HTC to jednak gówniania firma....
ludziska się zajarali TF3D i firma zbiła kokosy...a tak naprawdę sprzęt jest mocno przeciętny i niedorobiony, że o zapleczu serwisowym nie wspomnę... 
nigdy więcej HTC.
Trochę trudno dyskutować z tak emocjonalną wypowiedzią, ale przejdźmy do konkretów:
HTC to g. firma - sprawdź, jakie PDA i smartfony wyprodukowali, w tym dla innych marek - moim zdaniem było całkiem nieźle. Wprowadzają też innowacyjne urządzenia. Niewiele (o ile jakieś) urządzeń posiadało GPS, telefon i radio w takich gabarytach jak Artemis...
TF3D - ma plusy (np. dobry wygląd w porównaniu z Today - bez dodatkowych opłat, przystosowanie do obsługi palcem, prognoza pogody) i minusy (ograniczone wyświetlanie zadań i spotkań, prawie zupełnie brak konfiguracji)
Czy sprzęt jest niedorobiony nie potrafię powiedzieć - użytkowałem sporo komórek i PDA, każde miały plusy i minusy - Asus A716 był czołgiem nie do zniszczenia, ale wielkim i ciężkim, Artemis miał wszystko dostępne w tym czasie na rynku i był mały, ale łatwo się uszkadzała obudowa i niestety miał wadę systemu uniemożliwiającą korzystanie z karty SD, Nokia miała ubogie oprogramowanie.
Każdej firmie zdarzają się wpadki, każda ma słabości. Dla mnie najważniejsze jest to jak reaguje na te wpadki. Mam nadzieję, że osoby, które zostały potraktowane tak jak autor niniejszego wątku będą przynajmniej "dręczyć" HTC reklamacjami, żądaniem ustosunkowania się do swoich roszczeń itp., tak, żeby firma nie stwierdziła, że niezależnie od obniżenia jakości wszyscy i tak kupią ich produkty.
Jeśli chodzi o serwis HTC w Polsce - zgadzam się z Tobą w 101%. Może ktoś poinformuje jak jest w innych krajach? Mamy przecież liczną załogę w Niemczech, Wielkiej Brytanii czy USA.
Pozdrawiam