Jak uruchomić GPS - MapaMap

• 5 Odpowiedzi
  • 6143 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak uruchomić GPS - MapaMap
« dnia: Sierpień 18, 2009, 23:37:51 »
Witam !
Wgrałem pełną wersję MapaMap z PcWorldKomputer z maja 2009 na mojego Diamonda. I nie wykrywa mi satelity i po prostu nie można korzystać z nawigacji. Nie wiem o co chodzi. Nie wiem od której strony mam się do tego zabrać i co jest nie tak.
Help !

*

Offline cinek1987cinek

• **
  • 184
  • Sprzęt: hTC Magic [32A]
Odp: Jak uruchomić GPS - MapaMap
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 18, 2009, 23:40:47 »
a musisz mieć akurat MapeMap ?

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 18, 2009, 23:45:13 »
a musisz mieć akurat MapeMap ?

No nie muszę. Korzystam z Navifona w SonyEricssonie K770i z recicerem TomToma na Bluetooth, ale po prostu wgrałem to bo było za free na CDromie z PcWorldKomputer, a ponieważ w Diamondzie jest GPS to chciałem to wypróbować. Nic się nie stanie jak nie wyjdzie nic z tego, ale po prostu jeśli jest to ma działać.

*

Offline cinek1987cinek

• **
  • 184
  • Sprzęt: hTC Magic [32A]
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 19, 2009, 00:10:09 »
ja korzystam na diamondzie z automapy i jestem zadowolony.
choć nieraz mnie wkurza jak musze długo czekać aż złapie sygnał - ne wiem od czego to zależy.
noi chyba 2 razy mi sie zdazylo ze się zawiesił diamond :(

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 19, 2009, 00:19:28 »
Witam !
Wgrałem pełną wersję MapaMap z PcWorldKomputer z maja 2009 na mojego Diamonda. I nie wykrywa mi satelity i po prostu nie można korzystać z nawigacji. Nie wiem o co chodzi. Nie wiem od której strony mam się do tego zabrać i co jest nie tak.
Help !

zobacz jakie masz ustawienia moduly gps. Musza byc com4 i 57600

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 19, 2009, 06:31:55 »
Po uruchomieniu MM wejdź w GPS i tam odznacz automatyczne szukanie, następnie ręcznie ustaw COM4 i dowolną prędkość. Zatwierdź, wyjdź z programu i włącz ponownie. Od tej pory będzie działać.

Pamiętaj tylko o tym, że MM wyłącza powiadomienia w systemie i nie podtrzymuje podświetlenia. Aha, wersja z PC Worlda jest stara (2007 rok) i mapy są nieaktualne, a i sama aplikacja jest niezbyt ładna i funkcjonalna. Jak już masz wersję z czasopisma to dobrym rozwiązaniem jest zarejestrować się na stronie www.mapamap.pl i tam dostaniesz w promocyjnej cenie najnowszą wersję tej aplikacji - ta już jest warta uwagi. A cena to zdaje się 89zł, czyli taniej zdecydowanie od AM. A tak poza tym, to wszystko jest już dawno napisane w dziale MapaMap :P