Nagrywanie rozmów

• 45 Odpowiedzi
  • 12358 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
Odp: Nagrywanie rozmów
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 30, 2009, 15:44:30 »
Jeden z użytkowników na xda, zrobil caba (2KB), który pozwala na nagrywanie obydwu osób rozmawiających. Nie wiem jak na Diamondzie, ale na Kaiserze przed instalacją tego pliku nie nagrywało, a teraz śmiga pięknie. Nagrywa zarówno w oryginalnych notatkach głosowych, w rejestratorze dźwięku, a także w Vito Audio notes Touch, którego używam. Tu macie link: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=493118 :ok: Dodam, że oczywiście nie chodzi o nagrywanie rozmów przez głosnomówiący tylko przez SŁUCHAWKĘ.
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 15:46:57 wysłana przez Budniu »

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 31, 2009, 08:44:09 »
na forum pisza ze na diamondzie nie dziala, normalnie rece opadaja, taka stara nokia za 50zl nagra  rozmowy, a wypasny htc diamond za ponad 1000zl juz nie
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 31, 2009, 09:00:43 »
xperia to samo niestety, zaden soft zadne nic nie pomaga,
dopiero asus p565 zaczął nagrywać pieknie, glos rozmowcy jest w koncu glosniejszy od mojego, do tego programik resco audio recorder nagrywa mp3 na storage w tle automatycznie 
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline agollum

• **
  • 206
  • Sprzęt: iPhone 4, HTC Diamond, HTC Artemis, Asus A716
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 31, 2009, 09:06:54 »
Co do automatyzacji nagrywania z Notatnika - polecam SKSchema - umożliwia wyłapywanie zdarzeń systemowych (m. in. nawiązanie połączenia głosowego) i uruchamianie dowolnej aplikacji lub skryptu w reakcji na to zdarzenie. Można np. automatycznie wyłączyć ekran po odebraniu rozmowy itp.
Powodzenia
AGollum

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 31, 2009, 09:23:26 »
To jezeli mówimy o automatycznym nagrywaniu rozmów to sprawdźcie Vito Audio notes i Vito Audio Notes Touch (uzwam tego drugiego), jest rewelacyjny :E

*

Offline mitek

• *
  • 76
  • ;-)
    • Mikrotech
  • Sprzęt: TV SAT telewizja satelitarna
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 01, 2009, 22:09:02 »
czy Vito Audio Notes Touch nagrywa glos z sluchawki (systemowy) czy tylk ten ktory dochodzi do mikrofonu z słuchawki ??

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 01, 2009, 22:11:43 »
Jeden z użytkowników na xda, zrobil caba (2KB), który pozwala na nagrywanie obydwu osób rozmawiających. Nie wiem jak na Diamondzie, ale na Kaiserze przed instalacją tego pliku nie nagrywało, a teraz śmiga pięknie. Nagrywa zarówno w oryginalnych notatkach głosowych, w rejestratorze dźwięku, a także w Vito Audio notes Touch, którego używam. Tu macie link: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=493118  Dodam, że oczywiście nie chodzi o nagrywanie rozmów przez głosnomówiący tylko przez SŁUCHAWKĘ.

Przeciez napisałem w pierwszym poście na tej stronie, że nagrywa przez SŁUCHAWKĘ czytałeś trochę ten wątek, czy tak palnąłeś po przeczytaniu 1 i ostatniego postu :?:

A nawiasem mówiąc to zupełnie nie wiem co masz na mysli pisząc:
czy tylk ten ktory dochodzi do mikrofonu z słuchawki ??
???
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2009, 22:14:37 wysłana przez Budniu »

« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 02, 2009, 00:32:21 »
ja uzywam vito audio notes touch na touch pro do nagrywania rozmow i jest w porzadku. co prawda glos rozmowcy jest ciszej nagrany niz moj ale spokojnie mozna wszystko zrozumiec i na pewno nie jest nagrywany z mikrofonu tak jak niektorzy sugeruja (nagrywanie z wbudowanych w win notatek daje podobny efekt). dziwne jest to ze jak prowadze rozmowe przez sluchawke bt to jakosc nagrania jest wyraznie lepsza tzn rozmowce slychac rownie dobrze jak mnie

*

Offline hmm

• **
  • 181
« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 20, 2009, 10:12:00 »
vito audio notes touch
sam programik jest skuteczny ale nie wiem czy coś pokopałem bo nagrywa mi tylko kila sekund i przestaje nagrywać
Nie jestem zbyt bystry w angielskim możne coś pokopałem w ustawieniach

« Odpowiedź #39 dnia: Grudzień 08, 2009, 12:51:09 »
To że diamond nie ma czegoś co nagrywa rozmowę automatycznie i w całości uważam za przegięcie , podobnie jak to że gdy kupisz go w U.K. nie możesz wgrać sobie w pełni polskiego Romu wydanego przez producenta. Jest to mój pierwszy i ostatni HTC.
Pozdrawiam wszystkich zadowolonych i mniej zadowolonych.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #40 dnia: Grudzień 08, 2009, 13:16:16 »
a jaki telefon ma takie cos co nagrywa rozmówcę automatycznie ?
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #41 dnia: Grudzień 08, 2009, 15:15:43 »
To że diamond nie ma czegoś co nagrywa rozmowę automatycznie i w całości uważam za przegięcie , podobnie jak to że gdy kupisz go w U.K. nie możesz wgrać sobie w pełni polskiego Romu wydanego przez producenta. Jest to mój pierwszy i ostatni HTC.
Pozdrawiam wszystkich zadowolonych i mniej zadowolonych.

to żeś błysnął pierwszym postem :-|
odgrzewasz kotleta sprzed pół roku (gdy są bardziej świeże wątki na ten temat), wypowiadasz się nie do końca na temat i na dodatek błędnie

u mnie nagrywane są automatycznie wszystkie rozmowy w całości...
end of fear
yo is here

« Odpowiedź #42 dnia: Grudzień 09, 2009, 08:55:31 »
Witaj,

No to mnie sprowadziłeś na ziemie , a myślałem że jestem super ekstra znawca htc diamonda , a tu popatrz - są lepsi....
Zamiast krytykować lepiej napisz jak nagrywać te rozmowy , i może jeszcze podpowiesz czy warto zmieniać rom i radio rom , czy zostać przy fabrycznym.
A może jest coś jeszcze co powinienem wiedzieć?

pozdrawiam

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #43 dnia: Grudzień 09, 2009, 11:04:13 »
np. vito audio notes nagrywa automatycznie, co do romu na wm6.1 nagrywana jest jedna strona czyli glosnik, na 6.5 i wyzszych nagrywa obie strony
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #44 dnia: Grudzień 09, 2009, 13:03:19 »
ja wgrałem hspl i zmieniłem firmowy rom i radio - nie narzekam, a nawet sobie chwalę

z polskich romów chyba tylko najnowsze revolution autorstwa mike1986 pozwalają sensownie (czyt. skutecznie) nagrywać rozmowy (dlatego rozstałem się z DI by krzysiecw)
jeśli nie potrzebujesz koniecznie nagrywania rozmów to polecam DarkInnovation
jeśli nagrywanie to w polskich romach chyba tylko revolution
w niektórych angielskich też zdarza się taka funkcjonalność, ale nie używałem na tyle długo, żeby móc coś polecić

rozmowy nagrywasz włączając taką opcję w trakcie rozmowy lub automatyzując ten proces przy użyciu zewnętrznego oprogramowania
pocelono Ci już Vito, ponoć program od resco też jest niezły
ja używam auto call record, bo jest za darmo (poza dotacją którą wypada przekazać), a nie potrzebuję zaawansowanych programów. wystarczy mi to,że automatycznie nagrywa rozmowy
end of fear
yo is here

« Odpowiedź #45 dnia: Grudzień 09, 2009, 13:08:15 »
Dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam