MDA 4 i WI FI

• 9 Odpowiedzi
  • 2738 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Cach

• 14
MDA 4 i WI FI
« dnia: Sierpień 03, 2008, 00:16:57 »
Witam
Mam MDA4 z Ery i jest problem z WI FI. sztuczka polega na tym że draństwo wykrywa mi sieć i próbuje sie do niej podłaczyć. podaje haslo i ale nie otrzymuje IP z DHCP. po podaniu nr recznie połączenie jest ustanawiane ale ale otwarcie strony jest nie możliwe a pingi z lapsa podłączonego do tego samego AP dochodza jeden na 30 40 szt. Próbowałem już ze 3 rodzaje softu romu moze coś źle konfiguruje prosze o pomoc
Pozdrawiam
Cach

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
Odp: MDA 4 i WI FI
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 03, 2008, 00:19:18 »
a pingi z lapsa podłączonego do tego samego AP dochodza jeden na 30 40 szt

Z czego, z czego? Jeśli po poprawnym wyłączeniu DHCP coś zaczyna się pieprzyć, to według mnie jest to ewidentna wina routera.

*

Offline tomwol

• 49
  • Sprzęt: C IV
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 03, 2008, 00:31:10 »
[...] otwarcie strony jest nie możliwe [...]

A DNS'a wpisałeś ?

[...] a pingi z lapsa podłączonego do tego samego AP dochodza jeden na 30 40 szt. [...]

A w drugą stronę? Ponadto pingami się aż tak nie sugeruj. Pewnie jeszcze je z Winzgrozy puszczasz ? Duże są ?

*

Offline Cach

• 14
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 03, 2008, 00:43:24 »
DNSy podane testowane na 2 różnych AP  w 2 róznych siechaciach a pingi w normie jak są do 7 ms :-)

*

Offline tomwol

• 49
  • Sprzęt: C IV
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 03, 2008, 11:58:07 »
ba ustalić, czy to AP czy MDA. Najprostsze rozwiązanie: podepnij się pod innego AP :-)

edit: sorki w związku z poniższym - chyba zaspany jeszcze byłem :-(
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2008, 12:08:21 wysłana przez tomwol »

*

Offline Cach

• 14
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 03, 2008, 12:03:23 »
:| bez obrazy ale czytaj chłopie wszystkie odpowiedzi testowałem na 2 róznych w 2 róznych sieciach

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 03, 2008, 22:20:35 »
poszukaj w ustawieniach wi-fi w diamondzie czy ma być "power saving" czy max thrugpout czy jakos tak. domyslenie jest "power saving" i czasami przez to sa problemy z róznymi AP - testowałem na chyba 20 różnych i tylko na cisco 1200 nie ma najmniejszych problemów obojetnie co jest w diamondzie ustawione. na wszystkich linksysyach, pentagramach i innym badziewiu zeby było przyzwoicie trzeba zmienić ustawienia na max przepustowość.

*

Offline wmr

• 2
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 03, 2008, 22:44:18 »
Tez miałem podobny problem. Po przestawieniu na największą wydajność (a tym sposobem najmniejsza oszczędność akumulatora) problemy zniknęły.

ps. czy ktoś może odpowiedzieć na zadane przeze mnie pytania w wątku: pytania i odpowiedzi ??? :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2008, 22:45:51 wysłana przez wmr »

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 03, 2008, 22:50:16 »
U mnie chodzi wifi bez poblemu. Ustawienia standardowe. No poza wpsaniem nazwy ap i hasla. Router linksysa.

*

Offline Cach

• 14
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 03, 2008, 23:08:14 »
Plis dla WMR opcja z zasilaniem podziałała... co do Twojich pytan to testowałem ROMy wgrywałem ich ok 8 i tylko 1 trafiłęm na taki który przy wgrywanu powiedziłą że to nie jest odpowiedni sprzet tak wiec możesz spokojnie testowac rózny soft..
Dzieki i pozdrawiam