sp700
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2009, 10:20:34 »
U mnie podobny problem. Pytanie czy to problem z Windows Mobile (u mnie wersja 6.1) czy też z Jabrą.
Pierwsze sparowanie telefonu i Jabry jest ok. Rozmowy i muzyka przechodzą przez Jabrę (no i dalej jak się używa transmitera FM to przez Radio). Ale wsyatarczy rozłączyć się (wyłączyć Jabre lub oddalić się z telefonem poza zasięf bluetooth) i przy ponownym połączeniu telefonu z Jabrą przez bluetooth rozmowy się przenoszą przez głoścnik Jabry (dalej przez FM), ale odtwarzana muzyka przez telfon już nie.
Podobnie jak przedmówca prośba o wskazanie rozwiązania tego problemy lub gdzie odpowiedź na ten problem znajdę
Pozdrówka
rafalg

*

Offline kwaku85

• *
  • 92
  • Reperatorium serwis Apple HTC Kraków
    • Profesjonalny serwis GSM w Krakowie
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: odtwarzanie muzyki przez bluetooth w zestawie głośnomówiącym JABRA Sp700
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 16, 2009, 00:28:05 »
W winzgrozie niestety musisz po rozłączeniu każdorazowo w ustawieniach przytrzymać rysik na urządzeniu i zaznaczyć opcję z bezpiecznym stereo. Muza powinna wskoczyć wtedy na Jabrę. Zapewne jest jakiś sposób "zautomatyzowania" tego procesu, ja niestety nie wiem jaki. To samo mam z motką HT800 I HT820. jako głośnomówiący działa od razu, jako Stereo trzeba "popchnąć" go ręcznie. Kolega wyżej niech sprawdzi Jabrę na innym telefonie i także spróbuje ręcznie ustawić to bezpieczne stereo. Jeśli nie pomoże- romik do zmiany, czyli to, co tygryski lubią najbardziej. Powodzenia :)