Jak zrobić własny ROM?

• 7 Odpowiedzi
  • 4143 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Archangel

Jak zrobić własny ROM?
« dnia: Grudzień 28, 2009, 14:04:18 »
Witam,
chciałem pobawić się zrobienie ROM'u dla mojego Dimonda, jednak nie mogę znaleźć jakiegoś HOW-TO, interesuje mnie oryginalny ROM HTC, najlepiej jakby był polski. Tylko tutaj z tego co wiem to WM 6.1 nie miał polskiego języka dopiero spolszczenie to naprawia, a mnie interesuje żeby już to oryginalnie, bo zdaje mi się że WM 6.5 ma już polski oryginalnie, dlatego prosiłbym o linki do ROM'u 6.5 oryginalnego, tylko już bez radia bo znajomy twierdzi, że jak wszystko działa to lepiej radia nie ruszać.

Aby troszkę skrócić swoją prosbę, żeby każdy zrozumiał o co chodzi to tak. Proszę o:
1. link do jakiegoś HOW-TO robienia własnych ROMów
2. jakiś polski, najlepiej oryginalny ROM do Diamonda, no i najlepiej jak coś z serii 6.5 (nie znam się dlatego to zdanie dla znawców może wydawać się śmieszne)

To co chciałbym uzyskać to stabilny i szybki system.. Wiem, może i są takie ROM'y ale mój oryginalny PLAY działa całkiem OK przynajmniej dla mnie, nie mam z nim problemów, a widzę pod każdym ROM'em że coś jest nie tak, a to bateria, a to słuchawki bluetooth. Dlatego chciałbym stworzyć swój rom i dodać do niego tylko to czego ja potrzebuję, a wyrzucając tylko kilka pozycji, bez większych zmian w system. Jednak podoba mi się ta wersja  Windows Revolution Titanium i chciałbym uzyskać właśnie taki wygląd, i zakładam, że właśnie taki będzie w ROMie 6.5 jeśli nic nie będę zmieniać...

*

Offline Mystic_Art

• 278
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond: Titanium Edition by me
Odp: Jak zrobić własny ROM?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 28, 2009, 15:16:31 »
Oto poradnik autorstwa mike1986

http://forum.mobione.pl/index.php?topic=12057.0
sit tibi terra levis - Niech Ci Ziemia lekką będzie

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 28, 2009, 15:19:10 »
Ja tylko jeszcze dodam ze WM 6.5 ORYGINALNEGO OD HTC nigdy nie było i nie będzie wiec w kwestii 6.5 jestes skazany na gotowane w ktorych "czasem działa to a nie działa tamto". Kuchnia mike`a jako baza na pewno jest w kwesti PL najlepsza :)

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 28, 2009, 15:37:54 »
Masz do dyspozycji kilka dobrze działających ROMów kilku kucharzy więc skoro nie testowałeś jeszcze żadnego dostępnego z forum to nie zaczynaj od ugotowania własnego bo nie wiesz czy nie spasi Ci jakiś już dostępny a tylko będziesz pytał się dlaczego to tak działa i jak coś naprawić.
Proponuję zacząć zabawę już od gotowych rozwiązań :D
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Archangel

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 28, 2009, 16:00:22 »
WM 6.5 ORYGINALNEGO OD HTC nigdy nie było i nie będzie wiec w kwestii 6.5
No do Diamonda nie było ale do niektórych HTC jak TouchPro2 wypuścili, zresztą mike1986 też skądś ma tę winde, przecież sam jej nie napisał;P

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 28, 2009, 16:04:29 »
WM 6.5 ORYGINALNEGO OD HTC nigdy nie było i nie będzie wiec w kwestii 6.5
No do Diamonda nie było ale do niektórych HTC jak TouchPro2 wypuścili, zresztą mike1986 też skądś ma tę winde, przecież sam jej nie napisał;P

Tak ale Tobie chodziło o oryginalny STABILNY soft 6.5 ... I ja Ci odpisałem ... Z uwagi na to ze na Diamonda nigdy 6.5 od HTC oryginalnie nie wyszło jestes skazany na gotowane 6.5 (z innych urządzen) w ktorych "to działa, a tamto nie musi" Gdyz HTC nigdy nie wypusciło paczek dostosowanych pod Diamonda i tylko dzieki XDA i innym ludziom poprzez portowanie pewnych rzeczy itp dało sie to zaimplementowac do Diamonda ... Tylko odpowiedziałem na Twoje własne pytanie ;)

interesuje mnie oryginalny ROM HTC, najlepiej jakby był polski. Tylko tutaj z tego co wiem to WM 6.1 nie miał polskiego języka dopiero spolszczenie to naprawia, a mnie interesuje żeby już to oryginalnie, bo zdaje mi się że WM 6.5 ma już polski oryginalnie, dlatego prosiłbym o linki do ROM'u 6.5 oryginalnego,
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2009, 16:10:02 wysłana przez Krzysiecw »

*

Archangel

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 28, 2009, 16:14:43 »
już rozumiem, dzięki. Po prostu trochę źle to zrozumiałem co napisałeś ale rozumiem, już teraz wyjaśniło mi się skąd biorą się te "niedoróbki"

*

Offline pietras1507

• **
  • 140
  • Sprzęt: Nokia E52
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 30, 2009, 19:10:01 »
polecam kuchnie mike'a ;)
pietras1507;D