Ochrona naszych diamentów...

• 9 Odpowiedzi
  • 2297 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline siwyyy

• **
  • 100
  • HTC Diamond
Ochrona naszych diamentów...
« dnia: Grudzień 03, 2008, 22:27:40 »
W czym nosicie, jak chronicie itp.
Sam mam na razie oryginalną folie i nosze w oryginalnym pokrowcu...
Spotkał się ktoś z czymś takim;
http://www.zagg.com/invisibleshield/htc-touch-diamond-gsm-cases-screen-protectors-covers-skins-shields.php

Nieźle to wygląda :ok:

Odp: Ochrona naszych diamentów...
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 03, 2008, 22:43:50 »
Niestety nieźle wygląda tylko na zdjęciu. Wbrew pozorom oklejenie telefonu jest zadaniem dosyć trudnym, ponieważ prawie niemożliwe jest prawidłowe oklejenie bez 'poprawek', a każda próba odklejenia kończy się lekkim rozciągnięciem folii co w efekcie oznacza że niezbyt dobrze pasuje do telefonu i już po oklejeniu widać zmianę 'struktury' folii. Gdyby nawet komuś udało się dobrze okleić phona to i tak ekran dotykowy jest zdecydowanie mniej czuły oraz zdecydowanie gorzej wygląda niż bez folii. Jedyny plus jest taki że po zdjęciu foli telefon nie jest porysowany nawet gdy nosisz go w kieszeni razem z kluczami. Podsumowując drugi raz na pewno nie kupię takiej folii.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 03, 2008, 22:50:32 »
W mojej opini to jest INVISIBLE SHIT ! Niestety :( Po pierwsze naklejenie tego na front telefonu graniczy z cudem ! A spryskac caly telefon dolaczonym plynem to nie sztuka! Bo jak wiadome plyn + elektronika = nic dobrego. Sam w rezultacie po wydaniu 70 zl na to uzywam tylko folii na tyl i panel dolny telefonu ... na wyswietlaczu oryginalna folia spelnia idealnie swoje zadanie. SUMA SUMARUM .... NIE POLECAM !

P.S. Dolaczony filmik z instrukcja naklejania to zaden filmik ... iPhone chcac nie chcac nie ma ani troche skomplikowanych ksztaltow typu kat prosty, gdyz jest on caly owalny a na owalne latiwej sie to nakleja. Na kwadratowego Diamenta niestety nie da sie tego nakleic zwlaszcza w miejscach zalamania pod katem prostym :/ Tak wiec filmik jest dla mnie wrecz niemal smieszny.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2008, 22:52:40 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline siwyyy

• **
  • 100
  • HTC Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 04, 2008, 14:45:20 »
A nie z foli tylko z futerałów, tylko skórzanych... nie chcę tandety dla telefonu za tysiaka, co polecacie

*

Offline berez

• 36
Gumowany LUX CRYSTAL
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 04, 2008, 17:57:16 »

Witam

przymierzam sie do kupna Gumowany LUX CRYSTAL

Nie wiem czy moge podac tutaj linka do allegro, jesli nie to prosze moda o usuniecie linka:
http://allegro.pl/item488260558_gumowany_lux_crystal_black_htc_touch_diamond_fv.html

Co o tym sadzicie?
Moze ktos uzywa?

Czy guma ta jest podobna do gumy uzytej do zrobienia standardowej obudowy innych telefonow htc np - htc touch elf?

pozdrawiam

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 05, 2008, 00:10:54 »
jak się ma zgrabne ręce, nie pije codziennie (a jeśli już to w domu lub bez telefonu) i nie pracuje na budowie lub ogólnie ma z piaskiem do czynienia, to żadne ochrony nie są potrzebne.

mój Diamond wygląda po 3 miesiącach jak nowy, choć jestem jego drugim użytkownikiem. w dobrze utrzymanej kieszeni telefon się nie zniszczy. w ręce telefon się nie zniszczy. leżąc na biurku telefon się nie zniszczy.

więc do prostytutki nędzy, po co Wam futerały, folie i inne inwizible szity?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 05, 2008, 00:39:55 »
jak się ma zgrabne ręce, nie pije codziennie (a jeśli już to w domu lub bez telefonu) i nie pracuje na budowie lub ogólnie ma z piaskiem do czynienia, to żadne ochrony nie są potrzebne.

mój Diamond wygląda po 3 miesiącach jak nowy, choć jestem jego drugim użytkownikiem. w dobrze utrzymanej kieszeni telefon się nie zniszczy. w ręce telefon się nie zniszczy. leżąc na biurku telefon się nie zniszczy.

Ano wlasnie po to bo  nie ktorzy nie maja zgrabnych rak, pija "niemal codziennie" i sa np budowlancami ...  Tego typu wypowiedz jest dla mnie cokolwieczek dizwna bo jakby kazdy tak uwazal to po co na rynku bylo by tyle tych zabezpieczen ? ... Kazdy ma swoje preferencje i upodobania i ja osobiscie w kieszeni nosze rozne rzeczy i nie bede zwracal uwagi na to ze mam miec osobna czysciutka kieszen tylko dla Dimencika ... stad np u mnie zapotrzebowanie na folie, futeral itp ...

A odnosnie CRYSTAL CASE ... ta forma zabezpieczenia jest jedna z najgorszych :/ Gdyz jesli tam dostanie sie cos rysujacego pomiedzy telefon a CRYSTAL to nie ma mocnych ze telefon bedzie porysowany ! (doswiadczenie z wczesniejszych telefonow i CRYSTALI) ... Najlepsze jest moim zdaniem oryginalne zabezpieczenie HTC w postaci oryginalnego POUCHA (slim etui)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2008, 00:43:48 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 05, 2008, 16:51:31 »

Popieram :)

Jak komuś chce sie wydawać kasę na ozdóbki typu odklejające sie folie, futerały skórzano-gumowo-metalowe to niech wydaje, ale....
najlepiej niech zapakuje ukochanego Diamonda w prezerwatywę i używa - tania, delikatna w dotyku, kolory lub smaki do wyboru, nie tłumi głosu przy rozmowach.

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 05, 2008, 17:07:45 »
najlepiej niech zapakuje ukochanego Diamonda w prezerwatywę i używa - tania, delikatna w dotyku, kolory lub smaki do wyboru, nie tłumi głosu przy rozmowach.

:mrgreen: chyba jednak tłumi troche

Wracając do tematu to od lat używam folii poliwęglanowych (dwu warstwowych) oraz w przypadku HTC oryginalnego futerału

Żadnych pokrowców, sylikonów crystali itp. (nawiasem mówiąc widziałem jak Crystal potrafi urządzić telefon po pobycie na plaży)

*

Offline Szadzik

• **
  • 197
  • Sprzęt: SE X1, HP IQ830UK, Nikon D90
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 05, 2008, 21:38:34 »
Używałem P1i przez rok, tylko folia na wyśw i żadnych pokrówców i po roku zmieniłem folię i telefon jak nowy był.
Gadget Tales:
OT MaxDB, CD1, CD5, J5, GD96, ME45, T68i, X6, CX65, A925, E398, MPx200, X6-2, OT715, D600E, W810, M600i, BB Pearl, W880, N95 2, P1i, XDA Ignito, W880 SE X1 + IQ830UK + Nikon D90
www.justaphotographer.co.uk