My Shine On 2.5 - problem

• 7 Odpowiedzi
  • 1221 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline coreon

• 4
  • Sprzęt: htc diamond
My Shine On 2.5 - problem
« dnia: Wrzesień 26, 2010, 19:51:24 »
Czesc, nie wiem czy ktoś juz mial taki problem ale nie znalazlem, dlatego pisze nowy watek. Mam zainstalowane My Shine On 2.5 i wszystko fajnie chodzi, a przede wszystkim bardzo mi odpowiada ten ROM tylko ze po jakims czasie jak mi jak wygasnie ekran albo ja go wylacze w sumie to nie ma znaczenia nie mozna wybudzic Diamonda, moge przyciskac wszystkie przyciski i wyciagac rysik ale i tak nie reaguje, a jak ktos dzwoni to slyszy sygnal ale tez reaguje, probowalem zrobic hard reset i to kilka razy ale nie pomoglo. Nie moge tez skozystac z mtty bo moj windows (czyli 7) nie ma sterowników i nie umiem ich zainstalowac bo windows nie wykrywa wogole podlaczenia przez usb ale mimo to moge wszystko robic z telefonem. Czekam na wasze pomysly. A jezeli ktos juz jednak mial taki problem bylbym wdzieczny za podrzucenie rozwiazania. :)

*

Offline Rayman96

• *
  • 69
  • PRO cheater :)
  • Sprzęt: HTC HERMES, HTC DIAMOND
Odp: My Shine On 2.5 - problem
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 28, 2010, 17:20:38 »
czyżby zbyt duże wycieki pamięci? wtedy nie wstaje. Ja miałem tak z hermesem. Polecałbymj ednak zmienić rom. Akurat w diamondzie nie wiem czy się da :)... w tym wypadku
HTC HERMES (IronWolf 1.4) - czeka w półeczce na chętnego
HTC DIAMOND (Mystique 2.4) - czeka w kieszonce
Z testami programów,romów - pisać do mnie!! :)

*

Offline coreon

• 4
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 28, 2010, 17:50:02 »
rom da sie zmienic bez problemu wystarczy reste i dziala normalnie do opisanego momentu oczywiscie :/

*

Offline Rayman96

• *
  • 69
  • PRO cheater :)
  • Sprzęt: HTC HERMES, HTC DIAMOND
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 28, 2010, 19:43:42 »
Rom się zmienia za pośrednictwem komputera lub bootloadera z wgranym romem. Może się nie zrozumieliśmy :)
HTC HERMES (IronWolf 1.4) - czeka w półeczce na chętnego
HTC DIAMOND (Mystique 2.4) - czeka w kieszonce
Z testami programów,romów - pisać do mnie!! :)

*

Offline coreon

• 4
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 28, 2010, 20:39:54 »
jestem laikiem wiec moze faktycznie nie wszystko rozumiem :P

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 28, 2010, 23:41:59 »
to co napisales to jest soft reset. Lepiej poczytaj forum, przyklejone watki itd

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 28, 2010, 23:47:51 »
rzeczywiście pomyliłeś soft reset z hard resetem i zmianą romu. sugestia szkica, żebyś uważnie poczytał przyklejone wątki jest bardzo słuszna

i tak da się zmienić rom w diamondzie bez użycia połączenia z komputerem, ale powalcz jeszcze z tymi sterami do win7, bo mtty się przydaje

choć zapewne to i tak kwestia nie mtty, a kiepskiego romu ze zbyt dużymi wyciekami pamięci lub po prostu zbyt dużym zapotrzebowaniem na ram (wspólna cecha romów ze zbyt dużą ilością fajerwerków względem możliwości diamonda)
end of fear
yo is here

*

Offline coreon

• 4
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 29, 2010, 18:38:57 »
 nie nie nie pomyliem :) bo zrobilem kilka razy hard reset zeby troche wyczyscic wszystkie dane :) ale problem juz rozwiazelem. Mialem wczesniej wgrane radio 1.00.25.07 ale jak w koncu przeczytalem wyniki ankiety na xda ktory radio rom jest najlepszy to zmienilem na radio 1.09.25.23. Dzieki za wszelaka pomoc :)   temat uwazam za zamkniety :d