Jak odinstalowac Gen.Y Manila v2.1 VGA CFC R1 CAB ? prosba o pomoc

• 6 Odpowiedzi
  • 1188 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

witam , jestem nowym uzytkownikiem , mam nadzieje ze ktos bedzie potrafil udzielic mi tutaj pomocy , po przeszukaniu google i forum niestety nie znalazlem odpowiedzi jak to wykonac , mam diamonda i pobralem te pliki http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=542113 GenY-Manila v2.1 VGA R1.cab , HTC Scroll-6.1-GenY-Manila.cab , 0409 GenY-Manila v2.1 VGA R1.cab , Disable Manila Start Menu.cab , wczesniej mialem poprzednia wersje manila ta w ktorej nie ma kalendarza , stock itd , nie wiem co mnie podkusilo ale po kilku probach udalo mi sie zainstalowac Disable Manila Start Menu.cab a pozniej GenY-Manila v2.1 VGA R1.cab , HTC Scroll-6.1-GenY-Manila.cab , 0409 GenY-Manila v2.1 VGA R1.cab po soft resecie system dlugo sie uruchamial , touch flo bardzo ociezale dziala , do tego jest chyba nie dopracowane bo w wielu miejscach przed nazwami jest "IDS_" co okropnie drazni , kilka funkcji nie dziala , wiec postanowilem przywrocic tamta wer. i tu pojawia sie problem bo kiedy wchodze w ustawienia "usun programy" i chce sie pozbyc "yozgatg GenY-Manila v2.1 VGA R1" telefon dlugo mysli nad ta czynnoscia i pojawia sie komunikat ze niestety ale nie zostal do konca usuniety , reszte z tych programow ktore wgralem usunely sie ale to akurat nie :/ jak przywrocic poprzednie tf3d

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond

Odp: Jak odinstalowac Gen.Y Manila v2.1 VGA CFC R1 CAB ? prosba o pomoc
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 11, 2009, 22:06:05 »
a czy HR robi sie po przez przycisniecie guzika do zglasniania dzwieku w tel i kolka jednoczesnie oraz wcisniecie SR ? bo jesli tak to chyba robie to w zlej kolejnosci albo cos jest nie tak

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 11, 2009, 22:18:40 »
(trzymajac) Volume Down + kolko   .... robisz  reset czerownym guzikiem z tylu ... Potem jak bedzie juz pisac co tam wybrac wciskasz volume Up zeby sobie Internal nie wyczyscic ...

No i zachecam na przyszlosc najpierw do wglebnego czytania forum. Pozdrawiam.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 11, 2009, 22:34:39 »
czytalem faq ale albo nie zrozumialem dzialania tego albo nie jest to napisane jasno , no ale nie wazne. jeszcze jedno takie pytanie , jak wylacza sie tf3d ? czy po przez wejscie w opcje "dzisiaj" "ustawienia" , "elementy" i odznaczenie touchflo 3d ? czy jakos inaczej , bo wczesnie przed HR mialem to odznaczone ciagle a jednak korzystalem z tf3d i zaznaczenie tego lub odznaczenie nie wprowadzalo zadnych zmian

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 12, 2009, 09:30:51 »
Tak, wpierw musisz wyłączyć TF3D, czyli odznaczyć w Dzisiaj/Today.
Potem najlepiej SR i spróbuj odinstalować. Jak nie pomoże, to odinstaluj tylko te dodatki, a samą Manilę nadpisz inną, np 2.0.
Innymi słowy - zanim zrobisz HR pokombinuj, HR jest jak format - pójście na łatwiznę.

*

Offline gato

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC Diamond ROM: Gen.Y D2 R4.3 RADIO: 1.15.25.14
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 12, 2009, 11:22:22 »
Wie ktos moze jak w Gen Y dorzucic w menu start katalog programy?
Dzieki :)
Born to frag