MMS - nie wysyła, konfiguracja ok

• 10 Odpowiedzi
  • 1165 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MMS - nie wysyła, konfiguracja ok
« dnia: Wrzesień 25, 2009, 12:14:25 »
Witam !

przy próbie wysłania wiadomości MMS, po tapnięciu na wyślij, wiadomość przenoszona jest do skrzynki nadawczej... i na tym koniec z wysyłaniem mms. Nie próbuje nawet łączyć się z siecią, żeby go wysłać. Ustawienia gprs dla MMS mam poprawne. Co to może być?

*

Offline yavo

• 288
  • Sprzęt: MDA 4, ROM DI2 7.0, radio 1.09.25.23
Odp: MMS - nie wysyła, konfiguracja ok
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 25, 2009, 12:16:19 »
Nieuruchomiona usługa u operatora.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 25, 2009, 16:40:43 »
uruchomiona od kilku lat ;) sprawdzilem jeszcze raz na i-boa.era.pl i tam tez widnieje jako aktywna...

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, ROM: Gen.Y D2 R3 Radio: 1.13.25.24
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 25, 2009, 19:01:39 »
Co to znaczy "konfiguracja ok"? Widocznie nie jest ok, skoro nie działa. Jakie dane masz wpisane w Połączeniach i ustawieniach wiadomości? Jak i gdzie konfigurowałeś?
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 28, 2009, 10:36:04 »
@fufelek - a nie masz czasem w Diamond Tweak wyłączonej opcji 'Włącz przesyłanie danych' w sekcji 'Dane' tam gdzie alternatywnym wyborem będzie MMS - 2 pozycja od dołu w tej sekcji. Też nie mogłem wysłac mms bo miałem wyłaczone a gdy ustawiłem na MMS Orange zaczeło działać.
HTC P3700 Diamond

*

Offline mikesz

• 5
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 29, 2009, 12:29:23 »

przy próbie wysłania wiadomości MMS, po tapnięciu na wyślij, wiadomość przenoszona jest do skrzynki nadawczej... i na tym koniec z wysyłaniem mms. Nie próbuje nawet łączyć się z siecią, żeby go wysłać. Ustawienia gprs dla MMS mam poprawne. Co to może być?

sam walczylem z tym problemem dlugo i dlugo... az w koncu skonfigurowalem raz jeszcze profil do wyslania mmsow - ku mojemu zdziwieniu zadzialalo :) zeby bylo smiesznie, ten, ktory byl wczesniej byl z identycznymi parametrami... wiec moja rada - skonfiguruj mmsy raz jeszcze

pozdr
m.
--
mikesz

*

Offline LuQ

• *
  • 51
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 29, 2009, 14:12:11 »
posprawdzaj raz jeszcze, jesli masz gotowany rom najprawdopodobniej ktorys z krokow jest inny niz podany na stronie operatora, i w nim mogles gdzies cos pominac, posprawdzaj raz jeszcze, musi dzialac ;]

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 29, 2009, 20:27:19 »
Yaneck - DZIAŁA !!! :) to było to, wyłączone MMSy przez tweaka ;) Dzięki :)

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 30, 2009, 11:41:40 »
no problemo senior  :wink:
HTC P3700 Diamond

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, ROM: Gen.Y D2 R3 Radio: 1.13.25.24
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 30, 2009, 12:13:58 »
Diamond Tweak to straszny szajs, nadpisuje rejestr swoimi wszystkimi domyślnymi ustawieniami, mi już nie raz odstawił konkretne szopki. Do zmian Diamondowych definitywnie polecam Advanced Config  :ok:
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 18, 2009, 08:56:50 »
Ja mam ten sam problem z SMS, mms działa, sms nie :( ROM to Dark Innovations Krzyska, za diabła nie wiem od czego to zależy, odpowiadać mogę, wysyłać nowych nie, dane z sieci ściągałem, kombinowałem, nie idą i tyle...