Instalcja z poziomu HTC, bez udziału PC Windows

• 11 Odpowiedzi
  • 1465 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Instalcja z poziomu HTC, bez udziału PC Windows
« dnia: Kwiecień 15, 2009, 00:00:27 »
Witam, jestem użytkownikiem Linuxa, zamierzam zakupić HTC Diamond. Mam pytanko czy instalację dodatkowego Softu można przeprowadzić z
poziomu HTC, czy koniecznie trzeba się "babrać" z Windowsem?
Chodzi mi głównie o AutoMapę, czy można ją zainstalować oraz aktualizować  z poziomu HTC ???
Na stronie producenta jest tylko opis dla Windows.

pozdrawiam

*

Offline fizol

• Ekspert Blackberry
  • 499
  • BlackBerry Addict
    • BBNews.pl
  • Sprzęt: Blackberry 9700/9520/9000/9530/ 8300/8310/ 7100/88
Odp: Instalcja z poziomu HTC, bez udziału PC Windows
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 15, 2009, 00:04:29 »
Bez udziału PC możesz instalować wszystkie pliki o rozszerzeniu *.cab
Nie wiem czy jest AM w takiej wersji.
"Dotknij ciemności – jakiż sens,
gdy palec wskaże tę czy inną.
Nie w tym cel życia, co w nim jest,
lecz w wierze w to, co być powinno."

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 15, 2009, 00:36:23 »
Witam, jestem użytkownikiem Linuxa, zamierzam zakupić HTC Diamond. Mam pytanko czy instalację dodatkowego Softu można przeprowadzić z
poziomu HTC, czy koniecznie trzeba się "babrać" z Windowsem?
Chodzi mi głównie o AutoMapę, czy można ją zainstalować oraz aktualizować  z poziomu HTC ???
Na stronie producenta jest tylko opis dla Windows.

pozdrawiam

No niestety, ale AutoMapa bez Windowsa się nie obejdzie. Sam używam Linuksa i na pocieszenie powiem Ci, że Windows może być pod VirtualBoxem więc nawet nie będziesz musiał wyłączać Linuksa, żeby coś zainstalować :)
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 15, 2009, 18:53:19 »
Możesz ściągnąć z neta (piracką) wersje bez instalacyjna.... Jeśli masz oryginalną licencję to chyba nie ma problemu. Przynajmniej ja takiego nie widzę :D

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 15, 2009, 19:20:44 »
Możesz ściągnąć z neta (piracką) wersje bez instalacyjna.... Jeśli masz oryginalną licencję to chyba nie ma problemu. Przynajmniej ja takiego nie widzę :D
Jeśli masz oryginalną wersję to i tak nie da rady zainstalować jej z poziomu linuxa chyba że przez virtual box więc problem jest.
Możesz też zainstalować sobie AM u kogoś znajomego z poziomu Windowsa tylko raz a później tylko przekopiować katalog z AM z Pocketa na cokolwiek a w razie potrzeby wrócić właśnie do tej wersji już bez ponownej instalacji.
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

fryto

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 15, 2009, 19:33:03 »
Albo po prostu zmień Linuxa na winde i po problemie :mrgreen:

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 15, 2009, 19:33:53 »
Automapa, tak jak i 99% innych programów nie potrzebuje wcale Windows do zainstalowania.

Każdą nową wersję AM, rozpakowujesz z exe na pliki i katalogi i wrzucasz to do jakiegoś katalogu na karcie pamięci, następnie wchodzisz w katalog 2577, bo taki też tam będzie i z poziomu PPC uruchamiasz autorun.exe.

To wszystko, po instalacji uruchamiasz, rejestrujesz i używasz.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 15, 2009, 19:57:15 »
Automapa, tak jak i 99% innych programów nie potrzebuje wcale Windows do zainstalowania.

Każdą nową wersję AM, rozpakowujesz z exe na pliki i katalogi i wrzucasz to do jakiegoś katalogu na karcie pamięci, następnie wchodzisz w katalog 2577, bo taki też tam będzie i z poziomu PPC uruchamiasz autorun.exe.

To wszystko, po instalacji uruchamiasz, rejestrujesz i używasz.

Z tego co mi wiadomo nowej AM juz tak wlasnie nie rozpakujesz ... Bo jakis nowy sposob instalacji jest ... Co rozpakowywuje pliki w locie ... Mnie sie nie udało rozpakowac exe zeby wyjac sama mape zeby nie musiec czekac przy instalacji.

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 15, 2009, 23:04:00 »
Dokładnie nowa AM 5.5.1 jest nierospakowywalna i nic nie da się zrobić. Możesz ją tylko zainstalować z poziomu Windowsa.
Ale po pierwszej instalacji na IS możesz ją mieć już na zawsze bo np przy zmianie ROMu nie musisz robić formatu IS przy robieniu HR i tylko uruchomić autorun.exe i już masz z powrotem swoją AM :proud:
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2009, 16:58:40 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline СП4УБВ

• 1106
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 16, 2009, 04:13:27 »
Krzysiecw, gadowsk - najpierw spróbują  - potem piszą  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jest tylko drobne ale. Nie zrobi tego windows ze swoją obsługą "folderów skompresowanych'', i nie zrobi tego winrar, bo to dość nędzne narzędzia.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2009, 04:34:35 wysłana przez sp4ubw »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 16, 2009, 17:05:46 »
Krzysiecw, gadowsk - najpierw spróbują  - potem piszą  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jest tylko drobne ale. Nie zrobi tego windows ze swoją obsługą "folderów skompresowanych'', i nie zrobi tego winrar, bo to dość nędzne narzędzia.

Gdybym nie probowal, to bym nie pisal ;) Ale mozliwe ze winowajca byl explorer windowsa ;) Aczkolwiek dotychczas  radzil sobie z AM dobrze ... A co do samego sposoby instalowania mozna poczytac na stornach automapy bo tam wlasnie trabia ze zmienil sie sposob jej instalacji ;) Wiec nie bylo to nfo wyssane z palca ;)

*

Offline СП4УБВ

• 1106
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 16, 2009, 17:29:28 »
Krzysiecw, wiem, że próbowałeś :) A z tym, że trąbili na stronie :) i tak zrobili zipa w postaci exe :) więc co z trąbienia :) (kurcze jedno zdanie i tyle buziek).

W kazdym razie da się i nie ma problemów z rozpakowaniem. Dzięki temu instalacja może odbywać się z poziomu PPC.