Jak skonfigurować połączenie z netem po wifi (livebox)

• 12 Odpowiedzi
  • 2052 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jakub_27

• 39
  • Sprzęt: HTC Diamond
Jak skonfigurować połączenie z netem po wifi (livebox)
« dnia: Listopad 15, 2008, 21:59:42 »
Witam,

od dzisiaj posiadam HTC Diamond'a jest to mój pierwszy sprzęt na WM. Mam ogromną prośbę o łopatologiczne czyli krok po kroku opisanie sposobu połączenia z netem przez wi-fi. Mam liveboxa wpisuje w konfiguratorze sieci hasło WEP, ale niestety nie chce się połączyć. Sieć telefon widzi jest dobry sygnał. Z góry dziękuję za pomoc

*

Offline jarino

• **
  • 114
  • Sprzęt: Touch Diamond
Odp: Jak skonfigurować połączenie z netem po wifi (livebox)
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 15, 2008, 22:24:52 »
poszukaj na forum bylo sto razy :)

i troche myslenia tez nie zaszkodzi.

*

Offline jakub_27

• 39
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 15, 2008, 22:31:04 »
szukałem i nie znalazłem, a uwagi o myśleniu zachowaj dla siebie ....

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 15, 2008, 22:34:25 »
Z myśleniem napisał Ci prawidłowo. Jest dokładnie taka sama konfiguracja jak na PC. Dodaj mac adres ręcznie lub przed połączeniem wciśnij Reg na Liveboxie  :)
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline jarino

• **
  • 114

*

Offline jakub_27

• 39
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 15, 2008, 23:09:16 »
Choćbym miesiąc myślał to i tak nie wymyśliłbym, ze trzeba REG wcisnąć, a tak wszystko jest OK, za odpowiedź i pomoc ślicznie dziękuje.... Warto jednak pamiętać, że nie każdy musi się znać na konfiguracji PDA i zamiast pisać złośliwe komentarze warto czasami najnormalniej w świecie pomóc.... każdy w jakiejś dziedzinie jest laikiem więc należy to czasami brać pod uwagę....

jeszcze raz dziękuję, zdrówka

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 16, 2008, 00:23:32 »
Choćbym miesiąc myślał to i tak nie wymyśliłbym, ze trzeba REG wcisnąć, a tak wszystko jest OK, za odpowiedź i pomoc ślicznie dziękuje.... Warto jednak pamiętać, że nie każdy musi się znać na konfiguracji PDA i zamiast pisać złośliwe komentarze warto czasami najnormalniej w świecie pomóc.... każdy w jakiejś dziedzinie jest laikiem więc należy to czasami brać pod uwagę....

jeszcze raz dziękuję, zdrówka

Kolego konsternacja raczej wynika z tego iż było o tym mowa ze 200 razy!Spoko mogłeś przegapić 199.Dodam że po tym REG nastepne połączenia aż do RESET wrednego Liveboxa bedą oki.Jak byś miał więcej problemów z Liveboxem to pisz mam w firmie więc zna ból..Pozdrawiam!
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline jarino

• **
  • 114
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 16, 2008, 09:01:24 »
po co komu wciskanie przycisku REG :P

Wpisujesz MAC na stronce, zapisujesz zmiany i zdalnie z kompa restartujesz Livebox'a, nie trzeba sie ruszac do skrzyneczki zeby cos wcisnac :P
u mnie tak smigalo, moze to tylko kwestia doswiadczenia jak mowi jakub_27 ;) Pozdrawiam!

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 16, 2008, 13:13:39 »
Ja mam Liveboxa i dla mnie z tego co czytam na szczęście nie jest wredny  :) Ja ręcznie nie dopisuję mac adresów (mam 5 urządzeń wpisanych na listę) bo jestem leniwy, REG wystarcza i nic mi po resecie się nie dzieje.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline jarino

• **
  • 114
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 16, 2008, 15:47:10 »
a teraz takie pytanko. czyli niby jak sie wcisnie REG to on sobie sam dopisuje MACa ?
masz wpisanych na liste czyli co, na kartce papiru :P ? bo nie rozumiem czy adresy wpisane w ustawieniach ?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 16, 2008, 19:27:22 »
RTFM Liveboxa, tam wszystko jest  :mad: Wpisz w przeglądarce http://192.168.1.1/ a hasło i login to admin. Pooglądaj sobie co tam masz, m.inn. listę dodanych mac adresów.

*

Offline jarino

• **
  • 114
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 16, 2008, 19:34:45 »
nie skumales hehe no ale ok ja zawinilem :P

wiem co gdzie jest tylko ze ja nie uzywam przycisku REG do autoryzacji MACa (pisalem wyzej) wiec zaciekawilo mnie czy on sobie sam wpisuje MACa, zreszta łatewer ;)

przepraszam nie krzycz nei bij ;) to sie wiecej nie powtorzy he he

*

Offline mastakila

• 6
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 17, 2008, 23:48:17 »
wiec zaciekawilo mnie czy on sobie sam wpisuje MACa, zreszta łatewer ;)

Livebox po wcisnieciu guzika REG jest w trybie kojarzenia przez okolo 2 min (miga dioda z antenka wifi). W trybie kojarzenia mozna dodawac kolejne urzadzenia do LB i wtedy on sam dopisuje mac'i urzadzen ktore w tym czasie chca sie podpiac i maja poprawnie wklepany WEP.