Kabelek ładująco-synchronizujący

• 9 Odpowiedzi
  • 1010 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, ROM: Gen.Y D2 R3 Radio: 1.13.25.24
Kabelek ładująco-synchronizujący
« dnia: Marzec 09, 2009, 20:41:19 »
Koledzy.
Dzisiaj mój oryginalny kabelek, łączący ładowarkę/pc z Diamondem uległ uszkodzeniu. Jako, że trudno zdobyć kabelek z taką końcówką (ExtUSB), a na Allegro pełno jest ofert z kabelkami miniUSB (których w domu posiadam kilka), które ponoć są kompatybilne z Diamondem mam pytanie - czy naprawdę są kompatybilne?

Tj. końcówka od miniUSB wchodzi bez problemu, podłączyłem do pc - działa, podłączyłem do ładowania - ładuje. No ale właśnie - czy może nie "przeładuje" bądź czegoś nie spali? Macie może doświadczenie z tym? Może ktoś z Was używa standardowej końcówki miniUSB do ładowania i synchronizowania Diamonda? Nie chciałbym go zniszczyć, a w temacie jestem totalnie zielony... Pali mi się tylko światełko, że mam problem, bo nie wiem ile pda pociągnie jeszcze na akumulatorze i poszukuję jak najszybszego i najlepszego rozwiązania :)

Dzięki za pomoc :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2009, 20:44:14 wysłana przez aope »
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.

*

Offline dluba

• **
  • 157
  • Sprzęt: Redmi 4 Pro, TT 5100
Odp: Kabelek ładująco-synchronizujący
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 09, 2009, 20:52:13 »
Koledzy.
Tj. końcówka od miniUSB wchodzi bez problemu, podłączyłem do pc - działa, podłączyłem do ładowania - ładuje. No ale właśnie - czy może nie "przeładuje" bądź czegoś nie spali? Macie może doświadczenie z tym? Może ktoś z Was używa standardowej końcówki miniUSB do ładowania i synchronizowania Diamonda? Nie chciałbym go zniszczyć, a w temacie jestem totalnie zielony... Pali mi się tylko światełko, że mam problem, bo nie wiem ile pda pociągnie jeszcze na akumulatorze i poszukuję jak najszybszego i najlepszego rozwiązania :)

Dzięki za pomoc :)

nie ma żadnego znaczenia extUSB - używaj spokojnie miniUSB, tym bardziej że w ładowarce samochodowej dołączonej do Diamonda jest miniUSB. Ja oryginalnego kabelka nie używam - mam standardowe przy rożnych lokalizacjach kompa i jest OK
Pozdrawiam
Daniel

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 09, 2009, 20:54:33 »
@dluba: dzięki :D  :ok: Masz u mnie piwko :)

ps. Hm, ja nie miałem dołączonej ładowarki samochodowej :O Masz brandowanego Diamonda? Bo w tym z PL dystrybucji po ładowarce ani śladu  :O
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2009, 20:57:14 wysłana przez aope »
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 09, 2009, 21:00:49 »
Gdybys jednak nadal chciał oryginalny kabalek HTC to prosze bardzo: http://www.allegro.pl/item577746500_kabel_usb_htc_dc_u300_bl_oryginal_sklep_sz_n.html sam u nich kupielm drugi dodatkowy ;) Polecam.

*

Offline dluba

• **
  • 157
  • Sprzęt: Redmi 4 Pro, TT 5100
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 09, 2009, 21:02:17 »
ps. Hm, ja nie miałem dołączonej ładowarki samochodowej :O Masz brandowanego Diamonda? Bo w tym z PL dystrybucji po ładowarce ani śladu  :O

tak - ma Orangowego - w zestawie z AM i zestawem samochodowym
Pozdrawiam
Daniel

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 09, 2009, 21:04:13 »
Dziękuję koledzy :) Krzysiek, dzięki za linka :) Biere  :E

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 09, 2009, 23:01:42 »
jaka cena.... 31zł za "oryginalny".... no cóż, a do Erowskich c4 dodają zwykłe kabelki i nikomu korona z głowy nie spadła.

chyba sprzedam swój kabel. tylko mnie wkurza, gdy chcę jakiegoś starego rupa podłączyć i nie mogę.

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 10, 2009, 10:13:01 »
z tego co wiem to extUSB to rozni sie od zwyklego miniUSB tylko tym, ze przez extUSB mozna sluchawki podlaczyc... tak mi sie wydaje :P

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 10, 2009, 10:31:23 »
@szkic: dzięki za informację :E Ale uratowaliście mnie, bo już myślałem, że będę miał dzień spokoju od telefonowania i odbierania ale dzięki Wam go nie mam :E  :grin:

ps. Wczoraj w jednym z warszawskich centrów handlowych pytam człowieka handlującego akcesoriami, czy ma kabelek do Diamonda. On na to, że to nietypowe wejście i nie ma, a tylko z takim będzie działał  :E Nie ma to jak wiedza u sprzedawcóf :E
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 10:34:06 wysłana przez aope »

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 10, 2009, 10:34:10 »
z tego co wiem to extUSB to rozni sie od zwyklego miniUSB tylko tym, ze przez extUSB mozna sluchawki podlaczyc... tak mi sie wydaje :P

nie tylko w touch pro jest jeszcze TV-out