Kilka pytań początkującego. (.NCF)

• 4 Odpowiedzi
  • 669 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kilka pytań początkującego. (.NCF)
« dnia: Grudzień 20, 2008, 11:07:47 »
Witajcie serdecznie, wiem ze pewnie macie dość takich pytań:)

Od wczoraj mam diamonda, chciałbym po pierwsze chociaż trochę wydłużyć jego żywotność, czy możecie pomóc mi skonfigurować sprzęcik tak aby było optymalnie ? 

Próbowałem po pierwsze zainstalowac :

Advanced Configuration Tool , wyskakuj mi błąd o braku .NCF, sciagnąłem .NCF w pliku .cab, jedkaze gdy go instaluje wyskakuje komunikat ze zainstalowana jest juz nowsza wersja:/ i tu sie koło zamyka.

Dodatkowo GB-SOFTA, tutaj po instalacji nie mam go nigdzie w programach :/

Chciałbym również całkowicie wyłączyć możliwość połączenie z internetem przez sieć operatora, Tylko wifi. Czy jest taka opcja  ?

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Dziekuje i Pozdrawiam

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Odp: Kilka pytań początkującego. (.NCF)
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 20, 2008, 11:24:23 »
...Dodatkowo GB-SOFTA, tutaj po instalacji nie mam go nigdzie w programach :/ ...
A w ustawieniach ? ;)
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 20, 2008, 11:26:46 »
A zobacz w rejestrze czy najnowszy NET jest ustawiony. Jak to zrobić to zobacz do tego wątku (wszystko łopatologicznie wytłumaczone):

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=92077.0
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 20, 2008, 11:39:05 »
Udało się, zainstalowałem .NCF 3.5 z PC

Teraz proszę :) resztę już będę sam szukał na forum :) Co gdzie, ewentualnie czym pozmieniać żeby uzyskać max czasu pracy baterii, oraz jak całkowicie wyłączyć gprs/edge/hsdpa/ ,bo nie chce nabić ogromnego rachunku jeśli w pracy mam access pointa.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 20, 2008, 12:14:15 »
Zmienić RadioROM, wyłączyć 3G, ustawić wygaszanie. Wszystko opisane na forum, również w tym dziale. Jak będziesz miał pytania to zadaj we właściwym wątku. Na przykład:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=99830.990

Zamykam.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G