Kilka pytań.....

• 6 Odpowiedzi
  • 670 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jakub_27

• 39
  • Sprzęt: HTC Diamond
Kilka pytań.....
« dnia: Listopad 19, 2008, 21:35:40 »
Od kilku dni mam Diamonda i nasunęło mi się kilka pytań (dosyć dokładnie przeglądałem forum i nigdzie nie spotkałem odpowiedzi):

1) Czy w ramach oszczędzania baterii używacie wygaszacza/uśpienia ekranu (opcja zasilanie -->zaawansowane --> wyłącz urządzenie jeśli nie jest używane przez......) ? Bez niego czyli tylko z lekko przyciemnionym ekranem bateria nie wytrzymała mi nawet nocy (bez dotykania telefonu). Wifi oraz 3G oczywiście mam wyłączone. Przy uśpieniu zauważyłem dwa problemy: znaczne opóźnienie w sygnalizowaniu połączeń przychodzących (po drugim sygnale dopiero się fon wybudza), oraz brak możliwości korzystania z budzika Klaxon (nie wybudza się w ogóle). Macie jakieś sposoby na rozwiązanie tych problemów, a może po prostu nie korzystacie z opcji uśpienia urządzenia ?

2) Odpowiadając na smsa z widokiem czatu treść pisanego smsa widoczna jest tylko w dwóch linijkach (nawet po zamknięciu klawiatury) przez co jest nieczytelna czy jest jakiś sposów na zwiększenie ilości widocznych linii pisanego smsa ?

3) Zamówiłem sobie baterię 1800 Ah f-rmy Batimex w piątek powinienem ją już mieć także podzielę się wrażeniami. Może użytkuje ktoś tę baterię to proszę o jakieś info.

Z góry dzięki za odpowiedź

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: Kilka pytań.....
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 19, 2008, 21:45:34 »
Ad. 1.
Oczywiście, że używamy trybu uśpienia, ja mam np. ustawione uśpienie po jednej minucie. Klaxon w trybie uśpienia działa znakomicie (sam go używałem), jeżeli u Ciebie coś jest nie tak z Klaxonem to raczej nie z winy uśpienia urządzenia a z winy jakichś ustawień lub bałaganu w systemie.

Ad. 2.
W Start -> Ustawienia -> zakładka "System"-> Ekran -> zakładka "Rozmiar tekstu" możesz zmienić sobie rozmiar tekstu na mniejszy dzięki czemu powinno Ci sie zmieścić więcej treści na ekranie.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 19, 2008, 21:48:18 »
Ad 1 Dziwisz się że ci padła przez noc :D to duży wyświetlacz i rozdzielczość a bateria tylko 900mAh Myśle że wszyscy używaja trybu uspienia.
alternatywa dla klaksona to G-alarm (większość uważa że aplikacja lepsza od klaksona)

*

Offline jakub_27

• 39
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 19, 2008, 21:49:57 »
Ja też usypiam telefon po minucie ale Klaxon mi nie działa ...:( Działa tylko standardowy alarm

Mam już zmniejszony rozmiar czcionki, ale to nic nie daje bo w dalszym ciągu widoczne są tylko 2 linie tekstu, czyli każde zmniejszenie czcionki przynosi wręcz efekt odwrotny do zamierzonego (2 linijki pozostają a tekst po zmniejszeniu czcionki staje się mniej czytelny)

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 19, 2008, 21:56:26 »
Ja też usypiam telefon po minucie ale Klaxon mi nie działa ...:( Działa tylko standardowy alarm

Mam już zmniejszony rozmiar czcionki, ale to nic nie daje bo w dalszym ciągu widoczne są tylko 2 linie tekstu, czyli każde zmniejszenie czcionki przynosi wręcz efekt odwrotny do zamierzonego (2 linijki pozostają a tekst po zmniejszeniu czcionki staje się mniej czytelny)

Jeżeli Klaxon Ci nie działa to tak jak napisał kolega wyżej możesz spróbować G-alarm, trochę bardziej rozbudowany niż Klaxon i jak chodzą plotki lepszy od Klaxona, ale u mnie ani jedna ani druga aplikacja nie sprawiała żadnych problemów.

Co do wielkości wielkości tekstu i widocznych tylko dwóch linijek tekstu to mój błąd, rzeczywiście te ustawienia nie mają na to żadnego wpływu. Ja pisze na Rafałku w trybie landscape i może dla tego nie zwróciłem na to uwagi i tak bardzo mi to nie przeszkadza.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 20, 2008, 23:47:10 »
Galarm jest naprawdę niezły.
nie kojarzę u siebie takich problemów
end of fear
yo is here

*

Offline jakub_27

• 39
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 21, 2008, 09:13:42 »
Klaxon już działa :D

Niestety te dwie linie wiadomości mnie denerwują, może ma jednak ktoś jakiś sposób ?:

2) Odpowiadając na smsa z widokiem czatu treść pisanego smsa widoczna jest tylko w dwóch linijkach (nawet po zamknięciu klawiatury) przez co wiadomość jest nieczytelna. Czy jest jakiś sposób na zwiększenie ilości widocznych linii pisanego smsa ?