czy warto zmieniać ROM 1.93 na 2.03 STOCK?

• 4 Odpowiedzi
  • 852 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Archangel

czy warto zmieniać ROM 1.93 na 2.03 STOCK?
« dnia: Luty 16, 2010, 16:54:51 »
Witam,
po kilku próbach przyzwyczajenia się do najnowszego STOCK'owego ROMu chciałem pochwalić się kilkoma spostrzeżeniami oraz zadać kilka pytań odnośnie napotkanych problemów

Oba ROMy po restarcie zajmują około 52-54% pamięci a po tygodniu użytkowania dochodzi do 60%.
Stary jest całkiem poprawny, jednak nie reaguje na ustawienia widoku po wejściu do kalendarza. Reszta działa bardzo sprawnie, nie miałem z nim problemów.
Jednak po ukazaniu się nowszego ROMu nie mogłem oprzeć się pokusie posiadania najnowszego ROM'u, na pierwszy rzut oka działa super, kalendarz działa poprawnie, klawiatury ekranowe zgrabniejsze dzięki czemu zajmują mniej miejsca na ekranie co jest dla mnie ważne przy pisaniu smsów. Ale..
Manilla gorzej współpracuje z wiadomościami, przynajmniej SMS, po otrzymaniu nowej wiadomości mimo oznaczenia jako przeczytanej, manila dalej pokazuje wiadomość nieprzeczytaną. Kiedy w trakcie pisania z kimś kilku smsów wyświetlanych jako chat, wychodzimy z wiadomości, wszystkie smsy oznaczane były jako przeczytane, jednak nie w ROMie 2.03, na zakładce manili dalej pokazuje nieprzeczytane wiadomości. Sprzętowe strzałki w telefonie też sprawują się gorzej, nie wiem czym to spowodowane jednak o niebo trudniej nacisnąć strzałkę w prawo co jest ważne przy używaniu t9, nie rozumiem tego jednak tak zauważyłem i potwierdziłem na reprezentawnej grupie osób w liczbie 2. Samo t9 też ma swoje minusy ponieważ na pierwszej pozycji zawsze pokazuje zlepek naciśniętych znaków, które nie tworzą wyrazu, jednak chyba miało to ukazywać co wcisnęliśmy podczas pisania, może ma to sens jednak przy dłuższych wyrazach, taki zlepek powoduje że musze koniecznie używać nienajlepiej działającego klawisza strzałki.

Podsumowując, nie zawsze najnowszy znaczy lepszy, ale może ktoś zna rozwiązania przytoczonych problemów?

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
Odp: czy warto zmieniać ROM 1.93 na 2.03 STOCK?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2010, 17:52:28 »
ta, to z smsami to normalne jest, a co do drugiego problemu to wylacz t9... i nie bedzie problemu, albo nei wciskaj tej glupiej strzalki

*

Archangel

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 16, 2010, 20:26:05 »
no ja wiem że z tymi smsami to ROM 2.03 tak ma ale nie jest normalne aby coś spie*dolić mimo iż działało dobrze, bo na 1.93 takiego problemu nie mam

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 16, 2010, 20:29:01 »
no to zmien na 1.93 jak ci to przeszkadza

*

Archangel

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 16, 2010, 20:40:23 »
no mam 1.93, opisałem jedynie swoje spostrzeżenia, bo może ktoś ma rozwiązania tych problemów...