no i pojawiły się orydynarne chińskie podróbki :/

• 71 Odpowiedzi
  • 11789 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mleko

• *
  • 58
  • Sprzęt: HTC Wizard
Odp: no i pojawiły się orydynarne chińskie podróbki :/
« Odpowiedź #60 dnia: Październik 06, 2008, 16:41:16 »
hmm

"Image input equipment model:  Canon PowerShot A460
Software used:  Paint Shop Pro Photo 11,20"

gosciu specjalnie robi taki sknocone zdjecia.
jak masz jego adres to zloz mu wizyte i obejrzyj tego ZTC :D

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
  • Sprzęt: Diamond, Motorola Milestone, Archos 10.1
« Odpowiedź #61 dnia: Październik 07, 2008, 02:48:28 »
 :O
He, przyznam się że zalicytowałem podróbkę z tydzień temu...
Nie pamiętam dokładnie ale był to model HTC o numerze 3 cyfrowym, coś podobnego do polarisa, tylko że na oficjalnej stronie HTC nie występował. Dało to do myślenia ale logo HTC na fotkach było wyraźne...

na szczęście ktoś mnie przelicytował a swojego diamencika kupiłem w komisie  :O~

Beszczelność tego gościa co "polepsza" zdjęcia fotoszopem,
a i tak każdy kto ma w ręku diamoncika widzi że podróbka, niestety ci co kupują nie wiedzą...
był MDA I potem MDA II
obecnie HTC Diamond vel Era Mda Compact IV
Android: Motorola Milestone
Android Tablet: Archos 10.1

*

Offline Ghede

• 40
  • Sprzęt: Diamond, Iphone 3g i jako główny - HTC Desire:)
« Odpowiedź #62 dnia: Październik 07, 2008, 08:26:28 »
Witam
Mam pytanie odnośnie tej stronki - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=451891175
Troszeczkę mnie niepokoją te grube plecki a sprzęt jest niby nowy więc skąd tam bateria z większą pojemnością. a do tego inne rzeczy tego koesia to właśnie chińskie udziwnienia. ale cena dość przystępna...
Dzięki z góry

*

Offline xcoom

• 544
  • Linux registered user 480923
    • http://www.mydiamond.prv.pl - Soft dla HTC Touch Diamond
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #63 dnia: Październik 07, 2008, 08:39:09 »
Witam
Mam pytanie odnośnie tej stronki - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=451891175
Troszeczkę mnie niepokoją te grube plecki a sprzęt jest niby nowy więc skąd tam bateria z większą pojemnością. a do tego inne rzeczy tego koesia to właśnie chińskie udziwnienia. ale cena dość przystępna...
Dzięki z góry
Na zdjęciu gdzie "DIAMOND" leży wyświetlaczem do dołu widać dziurki głośnika i jakiś dodatkowy port(chyba miniUSB), więc moim zdaniem albo jest to podróbka albo wystawiający aukcje użył zdjęcia nie swojego telefonu.
Poproś o dodatkowe zdjęcia tyłu telefonu i wyjaśnienie co to za port.

*

Offline brent

• **
  • 174
  • Sprzęt: Cala kolekcja :)
« Odpowiedź #64 dnia: Październik 07, 2008, 08:45:22 »
Witam
Dzięki z góry

Na przedostatnim zdjeciu jest podrobka. Na wczesniejszych (zrobionych wg. naglowka w kwietniu tego roku!) - oryginal. Zwroc uwage na charakterystyczne dla podrobek plecki z dziurkami i przede wszystkim na port USB, ktory nagle, w magiczny sposob przewedrowal z dolu na bok telefonu :)

Natomiast cala specyfikacja podana w opisie zgadza sie, wg. niej jest to Diamond. Moze sprzedawca jest niezbyt kumaty i wzial cudze zdjecia, w tym to zdjecie podrobki? Ale w takie cuda lepiej nie wierzyc. Dodatkowo podejrzana jest ta bonusowa bateria. Na takie sytuacje jest tylko jedna rada - kupowac moze troche drozej, ale z pewnego zrodla i z odbiorem osobistym.
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2008, 09:27:30 wysłana przez brent »
W kolekcji m.in.: N9210i, Clie665, SPV, MDA3, FS720, A925, N9300, Qtek 8300, TYtN 1&2, iPhone2G, G900, Eee901, Raphael, E63, i780, i8000, i5700, C6-00, Kindle3G, iPhone4, Milestone, NookColor, SGS2

*

Offline pawwel

• **
  • 159
  • Sprzęt: i780
« Odpowiedź #65 dnia: Październik 07, 2008, 08:54:11 »
Dokładnie, przedostatnie zdjęcie to podróba, reszta jest dobra (no chyba że ostatnie, nie wiem co to jest :worried:).Opis też się zgadza, więc bardzo możliwe, że to po prostu pomyłka, zadaj pytanie sprzedającemu, zobaczymy co on na to.

*

Offline brent

• **
  • 174
  • Sprzęt: Cala kolekcja :)
« Odpowiedź #66 dnia: Październik 07, 2008, 09:19:39 »
Dokładnie, przedostatnie zdjęcie to podróba, reszta jest dobra (no chyba że ostatnie, nie wiem co to jest :worried:).Opis też się zgadza, więc bardzo możliwe, że to po prostu pomyłka, zadaj pytanie sprzedającemu, zobaczymy co on na to.

Tylko ze z pozostalych aukcji tego goscia wynika, ze specjalizuje sie w chinszczyznie. Moze zmotywowany sukcesami innych cwaniaczkow postanowil sam poszukac jeleni?

Aha, no i jest jeszcze kwiatek w komentarzach: "Przesyłka trwała prawie miesiąc. Okłamał mnie, że paczka została wysłana pocztą. Telefon nie był wysłany z Polski tylko z Chin!!! Obciążył mnie dodatkowo cłem. Telefon, który przyszedł jest NIESPRAWNY. Sprzedawca unika kontaktu."

Od tego goscia to ja bym nie kupil paczki zapalek, a co dopiero ZTC - o, przepraszam - HTC Diamond :)
W kolekcji m.in.: N9210i, Clie665, SPV, MDA3, FS720, A925, N9300, Qtek 8300, TYtN 1&2, iPhone2G, G900, Eee901, Raphael, E63, i780, i8000, i5700, C6-00, Kindle3G, iPhone4, Milestone, NookColor, SGS2

*

Offline WiValdiBB

• 14
  • postęp technologiczny nieustanniennie przyspiesza
    • serwis, części zamienne, urządzenia BIZERBA
  • Sprzęt: WIZARD, HERMES, COMPACT IV
« Odpowiedź #67 dnia: Październik 07, 2008, 10:56:53 »
Po co kupować taki szajs za taką kasę kiedy w UK na np ebay'u można bez problemu, kupić nówkę sztukę oryginalnego Diamenta za 250 funciaków?
Mi udało się kupić nówkę z od kolesia który dostał upgrade z T-Mobila czyli MDA Compact IV za 220 + 7 funtów przesyłka. Problemem jest tylko to że nie chcą wysyłać za granicę.
Ja płaciłem PayPal'em a podałem gościowi adres kumpeli, która mi go przywiozła
Sporo ludzi lata tam więc jest to do załatwienia.
Sprzęcik wyszedł mnie 955 zł, wgrałem PL ROMa, zdjąłem SIMa, jest OK  :ok:
Ceny w Polsce są chore, pewnie dlatego ludzie ulegają pokusie i kupują tani szajs
Można kombinować, ale przecież z głową !!!
pozdro
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2008, 11:04:15 wysłana przez WiValdiBB »
jeżeli skorzystałeś z pomocy, proszę powiedz chociaż Dziękuję

« Odpowiedź #68 dnia: Październik 07, 2008, 17:10:06 »
http://pda.pl/news/ztc_touch_diamond__powaznie

Przeczytajcie ten artukul
 a znajdziecie odpowiedz na temat chinskiej podruby

*

Offline Ghede

• 40
  • Sprzęt: Diamond, Iphone 3g i jako główny - HTC Desire:)
« Odpowiedź #69 dnia: Październik 07, 2008, 17:33:14 »
hm... zupełnie nie zwróciłem uwagi na to ostatnie zdjęcie - miniatura jakaś inna;)
pozostaje mi podziękować i szukać dalej:)
Pozdrawiam

*

mgcompany

« Odpowiedź #70 dnia: Październik 07, 2008, 19:49:50 »
Nikt nie zobaczył jeszcze, że podróba ma silosa na rysik z lewej strony, a nie z prawej?
Na tej aukcji: http://www.allegro.pl/item448421063_telefon_htc_p3700_bcm_nie_iphone_omnia.html widać, że nie ma go z prawej strony, a na zdjęciach chociażby z pda.pl widać go z lewej strony.

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #71 dnia: Październik 07, 2008, 20:56:41 »
Nikt nie zobaczył jeszcze, że podróba ma silosa na rysik z lewej strony, a nie z prawej?
Na tej aukcji: http://www.allegro.pl/item448421063_telefon_htc_p3700_bcm_nie_iphone_omnia.html widać, że nie ma go z prawej strony, a na zdjęciach chociażby z pda.pl widać go z lewej strony.
s jak się dokładniej przyjżysz to zobaczysz że oba zdjęcia to dwie różne podróbki ponieważ mają inne rysiki