Diamond dla osób z nienajlepszym wzrokiem?

• 6 Odpowiedzi
  • 819 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Diamond dla osób z nienajlepszym wzrokiem?
« dnia: Styczeń 18, 2009, 11:30:40 »
Dość długo zastanawiałem się nad wyborem smartphone i wybór padł na diamonda, bo to pod względem gabarytów wciąż telefon i ma dzień dzisiejszy wszystko.
Już miałem kupić Omnię, ale wielkość czcionki podczas pisania smsów była za mała (i generalnie interfejs dotykowy z powodów sprzętowych i oprogramowania wydawał się słabszy), a na diamondzie z oryginalnym softem stwierdziłem , że jest większa i stąd ostateczna decyzja i jego zakupie , mimo mniejszego ekranu od Omni.

Teraz póki co mój diamond nie działa (patrz mój wczesniejszy wątek) i nie mogę stwierdzić , czy będzie sprawdzał się dobrze pod względem subiektywnej widoczności ... Chciałbym póki co zapytać Was, doświadczonych użytkowników, czy jest to dobry telefon dla osób z nienajlepszym wzrokiem? Czy pozwala na elastyczną konfigurację wielkości czcionki albo są łatwo dostępne programy . które to umożliwiają?
Soft w wersji Orange ma chyba pomniejszoną czcionkę smsów - czy można to zmienić?

*

Offline soltinio

• 253
  • Sprzęt: i5700
Odp: Diamond dla osób z nienajlepszym wzrokiem?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2009, 11:52:02 »
Co do czcionek w smsach to wystarczy ustawić wielkosc literek w ustawieniach ekranu - sa wtedy naprawde BiG:)

Co do reszty to nie mam pojecia , napewno Ci ktoś odpowie , ale pewnie wszystkie da się troszke powiekszyć
Przykładowo jak bedziesz miał 3 ikony w rzędzie zamiast 4 to już by Ci się pracowało lepiej (chodzi o zakladke programy i ustawienia)

Pozdrawiam
Kaiser - Diamond - złOmnia -SE Xperia -  N85 - Szajsung Szpica:)

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2009, 12:08:21 »
Tx. Można ustawić na większe zarówno podczas czytania odebranych, czy też podczas pisania nowego?

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 18, 2009, 12:22:03 »
rozwiązanie o którym pisał użytkownik soltinio działa w większości standardowych aplikacji w WM wiec powinno działac w SMSach

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 18, 2009, 12:26:31 »
raczej tylko podczas czytania. Poza tym nie zwiekszysz czcionki w eksploratorze plikow, nazwach programow, ustawieniach ani nigdzie indziej... ale tego nie zrobisz na zadnym innym windowsie
Napisane: Styczeń 18, 2009, 12:25:25
edit: sorki podczas pisania mozna zwiekszyc :)

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 18, 2009, 12:53:48 »
Dzięki ;-). Pytanie uszczegóławiające:
Na youtube oraz podczas zabawy diamondem np. w saturnie stwierdziłem , że czcionka podczas pisania smsa jest znośnie duża - sift HTC (a w Omni ustawiona na maksa byłą za mała).
Podczas tej krótkiej chwili z  moim diamondem , kiedy raczył na początku chwilę podziałać stwierdziłem , że ta czcionka w wersji softu Orange jest znowu mała i nie zdążyłem sprawdzić, czy da się ją zwiększyć.
Wiec może wiecie, czy w wersji softu Orange czcionki w smasach mogą być tak duże, jak w wersji softu HTC?

*

Offline Kruszon92

• 334
  • HTC Diamond. Diamentowy telefon nie dla idiotów.
  • Sprzęt: Nokia e65. HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 19, 2009, 09:03:31 »
Mysle ze tak. Poniewaz nie wydaje mi sie zeby soft orange usował tak przydatną opcje jaka jest powiekszanie.

Ale jesli ORANGE zrobiło by takiego psikusa to zmiana softu (romu) jest banalnie prosta i zajmuje kilka chwil :)
Od Czasu zakupu HTC moja dziewczyna jest zazdrosna.

hello kity telefon odbiegający od normy.