Nowy ROM + InterWrite zawiesza sie przy kastomizacji

• 6 Odpowiedzi
  • 1011 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nowy ROM + InterWrite zawiesza sie przy kastomizacji
« dnia: Październik 21, 2009, 21:18:44 »
Witam

Mam mały problem , wgrałem do Diamonda oryginalny ROM z tej strony

http://www.sunnysoft.com/htc/

instalacja przebiegła bez najmniejszego problemu, telefon przeszedł kastomizacje i wszytko działa poprawie.
po pierwszym sukcesie przeszedłem do drugiego kroku czyli polskiej lokalizacji, ściągniętej z podanej wcześniej strony, wszytko zgodnie z instrukcja , instalacja bez problemowa, hard reset ... i tu jest problem, wszytko się ładuje, ekran kalibruje ale kastomizacja staje na okołu 90%  dokładnie na HTC Diamond_5in1_EEU...

pomyślałem ze coś poszło nie tak i zacząłem wszystko od początku jednak bez zmian, telefon leży już 30 min i wisi a ja zastanawiam się w czym problem. czy HardSpl który pozostał może sprawiać problem ?

*

Offline zbych1

• **
  • 233
  • Sprzęt: Asus 639, HTC Diamond, laptop dell
Odp: Nowy ROM + InterWrite zawiesza sie przy kastomizacji
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 21, 2009, 21:39:17 »
A było już o tym i wszystkim którzy mają inny P/N jak podany na stronie "interwrite" zatrzymuje instalke na koncowych procentach , masz P/N taki jak zalecają??

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 21, 2009, 21:53:06 »
hmm nie zauważyłem tej informacji , rzeczywiście nie mam odpowiedniego :/ czy jest jakiś sposób aby to obejść lub inny sposób spolszczenia tego romu ?

BTW dzięki za podpowiedz :)

*

Offline bambucha1988

• *
  • 77
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 21, 2009, 22:06:55 »
ja też mam nie odpowiedniego i co zainstalowałem wszystko po koleii :D fakt długo on nie zagościł u mnie bo jest marny  :D

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 21, 2009, 22:15:40 »
marny czy nie na pewno lepszy od Orange , instalowałeś to w jakiś specjalny sposób , jakiś HR w odpowiednim momencie ? ja robię po kolei i staje :) nie będę się sprzeczał co do jakości tego softu, jak znasz jakiś dobry plk to polec moze się skusze :)

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 21, 2009, 22:43:45 »
marny czy nie na pewno lepszy od Orange , instalowałeś to w jakiś specjalny sposób , jakiś HR w odpowiednim momencie ? ja robię po kolei i staje :) nie będę się sprzeczał co do jakości tego softu, jak znasz jakiś dobry plk to polec moze się skusze :)

DI2
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=132916.0
Rom Dark Innovation 2

*

Offline zbych1

• **
  • 233
  • Sprzęt: Asus 639, HTC Diamond, laptop dell
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 22, 2009, 10:34:21 »
ja też mam nie odpowiedniego i co zainstalowałem wszystko po koleii :D fakt długo on nie zagościł u mnie bo jest marny  :D
Dla mnie to jest normalny rom w dodatku od czasu kiedy go używam ani razu diamond nie sprawił mi żadnego fikuska , dla ludzi którzy tylko normalnie chcą uzywać diamonda rom jest najbardziej odpowiedni i również dla tych którzy wyłacznie używają środowiski graficzne SPB ten rom jest idealny , zalety: brak zawieszek i bugów ,długo trzymająca bateria , radio stabilne we wszystkich "zekresach" (blut, gps, gsm/umts, wifi) dość szybki , wady tylko jedna windows mobile 6,1 , uzywam tego romu bez interwrite i jestem z niego zadowolony no i SPB .