Witam.
jestem nowym posiadaczem Diamencika, a raczej Ery Compact IV. mam kilka pytań z różnej beczki.
Pierwsze, co mnie najbardziej interesuje to pytanie co do zmieniania themesów itd. Mianowicie, mam diamenta z ery, z romem 1.93, no i własnie chciałbym zamienić, a raczej po prostu spersonalizować interfejs tf3d, tzn. zamienić ikonki na dole (te po których cięgniemy paluchem), tapetę zarówno na pierwszym, jak i na kolejnych kartach, zegarek oraz przede wszystkim kolorystkykę paska na górze (mam standardowo niebieski) oraz denerwujący blueconnect, który widoczny jest nad zegarkiem, ewentualnie wygląd ikonek na pasku zadań (ikonka baterii, sieci, bluetooth itp). I teraz pyatnie, czytałem o FT3D config, ale wycztałem, że na 1.93 on niestety nie działa.. Więc pozostaje mi manila. Nie wiem czy jest na tym forum wersja 0.8, więc wklejam linka do wersji do ściągnięcia (na xda dev. nie można się zarejestrować). I teraz pytanie, jak to zainstalować, bo jest tam w folderze i cab i exe, więc domyslam się że albo exe przez komputer albo cab na Diamencie? szczerze mówiąc nie zabardzo łapię jak działa to narzędzie, więc prosiłbym o jakąś podstawową pomoc jak to wszystko można zgrabnie pozamieniać.
link do manila v0.8
http://www.whatphone.net/club/viewtopic.php?f=23&t=4055&start=0&st=0&sk=t&sd=adwa, takie bardziej ogólne.. powiedzcie co to są te kuchnie i romy boxlovel, po co wogóle zmieniać romy i radioromy, czy oprócz większej funkcjonalności (szybsze działanie, więcej programów, coś jeszcze?) i mniejszej prądożerności coś to daje, tzn czy przeciętnemu użytkownikowi, który, tak jak ja, narazie jest (prawie) zachwycony nowym sprzętem jest to do szczęścia potrzebne? bawiłem sie w takie rzeczy na poprzednim telefonie, ale tam był symbian, więc różnica była zauważalna, tutaj jako że windows i telefon troszkę bardziej skomplikowany chcę się najpierw dowiedzieć ile korzyści będę miał z wgrywania wszystkiego na nowo

Jako nowicjusz chciałbym zrobić dobre wrażenie, co prawda nie wiem czy na tym forum było o tym słychać, ale powiem o programie gsen, to taki programik, który sam obraca nam ekran do poziomu wykorzystując wbudowny w diamenta czujnik, mozna wybrać w których aplikacjach ma działać, ale pewnie wiadomo