Niepotrzebne pliki w folderze Windows

• 10 Odpowiedzi
  • 3819 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline alien4

• **
  • 103
  • Sprzęt:
    HTC sense
Niepotrzebne pliki w folderze Windows
« dnia: Luty 17, 2009, 18:57:17 »
Witam od niedawna meczy mnie okienko o niewystarczajacej pamieci w pamieci telefonu i nie chodzi tu o te 4GB tylko  o ta 2 pamiec. Sprawdzalem wszystkie foldery na dysku "c" i wychodzi na to, ze to w folderze Windows jest najwiecej rzeczy... Instaluje prawie zawsze wszystko na pamieci 4Gb no chyba ze aplikacja wymaga zainstalowania jej na pamieci telefonu. Teraz pytanie: co mogę wywalic z folderu Windows zeby przybylo mi jaknajwiecej mega i zebym nie musial odinstalowywac niczego co mam juz zainstalowane. No chyba, ze to normalne i kazdy ma 2-10MB...
HTC Touch Diamond 2 | WM 6.5 | 23547.5.5.0 | Manilia 2.5.20121225 | Philips SCE4430/12 (2000mAh)

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Niepotrzebne pliki w folderze Windows
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 17, 2009, 18:59:15 »
wyczyść cache, ciacha i historię przeglądarki
wszystkie "empeczy" dzwonki na kartę
itd.
z folderu windows niewiele da się usunąć - większość to pliki systemowe

*

Offline alien4

• **
  • 103
  • Sprzęt:
    HTC sense
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 17, 2009, 19:19:00 »
Wszystkie mp3 i obrazki przenioslem wczesniej, ale wyczyszczenie smieci od przegladarek pomoglo, choc nie wiem czy duzo bo teraz mam 17MB, jakies jeszcze podpowiedzi??

PS: Dzieki za pomoc marcinl :D
HTC Touch Diamond 2 | WM 6.5 | 23547.5.5.0 | Manilia 2.5.20121225 | Philips SCE4430/12 (2000mAh)

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 17, 2009, 19:20:53 »
nie masz jakiś dokumentów na PDA? może zbyt dużo zainstalowałeś w pamięci urządzenia?

*

Offline alien4

• **
  • 103
  • Sprzęt:
    HTC sense
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 17, 2009, 19:33:45 »
Zaraz zaczne szperac na tej pamieci, chcialem zapytac o 2 rzeczy jeszcze:
1 Ile tak mniej wiecej powinno byc wolnej pamieci?
2 Jak zmnienialem motywy tf3d to tam rozpakowywaly sie jakies pliki, z tego co widze to przewazajaca ilosc rzeczy w Windows to pliki graficzne czy to norma??
Zainstalowalem max 4 programy na tej pamieci, moze to wina oprogramowania? Mam 2.03.404.2 NLD

PS:Mam tez jeszcze problem (dopiero dzis przy pozadkach zauwazylem) przy robieniu zdjec i filmow wszystko zapisuje sie luzem do Moich dokumentow, a czy nie powinno przypadkiem sortowac sie do moich obrazow i moich dzwiekow? I jeszcze jedno ile razy bym nie ustawil swojego wlasnego dzwonka zawsze po jakims czasie sie zmienia... Jak ustawiam jakis z domyslnej listy to zostaje ale jak juz jakis swoj czy to z pamieci telefonu czy tez internal memory zawsze sie zmienia dzwonek sms jaki i przychodzacych rozmow, czy musze go gdzies wkleic zeby zawsze byl taki jaki ustawie, a czy jak wkleje go tam gdzie te domyslne(gdziekolwiek to jest) to juz zostanie, i moze ewntualnie w rejetrze przestwic na ten jeden dzwonek?? Sorki ze tyle w jednym poscie ale nie chcialem smiecic i opisywac co post to problem...
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 19:35:35 wysłana przez alien4 »

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 17, 2009, 19:37:28 »
Sorki ze tyle w jednym poscie ale nie chcialem smiecic i opisywac co post to problem...
nie za ma co  :)
bardzo dobrze  :ok: właśnie tak jest lepiej = kilka problemów w jednym wątku  :ok:

dalej już nie pomogę - nie mam diamonda a te problemy raczej dotyczą jego i wersji WM

*

Offline jurek007

• **
  • 116
  • Sprzęt: Motorola Defy
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 17, 2009, 20:00:18 »
I jeszcze jedno ile razy bym nie ustawil swojego wlasnego dzwonka zawsze po jakims czasie sie zmienia...

Też tak miałem. Jest taka rada: umieść te swoje dzwonki w katalogu \My Dokuments\Moje dżwięki dzw. w pamięci telefonu, wtedy będą już na stałe. U mnie pomogło.
MDA Compact IV > Xperia X1 > GarminAsus M20 > Samsung Galaxy Ace > Motorola Defy RedLens
ROM: Defy+ 4.5.1-134_DFP-125
Operator: Play

*

Offline alien4

• **
  • 103
  • Sprzęt:
    HTC sense
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 17, 2009, 21:41:22 »
Zrobilem tak jak powiedziales i po paru restartach dziala, dzieki :D
Co do reszty to moze ktos wie wiecej...?
I jeszcze jedno wie ktos jak wylaczyc efekt nakladania sie bialego polprzezroczystego tla na tapete jesli wylacze tf3d i mam ten standardowy wyglad wm6?? Gdzies w rejestrze??

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 17, 2009, 23:08:09 »
Po kolei:

1, wolnej pamięci programowej powinieneś mieć w zależoności od "wypchania" ROMu, do 80 do 130MB. U mnie po zainstalowaniu wszystkiego co używam zostaje jakieś 120MB wolnej pamięci.

2. tf3d i manila to prawie same pliki graficzne i zabierają w cholerę miejsca

3. Masz standardowy windowsowy program do przegladania obrazków, to w nim wybierz opcję tapety i wtedy pojawi ci się okno z ustawieniem przezroczystości i nie trzeba w ogóle grzebać w rejestrze

:)

*

Offline alien4

• **
  • 103
  • Sprzęt:
    HTC sense
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 18, 2009, 00:30:50 »
Po kolei:

1, wolnej pamięci programowej powinieneś mieć w zależoności od "wypchania" ROMu, do 80 do 130MB. U mnie po zainstalowaniu wszystkiego co używam zostaje jakieś 120MB wolnej pamięci.

2. tf3d i manila to prawie same pliki graficzne i zabierają w cholerę miejsca

3. Masz standardowy windowsowy program do przegladania obrazków, to w nim wybierz opcję tapety i wtedy pojawi ci się okno z ustawieniem przezroczystości i nie trzeba w ogóle grzebać w rejestrze

:)
1 Mam oryginalny soft HTC, ze strony HTC, zainstalowane wszystkie niezbedne mi programy i pozostalo jedynie 47.08MB dla programow i teraz juz 21.26 ogolem, czy dla programow to malo, jesli tak powywalam te rzeczy oryginalnie wgrane ktorych nie uzywam (opera po holendersku, googlemaps itp) Ale jesli to wystarczy to zostawie jak jest.

2 Czyli rozumiem ze tak ma byc i zostawic cala to grafike?

3 Dzieki pomoglo:D

*

Offline e.t.

• *
  • 59
    • Kuchnia nataly
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 18, 2009, 11:55:11 »
Alien, najprościej to ściągnij sobie którąś kuchnię i zostaw tylko co co ci potrzeba. Ja zrobiłem sobie romik na kuchni Nataly i mam po instalacji jakieś 120M wolnego a jak poinstaluję potrzebne programy z cabów to i tak zostaje chyb az 80 wolnej pamięci...
Gotowanie nie jest trudne.. zwłaszcza że są gotowe kuchnie....  :ok: