Nie mam juz pomysłów :/

• 23 Odpowiedzi
  • 1721 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kubalmar

• **
  • 219
  • Sprzęt: HTC
Nie mam juz pomysłów :/
« dnia: Listopad 09, 2008, 01:11:45 »
Panowie poddaje sie. Jeszcze nigdy nie miałem problemu z połączeniem internetowym przez wifi w poprzednich PDA, a MDA IV mnie połozył.
Łącze sie bez problemu z własnym Access Pointem, ale zadna przegladarka nie chce polaczyć z witryną. Miałem zaszyfrowanego AP i po wisaniu klucza MDA łaczylo sie normalnie, na połaczeniu pisze połaczono, siła sygnału dobra i nic..lipa nadal zadna przegladarka nie chce wyjść.
Zdjąłem więc szyfrowanie i ustawiłem na automacie(pomyślałem ze moze tu jest jakis problem) i jest dokładnie to samo. Gdzie jest myk? MDA normalnie wyszukuje sieci znajduje ją, pyta czy polaczyć więc daje połącz i błyskawicznei ustanawia połaczenie, ale nie mam wyjscia do netu. Doradzcie cos bo juz pomyslów mi brak.  :(

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
Odp: Nie mam juz pomysłów :/
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 09, 2008, 10:46:41 »
Jaki masz router kolego?Wyglada na to że tam tkwi przyczyna..
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline yourek

• **
  • 141
  • Sprzęt: HTC touch pro, HTC HD Mini,LG
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 09, 2008, 10:59:13 »
Nie wiem czy to u ciebie zadziala u mnie wystrczylo skasować z listy znalezionych sieci modem i  wyszukać go jeszcze raz i pozniej wszystko dzialalo jak trzeba!

Objawy były takie same jak u ciebie

Pozdrawiam

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 09, 2008, 11:04:23 »
Pytam o router bo np.w Livebox Tp miałem tak że trzeba było w czasie połączenia WiFi w telefonie z Liveboxem trzeba było nacisnąć przycisk Reg i tylko to pomogło..

*

Offline kubalmar

• **
  • 219
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 09, 2008, 11:24:54 »
Mam D-linka AP podłaczonego do routera Asmaxa ale to jest wina (tak sadze) ustawien MDA IV, bo Artemis chodzi jak złoto. Mam neostrade i router pod który podłączone sa dwa PC stacjonarne i D-link do laptopa i wszystko chodzi na automacie. Tak jak pisałem na MDA III i Artemisie wszystko chodzi jak powinno. MDA IV tez łaczy ale nie mozna wyswietlic zadnej witryny. Usuwałem ustawienia znalezionej sieci ale po ponownym połaczeniu jest to samo  :(

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 09, 2008, 11:37:39 »
A zmieniłeś suwak w ustawieniach WiFi z oszczędności na wydajność?
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

*

Offline kubalmar

• **
  • 219
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 09, 2008, 11:52:06 »
A zmieniłeś suwak w ustawieniach WiFi z oszczędności na wydajność?
Tak zmienilem, zmieniałem juz wszystko nawet wbrew logice ale lipa.  :|
Musze dzisiaj na mieście na hotspotach potestować, jak tam poleci to bede szukał dopiero rozwiazania.
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2008, 11:55:41 wysłana przez kubalmar »

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 09, 2008, 12:11:02 »
A moze nie macie dodanego MAC adresu do listy dostepowej przez wifi.

*

Offline kubalmar

• **
  • 219
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 09, 2008, 12:36:52 »
Tak jak juz pisałem wszystko lata na automacie i zaden z PC nie ma przypisywanego maca.

*

Offline mihus708

• 46
  • Sprzęt: 3310->k510i->benq-siemens s88->nokia 5300 ->n95-1->htc diamond>
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 09, 2008, 19:08:19 »
to może wina anteny wlan bo u mnie wszystko ustawia się automatycznie wieć jak nie router jest winny tej sytuacji to albo sama antena wifi(sprawdz koniecznie w miejscach hotspotów miejskich czy dasz rade z korzystać z internetu) jak nie dasz rady się podłączyć to pozostaje oddanie mda IV do serwisu lib masz coś z radio romem polecam wgranie nowego  :smile:

*

Offline idas

• **
  • 169
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 09, 2008, 20:09:22 »
Zakladam, ze jakas podstawowa wiedzie o sieciach posiadasz.

1) Czy mozesz puscic 'ping' do innego komputera w sieci, bramy lokalnej, komputera na zewnatrz sieci? Jesli tak to b.dobrze.
2) Moze to problem z rozwiazywaniem nazw DNS. Sprobuj wejsc na google wpisujac w przegladarce 72.14.221.104.
3) Dostajesz w ogole poprawne dane protokolu IP z DHCP?

*

Offline kubalmar

• **
  • 219
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 09, 2008, 21:27:01 »
Problem mam nadzieje sie rozwiązał sam. W centrum na hotspotach wszystko dziala pieknie jak powinno, ale po powrocie do dmu, zona mowi ze nie mogla wejść do internetu w lapku, pomyśłaem sobie, że pewnie coś całkiem namieszalem. Okazało sie ze AP zdechł, gdy przeprowadziłem wywiad to zona oswiadczyła ze czesto miala przerwy, ale jak "poruszała kabelkiem"  :mrgreen: to wszystko wracało do normy i zapewne moja walk dzisiejsza dopełniła jego żywota :( Dzieki wszystki za okazana pomoc jak kupie nowego Acces pointa to dam znac czy wszystko gra.
Przy okazji jakiego radzicie kupić acces pointa do sieci domowej?

*

Offline ganz

• *
  • 57
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 09, 2008, 21:37:49 »
Przy okazji jakiego radzicie kupić acces pointa do sieci domowej?
Witaj, polecam coś z Linksysów (sam mam wrt54gl i wrt54g). Wgraj sobie do niego soft Tomato (do poczytania na http://openlinksys.info/news.php), zapewniam, że będziesz zadowolony.

Pozdrawiam
--<-@ ganz n' roses @->--

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 09, 2008, 22:05:44 »
Musze dzisiaj na mieście na hotspotach potestować, jak tam poleci to bede szukał dopiero rozwiazania.

Ja korzystam z Belkina. Żadnych problemów :)

Ja na swoim romie nie mam żadnych problemów z wi-fi nigdzie (czasem tylko Opera nie wyświetla mi prawidłowo niektórych stron)
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 10, 2008, 08:32:07 »
 Netgear tylko i wyłącznie-zasięg przez betonowe mury he he.Miałęm Belkina,Linksysa ale to nie to :wink:

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 10, 2008, 20:54:50 »
sry za off top ale mam pytanie czy ktoś korzystał z WAG160N. Chcę wywalić LiveBoxa i zastanawiam się nad czymś nad tym linksysem. warto?

*

Offline Gix

• 49
  • Sprzęt: HTC Touch Pro, HTC HD2
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 10, 2008, 21:02:48 »
Szukaj rutera z anteną zewnętrzna jeśli mieszkasz w domu jednorodzinnym. Natomiast jeśli nie to ten powinien Ci w zupełności wystarczyć.
Natomiast co mogę powiedzieć o tym routerze... hmmm... o tym modelu akurat nic  :P ale korzystam ze sprzętu LINKSYS już 5 lat i jak na razie jestem zadowolony.  :ok:

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 10, 2008, 21:11:05 »
mam mieszkanie, nie dom myslę że zasięg ma lepszy od LB ale chciałem się upewnić z kimś kto już go ma.

*

Offline kourier

• **
  • 203
  • Abrakadabra!
  • Sprzęt: loox720, htc diamond, sga, sgt7, sgs2
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 10, 2008, 22:09:26 »
d-link dir-300 (ma WPA2/AES) - na 12.5% mocy anteny z drugiego piętra bloku łapię dobry sygnał na zewnątrz na parterze. Jedyne ~100zł.
Metaverse.out.deliver("life");

« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 18, 2008, 14:53:21 »
skoro juz offtop o routerach to polecam firme Pentagram-korzystam juz jakies 4 lata-2 stacjonarne i 1 laptop, teraz 2 stacjonarne i 3 laptopy.wszystko chodzi jak zloto :)

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 18, 2008, 15:41:08 »
Netgear D834G/Linksys WAG200G. Z daleka od Pentagramów!! i D-Linków (choć jest jakiś 1 dobry model). Pracowałem swojego czasu jako administrator sieci i z doświadczenia wiem, że na polskie skoki napięcia nadaje się tylko Linksys. Bo do domu nikt Cisco przecież nie kupi :)

Ja kupiłem powystawowego Netgeara na allegro za 70zł z gwarancją i jest OK. Trochę biedny konfig bez zaawansowanych ustawień ale z 2 strony dla amatorów sieci łatwy i przyjemny w obsłudze.

Jeśli chodzi o problemy typu router+pcc to są to w 99% przypadków 2 sprawy. Problem z DNS (jak słusznie koledzy radzą spr. po IP) i problemy z zabezpieczeniami. Jeśli masz router na automat to zapewne aktywny jest firewall, którego radzę nie stosować w tej klasie sprzętu :P a jak ktoś bardzo chce to chociaż dobrze skonfigurować.

*

Offline kubalmar

• **
  • 219
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 18, 2008, 15:45:42 »
Ja uporałem sie w końcu z problemami. Kupiłem router PLANET nie wiem co to za firma, ale polecono mi go do neostrady i faktycznie sprawuje sie idealnie. Bardzo dobry sygnał przez acces pointa (D-Link to był muł przy nim) a wifi w telefonie łapie błyskawicznie i co najważniejsze router jest prosty w konfiguracji. Dzieki wszystkim za pomoc i porady

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 18, 2008, 16:15:06 »
heh........na allegro za 150 zł masz Fritz!Box Fon WLAN - modem ADSL,Router,Switch,Bramka Voip na 10 kont SIP ......COOL  :ok: :ok:
Planet to badziew mialem 3 szt wszystkie padły  :(
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline kubalmar

• **
  • 219
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 18, 2008, 22:02:45 »
Ja za niego dałem 60 pln i poki co pracuje wysmienicie. Jak padnie to jest rok na gwarancji, a neo konczy sie za poł roku i będzie zmiana netu.
Tak wiec na pół roku szkoda ładowac kase w cos drozszego, a pewnym jest, ze juz neostrady mieć nie będe. :)