MDA C4 mi sie sypie!?

• 2 Odpowiedzi
  • 523 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline narciso

• 48
MDA C4 mi sie sypie!?
« dnia: Wrzesień 27, 2008, 23:14:29 »
Minął jakiś miesiąć od kiedy zakupiłem fona i zaczynają się z nim dziać dziwne rzeczy. Najpierw zaobserwowałem, że przycisk Home szwankuje, a teraz już niemalże permanentnie nie działa, a właściwie działa analogicznie jak przycisk ze słuchawką powyżej. Ponadto nie załącza mi się Radio FM, które poprzednio działało bardzo dobrze. Nie kombinowałem z ROMem a telefon był traktowany bardzo dobrze (zero upadków, wstrząsów, itp.) Twardy reset nie poprawia sytuacji. Czy ktoś z Was miał podobne objawy? Czy to oznacza, że sprzęt mi się sypie i powinienem w te pędy lecieć do serwisu?! Szczerze mówiąć, miałem nadzieję, że urządzenie tej klasy popracuje nieco dłużej bez większej awarii. Kurcze, podpisałem cyfograf na całe 3 lata...  :(
Pozdrówka,
Narciso
Pozdrówka,
Narciso
Era MDA Compact IV

Odp: MDA C4 mi sie sypie!?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 28, 2008, 09:38:23 »
Tak to bywa - złośliwość rzeczy martwych. Ja bym jednak nie panikował. Zrób hard reset (często pomaga, zwłaszcza jak się instalowało różnego pochodzenia soft...) a jak nie, to pozostaje serwis. W końcu masz gwarancję, no nie? Wymiana "od ręki" raczej w grę nie wchodzi (trenowałem to swego czasu z Orange), za wyjątkiem dostawy przez kuriera (o ile się nie mylę - od daty dostarczenia - 10 dni na reklamacje).
PS. Ja nie podpisuję umów na dłużej niż 24m-ce. Niestety, dzisiejszy sprzęt jest tak bardzo jednorazowy, że ledwo wytrzymuje 2 lata... i do tego zdarzenia losowe, niepodlegające gwarancji - upadek, kilka kropel wody z nieba w nieodpowiednie miejsce  :worried:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2008, 09:43:29 wysłana przez fido70 »
HTC Diamond (aktualnie ciężka praca nad dobraniem ROMu) || SPVm3000/Wizard WM 6 WWE NxS 3.3b || Nokia 6680

*

Offline narciso

• 48
Odp: MDA C4 mi sie sypie!?
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 28, 2008, 11:36:03 »
Dzieki Fido za słowa otuchy. Coż, wybiorę się na spokojnie do serwisu i zobaczymy...
Pozdrawiam,
Narciso
Pozdrówka,
Narciso
Era MDA Compact IV