Jak wygląda użytkowanie Diamonda w praktyce

• 6 Odpowiedzi
  • 2839 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak wygląda użytkowanie Diamonda w praktyce
« dnia: Czerwiec 20, 2008, 19:54:50 »
Cześć....

W sumie proste Pytanie...

Jak wygląda użytkowanie Diamonda jako jedynego urządzenia w kieszeni...
Np w porównaniu do jakiś normalnych Nokii  z Symbianem....
Dużo się tu pisze o prędkości, ale to nie benchmarki mierzą wygodę ale nasze odczucia....
i jak jest z tym w praktyce....

Mam teraz LG KU990 Vievty i generalnie jestem zadowolony.... gdyby była w tym nawigacja i łatwa synchronizacja nie zamieniałbym...
Wcześniej miałem Looxa T830 ale jako telefon był taki sobie....

Wkurza mnie noszenie kilku urządzeń i chyba pierwszy raz widzę cos naprawdę zacnego.....

Jak drodzy użytkownicy oceniacie ten sprzęt tak po prostu... na codzień ?

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
Odp: Jak wygląda użytkowanie Diamonda w praktyce
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 20, 2008, 21:48:26 »
Siema,

Powiem tak:

1. szybkość - bez zmian w ustawieniach był troche mulowaty - wszystko wolno w Touch Flow się przełanczało. ale teraz jest idealnie
2. funkcjonaloność telefonu jest idealna + kontakty z outlooka dla mnie bomba. do tego favority to jest mega fajny patent.
3. internet - przeglądałem rożne strony onety, wp, gazety i inne i według mnie w diamondzie to jest idealne - wszystko widać, wszystko bardzo czytelne.
4. aparat - po prostu działa i tyle.
5. dość dużo używałem do video rozmów i to jest chyba najlepszy telefon do tego. (przerabiałem samsungi, nowa motorole, nokie)
6. gps - nie używałem musze jakąś auto mape kupić i zobaczymy.
7. samo touch flow 3d - narazie sie do tego przyzwyczajam i jeszcze wszystko mi nie wychodzi tak jak chce - ale to może przez moje grube paluchy - ale codziennie jest lepiej :)
8. synchronizacja z laptopem po prostu active sync - żaden syf z noki albo wieszający się soft z motoroli.

generalnie telefon ma tylko mało pamięci i brak slotu na karty to są wszystkie jego wady.

*

XJ

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 20, 2008, 21:57:13 »
Jeżeli masz Vievty i nie narzekasz, to tym bardziej nie powinieneś narzekać na Diamonda, bo to skok o dwie klasy wyżej i masz wszystko, co potrzeba - GPS, synchronizacja i miliard innych rzeczy. Chyba, że liczysz na funkcje fotograficzne - tutaj tradycyjnie Diamond spisuje się słabo. Tradycyjnie - tzn mam na myśli aparaty w pocketach HTC, które są niezbyt dobre. Ale w sumie aparat w Vievty, mimo sporej rozdzielczości, też jakiś rewelacyjny nie jest,  tylko chyba wideo ma fajne.
Porównania do Vievty czy Nokii z Symbianem do niczego nie prowadzą - to zupełnie inna bajka. Swoją drogą coraz częściej spotykam się ze zjawiskiem, że symbianowcy rzucają swoje nokie w kąt i kupują pockety z WinMo. I słusznie  :mrgreen:

*

Offline sivy

• **
  • 178
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 20, 2008, 22:05:55 »
kolejna wada którą znalzłem to jest to ze mając regional setingsy ustawione na polske nie można ustawić czasu 12godzinnego ale to jest raczej pierdoła i chyba tylko mi to może przeszkadzać:)

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 21, 2008, 02:41:12 »
napisz coś o baterii  :P Ile w ciągu dnia korzystasz, po ilu godzinach pada, bo podobno to duży minus
It is Nice to Be Important, But It is More Important to Be Nice

*

Offline sivy

• **
  • 178
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 23, 2008, 09:28:27 »
bateria przy moim użytkowaniu starcza na dwa dni. generalnie to nie ma z nią jakiś problemów tym bardziej ze w samochodzie zawsze doładowywuje.
słaba rzecz to radio - bardzo słaba antena i jedyna stacja która sie idelanie łapie i bez zakłóceń to rmf, ale za to słuchawki bardzo dobre.
aparat też wybitny nie jest strasznie wolno robi foty, ale to chyba wina softu - może po upgrejdzie do wersji europejskiej bedzie lepiej.

*

Offline ncc74656

• 261
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 23, 2008, 16:48:03 »
Tak, po upgradzie można zauważyć zdecydowaną poprawe wydajności, zauważyłem że i bateria jakby na dłużej wystarcza.
Never underestimate the power of stupid people in large groups