Problem z Vistą via USB

• 13 Odpowiedzi
  • 1640 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
Problem z Vistą via USB
« dnia: Grudzień 25, 2009, 12:45:41 »
Witam.

Mój problem polega na tym, że od pewnego czasu Diamond nie działa po podłączeniu go przewodem do kompa z systemem Vista. Stało się to z chwilą gdy musiałem odtworzyć system (bo mi padł). Wcześniej nie było problemów, a teraz łączy się z AS tylko po BT, a przewodem nie chce. Problem jest o tyle duży, że np. by wgrać jakiś większy soft (np. AM wgrywała się półtora dnia via BT) to muszę mieć na to czas i siedzieć cały czas przed kompem. Poradzicie coś?
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline pietras1507

• **
  • 140
  • Sprzęt: Nokia E52
Odp: Problem z Vistą via USB
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 25, 2009, 13:37:03 »
ściągnij nowe sterwoniki do USB;p powinno pomóc ;D
pietras1507;D

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 25, 2009, 15:32:16 »
Sterowniki do czego? Do Visty czy HTC?

*

Offline pietras1507

• **
  • 140
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 25, 2009, 17:10:38 »
do Visty ;P sterowniki do USB ;P wpisz w google i ci wyskoczy
pietras1507;D

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 25, 2009, 19:51:33 »
Witam.

Mój problem polega na tym, że od pewnego czasu Diamond nie działa po podłączeniu go przewodem do kompa z systemem Vista. Stało się to z chwilą gdy musiałem odtworzyć system (bo mi padł). Wcześniej nie było problemów, a teraz łączy się z AS tylko po BT, a przewodem nie chce. Problem jest o tyle duży, że np. by wgrać jakiś większy soft (np. AM wgrywała się półtora dnia via BT) to muszę mieć na to czas i siedzieć cały czas przed kompem. Poradzicie coś?
Ale ci dają rady!W diamoncie wchodzisz w ustawienia/połączenia/USB do komputera/funkcja-włącz zaawansowane funkcje pracy w sieci ma być nieaktywna,to wszystko.Jeżeli tak masz i dalej nie widzi to świeża vista musi pobrać aktualizacje,gdyż brak w niej aktualizacji centrum obsługi urządzeń mobilnych,pobierz aktualizację i wszystko wróci do normy.

*

Offline pietras1507

• **
  • 140
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 25, 2009, 20:48:12 »
ale jak ma złe stery na PC to też może mu nie działać:P
pietras1507;D

*

Offline muti

• *
  • 67
  • Sprzęt: Htc S710, Htc Touch Diamond, HTC HD2
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 25, 2009, 21:09:12 »
Witam.

Witam

Mialem ten sam problem. wszystko smigalo do momentu konfiguracji przez BT...   nie mam pojecia czy moze BT cos namieszal ale walczylem z tym dobry miesiac....sterowniki nie pomogly
Myslalem ze cos z gniazdem jest nie tak ale okazalo sie oki.

Problem rozwiazalo wylaczenie funkcji zaawansowanej w ( USB do komputera) tak jak kolega jack 2205 napisl.
Chociarz do momentu Konfiguracji przez BT mialem to zaznaczone, troche dziwne ale najwazniejsze ze smiga.

Pozdrawiam.

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 09, 2010, 22:47:53 »
Po wyłączeniu funkcji sieci niby wszystko jest ok, bo Diamond się synchronizuje, ale tylko na kilka chwil :( Po kilku chwilach znów jest niewidoczny w systemie :( Centrum obsługi jest zaktualizowane (jak pobieram z Microsoftu to otrzymuję komunikat, że mam najnowszą wersję). Sam już nie wiem co robić z tym :(
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2010, 22:50:16 wysłana przez PopaY »

*

Archangel

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 10, 2010, 09:49:19 »
postaraj się usunąć sterownik z kompa, przez odinstalowanie po prostu. Restart kompa i wtedy podłącz telefon, jeśli sterownik  źle się zarejestrował to potem bywają takie cyrki. Miałem tak kiedyś z moim SE k800

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 10, 2010, 11:00:01 »
Ale w Viście nie ma czegoś takiego jak sterownik USB :/ Wszystkim zarządza Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile...

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 10, 2010, 11:09:36 »
Witam.

A jak odtwarzałeś ten system? Robiłeś format? A co do AM to Ty chcesz ją wgrywać przez AS? AM wgrywa się przez podłączenie diamonda jako napęd dyskowy (chyba że też Ci nie działa) i wtedy trwa to pare minut.
Rom Dark Innovation 2

*

Archangel

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 10, 2010, 12:37:07 »
co do sterownika USB to jest w Viscie, wejdz do Control Panel potem Devica Manager i tam znajdziesz wszystko, gdzieś jest USB Controllers albo pisane przez rozwinięcie skrótu USB.
Tam możesz odinstalować sterownik USB, jednak lepiej po prostu ściągnąć Chipset Drivers do twojej płyty głównej. Tam są zawsze stery USB.
Co do Windows Mobile Device Center to nie odinstalowywałem tego jednak odinstalowanie go przez jakieś programy typu Total Uninstaller i ponowna instalacja powinno pomóc

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 10, 2010, 13:31:09 »
Ustawiłem napęd dyskowy i faktycznie nie rozłączyło mnie. Czyli jest na to rozwiązanie. A co w kwestii zmiany ROMu używając Visty?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2010, 13:37:37 wysłana przez PopaY »

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 10, 2010, 13:40:57 »
Ustawiłem napęd dyskowy i faktycznie nie rozłączyło mnie. Czyli jest na to rozwiązanie. A co w kwestii zmiany ROMu używając Visty?
Rom zmien wrzucając go na IS.
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105440.0     porada 34
Rom Dark Innovation 2