odtwarzacze mp3 a Jabra BT3030

• 7 Odpowiedzi
  • 738 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fraseba

• **
  • 144
odtwarzacze mp3 a Jabra BT3030
« dnia: Październik 29, 2008, 18:15:30 »
witam ponownie, sorrki że tak ciągle krąże wokół tego samego tematu ale odtwarzacz muzyki to podstawowa rzecz dla mnie w diamondzie, a tu niestety  lekkie  rozczarowanie
jak zmusic Jabre BT3030 aby sterowała wybranym programem chodzi mi dokładnei o S2P, po tapnięciu na plik mp3 otwiera sie S2p ale na tym koniec jak nacisne cokolwiek na pilocie otwiera sie WMP (wczesniej otwierał sie odtwarzacz TF3D ale zamknołem  go tweakiem do TF3d )
zależy mi na tym S2P bo mam wrażenie że gra najlepiej ze wszystkich testowanych odtwarzaczy

*

Offline miroslawdabrowski

• 43
  • Sprzęt: 20cm ;)
Odp: odtwarzacze mp3 a Jabra BT3030
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 30, 2008, 18:17:03 »
troszkę nie na temat, ale spytam ile godzin dziennie przesłuchasz na tej słuchawce z Daimondem ? Sam zamierzałem kupić ten zestaw.

*

Offline kaczmander

• 46
  • Sprzęt: HTC universal >> THc DIAMOND + motorola s9 >> Omnia
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 30, 2008, 18:54:39 »
ja posiadam słuchawki motorola s9 i tylko pracuje mi z nimi windowsowy Player niestety nie ma obecnie programu który by mógł być sterowany przez przycisku wbudowane w słuchawki (odtwarzacze obsługują standard ad2p ale już AVRCP nie a ten 2 protokół odpowiedzialny jest za przyciski :) )
Kaczmar

*

Offline fraseba

• **
  • 144
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 30, 2008, 19:34:06 »
muzyki słucham tylko w pracy, uśredniając ok 6 godz mam właczony zestaw Jabra, bateria w nim jest naprawde dobra,telefon mam cały czas podłączony kablem usb do kompa
Jabra obsługuje tylko WMP i odtwarzacz TF3D ... niestety :(

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 30, 2008, 23:40:04 »
sluchawka ta jest wybredna co do programu sterujacego...mysle ze nalezaloby pogrzebac w rejestrze...chodz to tylko moje przypuszczenia i niewidze wiekszego sensu zmieny odtwarzacza bo ten domyslny ladnie brzeczy...
Jezlei sluchasz muzyki i pracujesz na PC to zamontuj BT i mozesz uzyc jakiegokolwiek odtwarzacza.

Bardzo slaby zasieg ma albo Diamond albo Sluchawki...poniewaz przy 2m juz sa szumy...
Ale plusem jest wspolpca z dwoma urzadzeniami jednoczesnie...W moim przypadku pracuje z MDA VI i iPhonem. Podczas jazdy samochodem niemusze wyciagac zadnego z kieszeni

*

Offline fraseba

• **
  • 144
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 31, 2008, 17:36:55 »
dwa metry!?!?!?!
dzisiaj specjalnie sprawdzałem z miarą w ręce, miedzy 15-16 metrem zaczyna przerywać ale jak stane jest ok, około 17 metra muzyka zanika na dobre, dodam że wszytko mierzone w lini prostej w jednej duzej hali gdzie stoją obrabiarki, a więc częsci elektryczne i elektroniczne mogące mieć wpływ na zakłócanie sygnału
dodam że nie mażadnego znaczenia czy telefon podłaczony jest do ładowarki czy nie
a jakość muzyki ....no cóż są gusta i guściki

*

Offline mattcrow

• **
  • 218
  • Sprzęt: HTC Touch Pro T7272 + 16GB     Samsung SGH-i900 16GB
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 31, 2008, 20:40:01 »
też mnie trapi problem przypisania przycisków na jabrze (jakimkolwiek zestawie bluetooth)
szukałem już na temat mapowania tych przycisków i jakoś nie mogę się dokopać...
Pozdrawiam.

*

Offline kaczmander

• 46
  • Sprzęt: HTC universal >> THc DIAMOND + motorola s9 >> Omnia
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 01, 2008, 19:28:19 »
nie jabra obsługuje tylko programy które odtwarzają muzykę nie maja zaimplementowanego protokołu AVRCP a czy istnieją programy do mapowania przycisków z słuchawek to nie wiem musiały by mieć ten protokół bez niego nie jesteśmy w stanie nic zrobić AVRCP
Kaczmar