Odbieranie polaczen tylko przyciskiem na klawiaturze

• 10 Odpowiedzi
  • 3599 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odbieranie polaczen tylko przyciskiem na klawiaturze
« dnia: Luty 14, 2010, 12:18:30 »
Witam
Przeszukalem troche Forum, szczerze mowiac nie wiem jak szukac problemu opcja Search wiec pozwolilem sobie zalozyc topic.
Problem polega na tym, ze w momencie kiedy ktos dzwoni mam mozliwosc odebrania polaczenia:
- albo przyciskiem na klawiaturze
- albo zielonym przyciskiem na ekranie dotykowym.
Czy mozna wylaczyc ta druga opcje ??
Dosc czesto zdarza sie, ze wyciagam dzwoniacy telefon z kieszeni i juz mam polaczenie. Jakims przypadkiem albo sie polaczylem (zielona dotykowa) albo co gorsza odrzucilem (czerwona dotykowa).
Ogolnie, czy mozna zablokowac obydwa przyciski na ekranie dotykowym ?? czerwona i zielona.

Pozdrawiam
Piotrek

*

Offline Kamill

• 357
  • Sprzęt: SGS
Odp: Odbieranie polaczen tylko przyciskiem na klawiaturze
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 14, 2010, 12:23:28 »
Nowsze dialery od htc posiadają suwak, dzięki któremu nie da rady przypadkowo odebrać/odrzucić połączenia. Innym rozwiązaniem jest S2U2, który również posiada taką opcję, albo PhonEx, który jest płatny, ale warty polecenia.

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 14, 2010, 12:25:11 »
mozna, poszukaj programu answer keys disabler czy jakos tak, albo lepiej sciagnij sobie slide2answer i wtedy bedziesz odbieral suwakiem (samo na pewno sie nie odbierze w tym przypadku)

EDIT: AnswerKeysDisabler masz u mnie na chomiku (nick taki sam jak tu na forum), ale jednak bardziej polecalbym ci sciagnac to slide2answer. Na xda na pewno gdzies jest
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2010, 12:27:43 wysłana przez szkic »

*

Offline Falcon88

• 12
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond rom: SwiftBL ENG / Radio:1.00.25.05
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 14, 2010, 13:09:54 »
Ja korzystam z tego Answer key disabler i wszystko jest OK, gdyby nie to ze nie zawsze dziala ten program. Czasem przez kilka dni nie ma z nim problemu i normalnie odbieram przyciskiem sprzetowym a czasem po prostu wyciagam z firmowego etui i juz leci czas polaczenia na wyswietlaczu. Jest to dosc uciazliwe ale jakos sobie z tym radze a nie uzywam S2U2 bo jakos mi sie nie podoba;)

*

Offline JotCe

• 42
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 14, 2010, 14:03:06 »
Ja również, tak jak Kamill polecam PhonEx. Przez półtora roku testowałem różne dialery i menedżery kontaktów, a po zainstalowaniu PhonEx v. 2.2 już nie myślę nad innym rozwiązaniem.

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 14, 2010, 14:30:21 »
dobra, to jak juz zaczeliscie cos polecac to ja polecam pocket shield (instalujesz razem z nim standardowy dialer wm i do tego masz odbieranie palcem pzrez przesuniecie i opoznienie dzwonka maleje chyba do jednego sygnalu... no i masz od razu program do blokowania)

Ja korzystam z tego Answer key disabler i wszystko jest OK, gdyby nie to ze nie zawsze dziala ten program. Czasem przez kilka dni nie ma z nim problemu i normalnie odbieram przyciskiem sprzetowym a czasem po prostu wyciagam z firmowego etui i juz leci czas polaczenia na wyswietlaczu. Jest to dosc uciazliwe ale jakos sobie z tym radze a nie uzywam S2U2 bo jakos mi sie nie podoba;)

bo ten program jest troche niedorobiony i zreszta kompletnie nieuzyteczny i bez sensu odkad weszlo slide2answer... przynajmniej moim zdaniem

PS. ten phonex wgrywa swoj wlasny dialer? Jak z opoznieniem dzwonka?
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2010, 14:35:13 wysłana przez szkic »

*

Offline JotCe

• 42
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 14, 2010, 14:52:36 »
W PhoEx można wybierać między dialerem systemowym a dialerem PhonEx. Opóźnienie dzwonka jest najmniejsze jakie kiedykolwiek uzyskałem.
Kiedyś kupiłem PocketShield i przez jakiś czas go używałem ale uważam, że to jest już zbyt rozbudowana kobyła i wkurzała mnie też jego słaba współpraca z niektórymi programami. Ale PhonEx jednak kosztuje te 24,99$...

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 15, 2010, 21:56:11 »
A czy w tych innych dialerach można wykonać video-połączenie?
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline JotCe

• 42
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 16, 2010, 00:24:04 »
Przy zaznaczeniu opcji "Wyłącz telefon WM" dostępny jest dialer PhonEx, w którym nie znalazłem opcji video-rozmowy.
Jeśli wspomniana opcja jest odznaczona, to głównym dialerem jest PhonEx, ale po wciśnięciu klawisza ekranowego  "Telefon WM" uruchamia się dialer systemowy (HTC) i tam jest możliwość wykonywania połączeń video.  Natomiast nie sprawdzałem w tym przypadku opóźnień w reakcji dzwonka na przychodzące połączenie, bo nie korzystam z video rozmów i używam wyłącznie dialera PhonEx. Może sprawdzę to ale później, w ciągu dnia.
Polecam samodzielne sprawdzenie na własnym sprzęcie działania tej aplikacji, bo dają chyba 15 dni na testowanie.

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 13, 2010, 17:27:04 »
Witam.

W takim razie jaki dialer polecicie żeby była w nim opcja odbierania suwakiem, albo tylko przyciskami sprzętowymi, a zarazem żeby nie powodował opóźnienia dzwonka ? Na chwilę obecną korzystam z windowsowego dialera ze względu właśnie na to opóźnienie. Mam WM6.1

Widze że wymienia się wiele nazw nakładek blokujących, ale nigdzie nie widze czy są to nakładki na dialer HTC czy będą również działały z tym windowsowym.

Pozdrawiam.

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 14, 2010, 21:07:26 »
w pocket shield to dziala wlasnie najlepiej ze standardowym windowsowym dialerem