Widzę że ktoś tu się "wkradł" w mój problem z telefonikiem....
Opiszę cały problem raz jeszcze i ze szczegółami:
-mam MDA Compact IV z salonu ERY, ale z drugiej ręki.
-kolega który miał ten telefon przede mną bawił się w wgrywanie romów, bo na początku miał wolny rom z ERY
-pewnego czasu na romie diamonda który wgrał zaczęły się kłopoty z bluetooth, dlatego wgrał spowrotem oryginalny rom z ery i odesłał do reklamacji (wgrał wg. opisu z forum)
-ERA wysłała MDA do serwisu HTC zapewne (albo gdzieś indziej) i trzymali telefon 2 tygodnie, po czym odesłali i napisali że został wgrany nowy windows i bluetooth działa.
-kolega odebrał telefon, a ze względu na to że menu było znów wolne i z ery to wgrał mi rom (ten czarny z zegarem cyfrowym) diamond lite.
-telefon dostałem do ręki, a ze względu na to że lubię mieć wszystko przetestowane i sprawne doszedłem do tego, że nie można uruchomić wifi (ikona jest w menedżerze, ale jak ją załączam to telefon myśli i dalej nic się nie dzieje - pisze że sieć wifi wyłączona i tyle...)
-nic nie daje hard reset, próbowałem tego już dwa razy i nadal to samo.
I tutaj właśnie moje pytania:
1. skoro kolega wgrywał romy, to znaczy że użył hardspl, więc pewnie ja też będę mógł wgrywać, tylko czy mam znowu wgrać hardspl na wszelki wypadek??
2. czy można zainstalować sam radio rom w tym telefonie, bo jak pisze w faq: "Odpowiada za moduł GSM/GPRS oraz możliwe że za WiFi"??
3. moim największym problemem teraz jest to, że mam na laptopie linuxa mandrive i nie mam jak podłączyć telefonu przez active sync, więc czy da się wgrać romy albo radio romy do telefonu nie używając komputera tylko pamięci wewnętrznej telefonu??
Proszę o podpowiedź. Pozdrawiam
Dodam jeszcze że próbowaliśmy z kumplami łączyć się do wifi w pracy, u nich wifi jest, u mnie nie ma, więc ewidentnie sprawa telefonu.
Bluetooth działa po drugim hard resecie do teraz