Kupno HTC- prosze o doradznie

• 14 Odpowiedzi
  • 1011 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kupno HTC- prosze o doradznie
« dnia: Maj 07, 2009, 18:16:41 »
Witam, jestem nowy. Chce zakupić HTC Diamond, znalazłem w pewnym komisie go, i jedna sprawa mi sie nie podoba że nakładka FLO 3D tak jak by miga/pulsuje co 3 sekundy (gościu powiedział ze to normalne bo to przecież nakładka) Czy tak rzeczywiście jest czy może coś z HTC jest nie tak?
wersja pamieci 1.93.401.2 plk
data 7/10/08
w. radia 1.00.25.05
w. produktu 52.29.25.12 H procesor 7201A
I ma kilka pytań oprócz tego:
-można go zablokować ? (tz. tak jak sie blokuje zwykłą komórkę przez zablokowanie klawiatury)
- jak pisze sie sms to tylko można korzystać z ekranowej klawiatury qwerty? czy możliwe jest pisanie tz. standardową  z komórki)
- mam SE i operę mini, i moje pytanie czy w HTC będzie można przeglądać strony podobnie jak w komókach zwykłych, chodzi mi o to że nie zawsze będe sie łaczył przesz WiFi, no i jak nie bede połaczony to z opery zwykłęj mi dużo pakietu będzie ciągło.

*

Offline yavo

• 288
  • Sprzęt: MDA 4, ROM DI2 7.0, radio 1.09.25.23
Odp: Kupno HTC- prosze o doradznie
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 07, 2009, 18:22:19 »
- jedna sprawa mi sie nie podoba że nakładka FLO 3D tak jak by miga/pulsuje co 3 sekundy (gościu powiedział ze to normalne bo to przecież nakładka) Czy tak rzeczywiście jest czy może coś z HTC jest nie tak?
Mnie to się nie podoba, chyba że o czymś nie wiem

-można go zablokować ? (tz. tak jak sie blokuje zwykłą komórkę przez zablokowanie klawiatury)
Można.

- jak pisze sie sms to tylko można korzystać z ekranowej klawiatury qwerty? czy możliwe jest pisanie tz. standardową  z komórki)
Tak.

- mam SE i operę mini, i moje pytanie czy w HTC będzie można przeglądać strony podobnie jak w komókach zwykłych, chodzi mi o to że nie zawsze będe sie łaczył przesz WiFi, no i jak nie bede połaczony to z opery zwykłęj mi dużo pakietu będzie ciągło.
Tak samo. Dużo pakietu nie idzie (zależy ile korzystasz, mi wystarcza 50 mb miesięcznie)

*

Offline agollum

• **
  • 206
  • Sprzęt: iPhone 4, HTC Diamond, HTC Artemis, Asus A716
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 07, 2009, 18:26:19 »
Mam oryginalny ROM (nie gotowany, od HTC 1.93) i nic mi nie miga. Na innych PDA użytkowałem/testowałem mnóstwo nakładek i też nic nie migało, więc sprzedawca ściemnia.
Co do Opery - standardowo jest Opera Mobile, ale możesz zainstalować Mini i będziesz miał praktycznie dokładnie jak w komórce.
AGollum

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 07, 2009, 18:31:06 »
Mam oryginalny ROM (nie gotowany, od HTC 1.93) i nic mi nie miga. Na innych PDA użytkowałem/testowałem mnóstwo nakładek i też nic nie migało, więc sprzedawca ściemnia.

Z tym miganiem to tak ze na głównej stronie FLO 3D to jest ok.. ale jak sie wejdzie np. gdzieś to pod napisem jakimś taka kreska mignie. to wada wyświetlacza czy może coś innego??

*

Offline pegaz666

• *
  • 85
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 07, 2009, 19:24:15 »
Witam, jestem nowy. Chce zakupić HTC Diamond, znalazłem w pewnym komisie go, i jedna sprawa mi sie nie podoba że nakładka FLO 3D tak jak by miga/pulsuje co 3 sekundy (gościu powiedział ze to normalne bo to przecież nakładka) Czy tak rzeczywiście jest czy może coś z HTC jest nie tak?
wersja pamieci 1.93.401.2 plk
data 7/10/08
w. radia 1.00.25.05
w. produktu 52.29.25.12 H procesor 7201A
I ma kilka pytań oprócz tego:

Kolego wez sobie wpisz na google youtube htc diamond i poogladaj pare filmikow z dzialania zarowno samego telefonu jak i samego TouchFlo 3d - to sam sobie rozwiejesz watpliwosci na swoje pytania...

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 07, 2009, 19:50:13 »
Dobra, dam sobie spokój może jednak z tamtym bo nie pewny jest, ale za to mam nie daleko do tego saloniku żeby pobawić sie tym telefonikiem: http://www.allegro.pl/item625261991_mda_iv_htc_diamond_era_bez_locka_rzeszow_ideal.html
Ale znów nie wiem czy on jest dokładnie taki sam jak HTC Diamond, bo czytam w necie i różne są wątki o tym że to to samo lub coś innego. Możecie napisać jak w rzeczywistości jest? I czy można wgrać od niego rom żeby taki sam był jak HTC. (i na przyszłość: czy jest jakaś możliwość zmiany obudowy bo wkurzają mnie te napisy z ery itp)):) I czy w MDA IV tak samo kiepska bateria jest?
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2009, 19:56:50 wysłana przez matrixz »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 07, 2009, 19:55:00 »
Dobra, dam sobie spokój może jednak z tamtym bo nie pewny jest, ale za to mam nie daleko do tego saloniku żeby pobawić sie tym telefonikiem: http://www.allegro.pl/item625261991_mda_iv_htc_diamond_era_bez_locka_rzeszow_ideal.html
Ale znów nie wiem czy on jest dokładnie taki sam jak HTC Diamond, bo czytam w necie i różne są wątki o tym że to to samo lub coś innego. Możecie napisać jak w rzeczywistości jest? I czy można wgrać od niego rom żeby taki sam był jak HTC. (i na przyszłość: czy jest jakaś możliwość zmiany obudowy bo wkurzają mnie te napisy z ery itp)):)

MDA jest specyficzna odmiana Diamonda dla TMobile (w tym ERA) ... I obudowy tak latwo nie wymienisz ... ROM to zaden problem ..

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 07, 2009, 20:01:04 »
Czemu łatwo nie wymieni? Nie chodzi mi o wymiane obudowy na tą taką diamentową, tylko żeby poprostu tego napisu MDA i era nie było, chyba sam przód idzie dokupić. (oczywiście ciężko było by zmienić obudowe na tą diamentową)

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 07, 2009, 20:10:52 »
generalnie w mda nie masz opcji wymiany przodu obudowy - to nie nokia 3310 :P
tylko tylna klapka

nie zmienisz na wersję diamentową, bo mają w innych miejscach zatrzaski
zatem, żeby uzyskać pożądany efekt (brak napisów) musisz je albo zamalować albo kupić inną tylną klapkę
np sprzedawane są z powiększonymi bateriami

poza tym sprzętowo to są dokładnie te same urządzenia, zatem taka sama bateria i te same romy wgrywasz

np. mój komputer sprzęt rozpoznaje jako diamonda, a nie mda
end of fear
yo is here

« Odpowiedź #9 dnia: Maj 07, 2009, 20:17:25 »
To sobie naklejkę jakąś walne fajną na napis era z przodu i z tyłu, i już mnie denerwować nie będzie:) A w przyszłości chyba jednak będę dokupywał baterie wiec obudowa będzie. Jutro idę sie tym telefonem pobawić i mam nadzieje że nie będzie tak zacinało (takie kreski na ekranie, jak wyżej napisałem). PS. na co mam zwrócić uwage żebym w balona nie został zrobiony??

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 07, 2009, 20:20:07 »
Pamiętaj, że powiększona, oryginalna bateria do MDA Compact (1340mah) jest 2x droższa, niż ta sama bateria do zwykłego Diamonda. I praktycznie nie kupisz jej w Polsce (tylko zagraniczne sklepy lub eBay)

« Odpowiedź #11 dnia: Maj 07, 2009, 20:23:42 »
Pamiętaj, że powiększona, oryginalna bateria do MDA Compact (1340mah) jest 2x droższa, niż ta sama bateria do zwykłego Diamonda. I praktycznie nie kupisz jej w Polsce (tylko zagraniczne sklepy lub eBay)
Ale chyba na allegro widziałem tą standard 900.i nie taka straszna cena.
Czekam na odpowiedź: na co mam zwrócić uwage żebym w balona nie został zrobiony??

*

Offline pegaz666

• *
  • 85
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 07, 2009, 21:04:26 »
Ale chyba na allegro widziałem tą standard 900.i nie taka straszna cena.
Czekam na odpowiedź: na co mam zwrócić uwage żebym w balona nie został zrobiony??

Skoro tak ci sie podoba diamond a nie mda (mimo ze to sa identyczne wnetrznosci) to wez sobie daruj tego mda iv i zabawy w zmiane obodowy po pierwsze to bedzie nieoplacalne i drogie a po drugie sam tego nie zrobisz. Diamondow jest duzo wiec poczekaj na takiego jakiego chcesz, chyba ze sie pali...

« Odpowiedź #13 dnia: Maj 07, 2009, 21:25:53 »
A kto napisał że mi bardzo sie podoba HTC, powiedział bym nawet że bardziej mi podoba sie MDA, tylko chodzi mi o te napisy/logo ery:) i tyle. rom sie wgra jak coś jak mi sie nie spodoba ta całą oprawa z ery:) A czekać mi sie już nie chce, byłem w 20 komisach i prawie wszędzie nie mają go, a na allegro nie chce kupować bo niczym kupie chce sie pobawić. A tego MAD'a z allegro co podałem linka bym kupił bo mam możliwość przejścia sie własnie to tego sklepu i sie pobawienia nim, tylko moje pytanie brzmi: na co zwracać uwage? wejsć w ustwaienia zobaczyć jak jest użyta pamieć, czy cos innego??

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 07, 2009, 22:46:02 »
Zwracaj uwagę na stan zewnętrzny, zwłaszcza na ekran i klawisze. Sprawdź, czy przy rogach nie odłazi warstwa dotykowa i czy nic nie jest porysowane. Co do oprogramowania to nic ciekawego się nie dowiesz ;)

A co do baterii, to owszem- standardowa 900mah jest taka sama w diamondzie i MDA. Ale już ta rozszerzona jest inna, a dokładnie ma inna klapkę.