Praktycznie nowy Diamond, oryginalny ROM, jak długo pociągnie bateria ?

• 10 Odpowiedzi
  • 1666 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline TheHX

• 42
  • Sprzęt: Acer n311, iPhone2G, ale już na zakręcie :)
witam,
przeglądam temat Diamenta bo chyba po kilku ładnych miesiącach skusze się do powrotu do WM. Grubo ponad rok użytkowałem iPhone'a, już wiem, że nie do końca spełnia on moje oczekiwani i wymagania...Jak długo Waszym zdaniem powinna wytrzymywać bateria jeśli powstrzymam się (przynajmniej na razie będę się starał :)) przed grzebaniem i zabawą romami..Temat znam, bo jeszcze wcześniej użytkowałem Etena, do dziś pozostał mi Acer n311 jako Navi. Potrzebuję : zwykłego telefonu do może 5 - 6 krótkich (kilkadziesiąt sekund) połączeń dziennie góra, czasem do odebrania mmsa, przeglądarki internetowej (czasami), poczty, widgetu pogodowego dla lepszego samopoczucia...Na pewno nie jako odtwarzacza mp3/mp4 ani podręcznej konsoli do gier, choć raz na ruski rok może się to zdarzyć. Wg zapewnień sprzedających - Diament wytrzymuje 2 do 3 dni na standardowej baterii. Prawda to ?? UMTS całkiem wyłączam..
Proszę o jakieś info w tej sprawie ( chcę uniknąć kolejnych kpin ze strony mojej żony, która nie trawiła mojego ajfona, a ze swoim Samsungiem SGH-840 walczyła tak długo, aż sklep przyjął zwrot, bowiem telefon przy wyłączeniu wszystkiego nie wytrzymywał 23 godzin )
Lepiej mieć złe sny, niż złą baterię...

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
Odp: Praktycznie nowy Diamond, oryginalny ROM, jak długo pociągnie bateria ?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 21, 2009, 09:42:37 »
Przy takim użytkowaniu powinien wytrzymać CI te 2-2,5 dnia, jeśli zależy Ci głównie na baterii to wgraj radio 1.00.25.05 albo te które ja używam 1.11.25.1. Mi Diamond wytrzymuje ok 2 dni. Raz pobiłem rekord to wytrzymał bez ładowania 62 godziny ale używałem go wtedy to przeprowadzenia dosłownie kilku rozmów.
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 21, 2009, 10:07:31 »
po pierwsze to nie sugeruj sie tym, ze jak u kogos radio dobrze dziala to u ciebie tez bedzie, bo to zalezy od romu, zasiegu, tego jak uzywasz telefon i pewnie jeszcze wielu innych czynnikow o ktorych nie mam pojecia
Co do orginalnego romu to nie sadze zeby na 25.05 bateria ci 3 dni wytrzymala, moze jest jakies lepsze radio ale nie wiem. Ja mam rom Duttys V4, radio 1.08.25.20 i w ciagu dnia troche sie telefonem pobawie (nie duzo), ze 2-3 krotkie rozmowy, jakis tam sms i bateria rowno 3 dni trzyma, jak troche wiecej tel uzywam to 2,5 dnia. Gps fixa lapie w kilka sekund

*

Offline TheHX

• 42
  • Sprzęt: Acer n311, iPhone2G, ale już na zakręcie :)
Odp: Prawie nowy Diamond, oryginalny ROM, jak długo pociągnie bateria ?
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 21, 2009, 10:12:14 »
Jeszcze jedno - zapewne jest mozliwość wyłączania modułu GSM. Wyłączać na noc ? Pamiętam, że w Etenie wydłużało mi to czas pracy, ale z kolei potem miałem problem z

Dzięki za wszystkie infa. Tak - fon już nie do zabawy, ale do zwykłego użytkowania..No może czasem raz na ruski rok do czegoś innego. UMTS wyłączam na dzień dobry, GPS w zasadzie jak już to w aucie, choć może czasem na rowerze...Najważniejsze, że mogę kupić diamenta z około 20 miesięczną jeszcze gwarancją, a to jest dla mnie ważne po ostatnich doświadczeniach. MobileShell mu w zasadzie tylko zapodam, ewentualnie inną klawiaturę, jeśli ta nie będzie mi odpowiadać.
Muszę jeszcze przekonać się czy faktycznie jest cichy jako telefon i co z tym opóźnianiem połączenia. Zresztą - to samo opóźnianie miałem przez jakiś czas w ajfonie... 
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2009, 11:02:07 wysłana przez TheHX »
Lepiej mieć złe sny, niż złą baterię...

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 21, 2009, 10:56:41 »
opoznienie jest ale jak zainstalujesz jakis tam dialer to niby zupelnie znika (np w pocket shield jest taka opcja). Telefon jest cichy (tzn glosnik) ale tez instalujesz audiopara costam i robi sie glosny
Co do gwarancji to zawsze mozesz przywrocic rom od dystrybutora

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 28, 2009, 22:42:44 »
Witam jakiś czas temu kupiłem używanego Diamonda, widzę, że bateria różnie mi trzyma; raz jak naładuję ok 9 rano i chodzi tak 80minut na navigacji i potem ok 40 zdjęć to tego samego dnia padnie o 15.00 innym razem wytrzyma od rana do wieczora na muzie tak z 1h 45 min wifi i kilka rozmów, a dziś to wogóle jestem w szoku bo już 48h bez ładowanie na noc tylko flight mode i tylko 2-3 rozmowy na dzień i jeszcze jest ok. 30% baterii :ok: Mam soft 3.2 full wypas i radio 1.00.25.05 (3g wyłączone, oświetlenie na automatyczne, bateria standardowa 900)
Co wy na to???

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 29, 2009, 08:59:01 »
ale o co ci chodzi, chciales sie pochwalic czy co? Mi bez zadnego flight mode z 1-2 rozmowami dziennie i jakims tam smsem trzyma 3 dni

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 29, 2009, 09:42:39 »
diamond trzymal mi najgorzej ze wszystkich sprzetów co mialem, ledwo potrafił dociągnąć do wieczora ale to dopiero po zmianie romu, radia i jeszcze czegosc tam co robiło znaczek E na zakreskowane pole

dopiero jak kupilem kolejny to w szufladzie na czuwaniu potrafił nawet 5dni pociągnąć

pobor pradu jest rzedu od 10mA do 200mA w zaleznosci od uzycia procka ekranu wifi itp
i czas trzymania bateri jest od 5h do 5dni

Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

Chodzi mi o to, że Diamond ma skłonność do szybkiego zżerania baterii gdy jest używany czegoś takiego jeszcze nie widziałem miałem kiedyś SE m600i też miał dotykowy ekran ale nie było tego co mam tu; a tu po prostu bateria schodzi w oczach!!! :O a jak go używasz tylko jako normalny telefon a nie do zabawy to wiem że  i 3 dni wytrzyma , no i dochodzi jeszcze to niemiłosierne nagrzewanie podczas używania, mój laptop tak się nie grzeje jak HTC....

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
faktycznie grzał się najbardziej, ale bateria wszedzie schodzi mniej wiecej identycznie, tyle ze ma mniejszą wydajnosć qualcomm ale pozera tyle samo pradu  i do tego mniejsza bateria
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 02, 2009, 11:31:17 »
Mozna tez obnizyc zuzycie baterii przez zmiejszenie podswietlenie,wylaczenie UMTS, GPRS auto attach off, power saving internal storage itp ustawiane przez ACT.
Wszystko razem da 2-3 dni uzytkowania glownie jako telefon.