Internet w Orange

• 3 Odpowiedzi
  • 620 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline karol13

• 9
  • Sprzęt: HTC TOUCH DIAMOND
Internet w Orange
« dnia: Sierpień 21, 2009, 07:57:27 »
witam
nie mogę się połączyć z internetem, ustawienia wpisywałem już wiele razy i nic. mam rom 2.03.456.2_PLK. Może to być wina romu, na innych internet działał mi bez problemu.

*

Offline wasilek

• **
  • 140
  • Sprzęt: MDA IV
Odp: Internet w Orange
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2009, 08:10:17 »
Sprobuj ze zmiana radia, a jak to nic nie da to wgraj rom od nowa, bo czasami tak bywa ze cos sie zle wgra ;) I nikt nie wie dlaczego :)

*

Offline karol13

• 9
  • Sprzęt: HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 21, 2009, 20:44:40 »
wgrałem od nowa rom. wgrałem od nowa radio.
sprawdziłem, że mms odbieram.  a internetu nie mam

*

Offline zlotekmic

• 19
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 01, 2009, 17:01:51 »
najlepiej nie włączaj internetu w orange bo zaskoczy cię szybkość uciekających złotówek z twojego konta. oczywiście możesz 'przyświrować nietoperza' ;)  przed koleżanką pokazując jej filmik na youtube.com gdzieś w parku na ławce. ale licz się z tym że firma orange posiada politykę wyzysku i nawet pakiety które proponują (pakiety danych) wystarczą zaledwie do tapnięcia w kilka linków - a tym koleżance nie przybajeżysz ;P

serio, sam jestem posiadaczem orange, a pierwszy rachunek który mi przyszedł za abonament był elementem hmm nazwijmy to niemile wpływającym w moich oczach na PR firmy wielkiej trójcy FranceTelecom-Tp-Orane.

ale jak się uparłeś to kalibruje się automatycznie, na stronie Orange znajdziesz bardzo dokładną i łopatologiczną instrukcję jak to sie robi...

zainstaluj sobie coś takiego jak NoData - bo kiedy zrozumiesz że korzystać z netu przez orange się po prostu nie opłaca, to program ten umożliwi Ci wyłączenie połączeń internetowych przez orange gdy będziesz chciał skorzystać np z Wi-Fi (a to bardzo często się zdarza)/

pozdr,

HTC DIAMOND
ROM: FireROM 8.4.1 Full PLK 8MB PP
RadioRom: 1.15.25.14