Najwydajniejszy ROM pod SPB Mobile Shell?

• 7 Odpowiedzi
  • 2112 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Najwydajniejszy ROM pod SPB Mobile Shell?
« dnia: Marzec 25, 2010, 20:50:44 »
Witam!
Poszukuję najbardziej wydajnego ROM-u dla Diamond-a najlepiej czysty ale nie jest to konieczne najważniejsze jest aby był bardzo szybki. Pozdrawiam i proszę o rady.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Odp: Najwydajniejszy ROM pod SPB Mobile Shell?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 25, 2010, 21:31:50 »
Witam!
Poszukuję najbardziej wydajnego ROM-u dla Diamond-a najlepiej czysty ale nie jest to konieczne najważniejsze jest aby był bardzo szybki. Pozdrawiam i proszę o rady.

A ten temat widziałes ? http://pdaclub.pl/forum/diamond/rom-ultraclean-v1-3a-final-wm6-1-pl-2-09/

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 26, 2010, 21:20:39 »
Ok dziękuję za odpowiedź i z pewnością sprawdzę ten ROM jednak proszę również o inne propozycje . Pozdrawiam adrek.

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 01, 2010, 15:42:20 »
Ja ten rom co poleca Krzysiecw mam u siebie i kolorowo nie jest. Na początku śmigał ślicznie. Oczywiście czasami robiłem soft resety ale kto ich nie robił. Używam na nim spb mobile shell. Zaznaczam że nie instaluję multum programów tylko używam paru stałych.
Wiadomo zdarzy się coś zainstalować, ale nie można powiedzieć że śmiecę. Na tą chwilę nie działa aparat a na początku śmigał. Gry i programy po instalacji nie chcą się uruchomić ani nawet czasami zapisać skrótu do uruchomienia. Jak wybieram do kogoś numer to się potrafi zwiesić parę razy pod rząd. Na razie nie robię nic bo alreader działa a głównie używam fona do czytania. Ale na pewno poprzedni który polecałem we wcześniejszym poście jest bardziej "żywotny".(Gen Y PX DR0 Core)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2010, 15:46:44 wysłana przez kszychx »

*

Offline mountain

• *
  • 72
  • Sprzęt: Nokia E72
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 02, 2010, 23:01:58 »
Ja ten rom co poleca Krzysiecw mam u siebie i kolorowo nie jest. Na początku śmigał ślicznie. Oczywiście czasami robiłem soft resety ale kto ich nie robił. Używam na nim spb mobile shell. Zaznaczam że nie instaluję multum programów tylko używam paru stałych.
Wiadomo zdarzy się coś zainstalować, ale nie można powiedzieć że śmiecę. Na tą chwilę nie działa aparat a na początku śmigał. Gry i programy po instalacji nie chcą się uruchomić ani nawet czasami zapisać skrótu do uruchomienia. Jak wybieram do kogoś numer to się potrafi zwiesić parę razy pod rząd. Na razie nie robię nic bo alreader działa a głównie używam fona do czytania. Ale na pewno poprzedni który polecałem we wcześniejszym poście jest bardziej "żywotny".(Gen Y PX DR0 Core)

Używasz Diamonda głównie do czytania? Nie zależy Ci żeby coś widzieć na starość??

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 03, 2010, 16:10:34 »
Ekran diamencika ma bardzo dobrą jakość i nawet czytając w nocy nie odczuwam żadnego zmęczenia wzroku. Mam okulary od 6-tego roku życia (31 lat je noszę) i raczej wiem coś na te tematy. Nie czytam może hurtowo, ale grubą książkę w tydzień pochłonę. Wygoda niesamowita. Obsługa jedną ręką i brak konieczności oświetlenia z zewnątrz. Dla mnie rewelacja. 

*

Offline mountain

• *
  • 72
  • Sprzęt: Nokia E72
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 03, 2010, 16:58:51 »
Ekran diamencika ma bardzo dobrą jakość i nawet czytając w nocy nie odczuwam żadnego zmęczenia wzroku. Mam okulary od 6-tego roku życia (31 lat je noszę) i raczej wiem coś na te tematy. Nie czytam może hurtowo, ale grubą książkę w tydzień pochłonę. Wygoda niesamowita. Obsługa jedną ręką i brak konieczności oświetlenia z zewnątrz. Dla mnie rewelacja.

Po tym co piszesz mogę stwierdzić jednoznacznie że nie masz o tym pojęcia. Ekran jest po prostu za mały żeby czytać nim bez zmęczenia oczu. Możesz tego nie czuć ale to nic nie zmienia.

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 03, 2010, 20:10:24 »
Jeżeli komuś sprawia problem czytanie na 2,8 cala to jego problem i niech sobie kupi książkę. Czytałem na ekranach mniejszych i jestem zadowolony, więc będę polecał ten sposób. Co do kwestii "nie mam o tym pojęcia" to w jakim sensie to rozumieć ?
Czytam na komórkach 10 lat, a książki to chyba od zawsze. Wada wzroku ta sama, więc mi się jakoś nie zepsuł wzrok. Znam ludzi co nie czytali i nie oglądali telewizji a mają na starość szkła jak denka butelek. Nawet jak coś mi szkodzi to nie w stopniu prowadzącym do ślepoty. Lepiej uważać jak się przechodzi na czerwonym niż robić problem jak ktoś czyta jak chce.
Prośba do moderatora o zamknięcie wątku bo to forum o telefonach a nie ebookach.
Pozdrawiam....