diamond a GPS

• 34 Odpowiedzi
  • 7097 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marcin_s18

• 28
  • Sprzęt: 6650
Odp: diamond a GPS
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 17, 2008, 12:51:10 »
Przed chwilą zaktualizowałem QuickGPS, odpaliłem HTC GPS Tool ustawiony na cold start, COM4 i 4800 -złapał fixa na balkonie po 15 sekundach (nade mną był jeszcze daszek z tworzywa). Jak dla mnie działa super.

P.S Automapa jeszcze nie przetestowana (wciąż czekam na uchwyt do samochodu).

*

Offline TD74

• **
  • 169
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 17, 2008, 13:00:32 »
Ok, po pierwsze to co znaczy uruchomienie QuickGPS'a ? bo to tylko kliknięcie i tyle, nic się nie pojawi, żaden pasek postepu i okno konfiguracji, pojawi się jedynie centralnie kręcące sie kółeczko mówiące że coś się w tle zadziało i tu musimy zaufać, że to była aktualizacja listy.

Czy można go jakoś skonfigurować, aby taką aktualizację sam wykonywał co jakiś czas ?

No niezupełnie, pojawia się informacja o możliwości zaktualizowania położenia satelitów, oraz ważność poprzedniej aktualizacji, która trwa 6 dni.
Pojawia sie pasek postępu aktualizacji, więc jest trochę informacji. Fakt, że również miałem problem z uruchomieniem QuickGPS'a, ale ostatnio zaskakuje poprawnie.
Pierwsze uruchomienie Tomka, czy automapy, zaraz po instalacji wiąże się z dłuższym czasem oczekiwania na znalezienie sygnału GPS, kolejne uruchomienia, to
około 1 min. czekania na sygnał.

No to u mnie jest .. kupa, bo tego nie widzę  :S nie ma żadnego odpalenia konfiguracji, co z tym począć ?

« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 17, 2008, 13:54:39 »
ja mam dosyc spory problem, bo tel mam od 3 dni i tylko raz udao mi sie polaczyc z GPS i nie wiem dlaczego, ma kto jakis pomysly...

*

Offline TD74

• **
  • 169
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 17, 2008, 19:37:37 »
A czy w ustawieniach > Zewnętrzny GPS, masz podany na pierwszej zakładce "Programy" port, zazwyczaj COM4 ?

Druga zakładka "Sprzęt" to brak portu, bo będziesz korzystał z wbudowanego GPSa.

Ostatnia "Dostęp" mam zaznaczonego ptaszka, aby automatycznie zarządzać.

« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 17, 2008, 21:02:31 »
juz działa, zrobiłem reset fona i gra:)