Jakaś normalna kuchnia i nowy rom

• 4 Odpowiedzi
  • 781 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline majsel

• **
  • 133
Jakaś normalna kuchnia i nowy rom
« dnia: Marzec 08, 2009, 14:42:34 »
witam.
od razu na wstępie mówię, że nie jestem mega allahem składania i rozkładania kuchni i romów.
jest to moje subiektywne zdanie i nie wszyscy muszą się z tym zgadzać.

tak więc:

mam sobie ugotowanego roma na kuchni autorstwa qsqa. potem tworzyłem parę rzeczy na kuchni lovelasa.
chciałbym ugotować coś na romie 2.03 bo używam starego 1.93.
ale od momentu ugotowania na wersji 1.93 nie widzę jakiejś sensownej kuchni. kuchnia billyj80'ego jest jakaś dziwna. zupełnie inna niż ww. kolegów.
kuchnia xcoom'a jest ok. ale nie widać w niej programów które można wrzucać. jak wspomniałem, nie jestem mega wypasem jak oni, ale jakbym miał
nową kuchnię z programami i nowy rom do gotowania to stworzę coś sobie fajnego. zapewne inni też by tak zrobili...
myślałem, że jak wsadzę rom 2.03 z kuchni xcoom'a do kuchni np. lovelasika (czyli wrzucę go do katalogu ROM) to zadziała, ale chyba moja kuchnia w to nie wierzy :) bo ugotowała 1.93 i nie wiem czemu. chyba, że robię coś nie tak...

pomocy.

pozbyłem się diamonda. pozbyłem się wielu problemów z nim związanych.
kupiłem nokię e71 i teraz jestem szczęśliwym człowiekiem. mogę teraz głośno powiedzieć: htc diamond to gówno.

*

Offline majsel

• **
  • 133
Odp: Jakaś normalna kuchnia i nowy rom
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 08, 2009, 16:34:42 »
wrzuciłem do kuchenki lovelasa jakiś nowy rom i najpierw go rozgotowałem, a potem zacząłem pichcić.
niby stworzył nowy ale on ciągle jest 1.93... co jest grane?
kupiłem nokię e71 i teraz jestem szczęśliwym człowiekiem. mogę teraz głośno powiedzieć: htc diamond to gówno.

*

Offline ncc74656

• 261
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 08, 2009, 17:05:39 »
Ja gotuje na Surface Kitchen v1.01. Na xda jest instrukcja.
Never underestimate the power of stupid people in large groups

*

Offline majsterek

• **
  • 129
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 08, 2009, 17:20:55 »
wrzuciłem do kuchenki lovelasa jakiś nowy rom i najpierw go rozgotowałem, a potem zacząłem pichcić.
niby stworzył nowy ale on ciągle jest 1.93... co jest grane?

Kuchnie są zbiorem właściwie tych samych programów, które potrafią rozgotować rom, wyciągnąć XIP itp. Potem trzeba duuuużej wiedzy co zmienić w tak rozgotowanym romie. Myślę że bardziej chodzi Ci o kuchnię taką jaką przygotował kolega qsqa czyli diamentową, gdzie za pomocą ptaszków można zaznaczyć co chce się mieć w romie. Nie wszyscy kucharze tak przygotowywują kuchnię bo jest to dosyć czasochłonne. Ale niech dokładniej się fachowcy wypowiedzą :grin:

*

Offline majsel

• **
  • 133
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 08, 2009, 18:33:47 »
dzięki. właśnie doszedłem do tego sam z małą podpowiedzią xcoom'a.