Era MDA Compact IV a Bluetooth

• 3 Odpowiedzi
  • 677 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline narciso

• 48
Era MDA Compact IV a Bluetooth
« dnia: Grudzień 17, 2008, 17:55:17 »
Czy moglby ktos zapodac lopatologicznie procedure konfiguracji kompa i telefonu, zeby uzyskac pelna funkcjonalnosc umozliwiajaca zwlaszcza synchronizacje ActiveSync oraz wykonywanie polaczenia internetowego poprzez Bluetooth. Mnie udalo sie jedynie uzyskac mozliwosc transferu plikow przez Bluetooth. Proba odpalenia ActiveSynca daje komunikat, ze urzadzenie nie udostepnia takiej uslugi?! Podobnie mam problem z zestawieniem polaczenia internetowego... Strasznie to wszystko jakies namotane. Czy ktos z Was korzysta z tych funkcji? Podzielcie sie wiedza i doswiadczeniem, please!
Dzieki z gory. Pozdrawiam serdecznie,
Narciso
Pozdrówka,
Narciso
Era MDA Compact IV

*

Offline bogas

• 15
  • Sprzęt: MDA IVC, FSn560
Odp: Era MDA Compact IV a Bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 24, 2008, 11:20:21 »
Ja się podpinam do pytania bo natrafiłem na ten sam problem.
Chciałbym laptopa za pośrednictwem BT skomunikować z MDA który będzie udostępniał internet za pomocą GSM/3G.
MDA po sparowaniu z laptopem nie wybiera numeru, a w laptopie komunikat o braku połączenia (takie same ustawienia dla "zwykłego" telefonu działają poprawnie)

Wrażenie mam podobne jak kolega narciso, czyli niezły mętlik. Co właściwie konfigurujemy w MDA: bluetooth w module PDA czy w module telefonu i czy takie połączenie jak powyżej jest możliwe?

Pozdrawiam

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 24, 2008, 19:18:37 »
Już od dłuższego czasu nie trzeba tak się męczyć aby mieć internet. Wystarczy sparować ze sobą urządzenia przez BT a następnie uruchomić na PDA funkcję pod nazwą 'udostępnianie internetu/ internet sharing' i już.
potrzebna zgoda

*

Offline jurek007

• **
  • 116
  • Sprzęt: Motorola Defy
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 02, 2009, 17:45:35 »
Racja, z internetem nie ma problemu, ale z synchronizacją przez BT sobie nie poradziłem niestety.
Jest gdzieś na forum instrukcja dla XP, ale dla Visty to nie skutkuje.
Może coś się zmieniło ?
MDA Compact IV > Xperia X1 > GarminAsus M20 > Samsung Galaxy Ace > Motorola Defy RedLens
ROM: Defy+ 4.5.1-134_DFP-125
Operator: Play