Witam
Mam Diamonda od styczna 2009. Na dzień dobry wyleciał orangutan - bo jak wiadomo jest on porażką, wgrałem rom od xcoom'a FireROM v.8.4.1
i wszystko ładnie, cacy aż jakiś czas temu zauważyłem dziwne zjawisko i nie wiem jak się z tym uporać:
1). Diamond nie wygasza ekranu samodzielnie, np. po nieodebranym połączeniu, bądź po otrzymaniu raportu, albo nawet po używaniu i odłożeniu go ekran się nie wygasza co skutkuje szybko padającą baterią. Co dziwne po otrzymania sms'a ekran się nie podświetli, ale po otrzymaniu raportu doręczenia ekran się podświetli i już nie wygasi

2). samoczynnie wydzwaniający do bodajże ostatniej dzwoniącej osoby - ten motyw miałem jeszcze na sofcie z orangutana i nie wiem jak to powstrzymać.
3). ten przypadek jest powalający na kolana - robienie zdjęć, czasem bez problemu, a czasem gdy chcę zrobić zdjęcie htc stabilizuje obraz (efekt zielonych nawiasów kwadratowych) a następnie wyświetla się w szarym okienku "lokalizacja GPS" i mogę go tylko anulować. Żebym mógł znowu wykonać zdjęcie muszę zrestartować telefon bo inaczej znów wyskoczy mi to okno.
Za wszelką pomoc z góry dziękuję i walę pokłony
ZZorNN