To i ja wtrącę swoje trzy grosze :-) Z tą prędkością Diamonda to jest różnie. Wiadomo - każdy subiektywnie odbiera działanie TF3D :-)
Na forum xda-developers są jednak opisane proste sposoby na zwiększenie prędkości działania TF3D - komentarze userów potwierdzają cytat - "drastyczny" wzrost szybkości :-)
To raz...
Dwa.. HTC opóźnił premierę europejską Diamentu z powodu na błędy software'owe. Prawdopodobnie chodzi właśnie o laagi TF3D. W Polsce Diament będzie już z nowym ROMem.
Nie sugerujmy się również filmikami z youtube i recenzjami. W znakomitej większości są to recenzje sprzętu przedsprzedażowego (128Mb RAM itp.) oraz recenzje przeprowadzone przez
iPhone fan boy'ów :-)
I jak ktoś mi napisze, że dobra... da się przyspieszyć ale wymaga to "grzebania" w systemie... Odpowiem krótko: to właśnie zaleta WM :-)
Nie chodzi tu tylko o przyspieszenie TF3D... są sposoby aby spersonalizować dzwonki, manipulować wyświetlaczem itp. Jednym słowem robisz sobie ze swoim PDA "prawie" wszystko co Ci się podoba i dostosowujesz do swoich konkretnych wymagań. Spróbuj sobie pozmieniać coś oprogramowaniu w iPhonie :-)
I trzy... na Allegro pojawia się coraz więcej Diamentów. Napisałem do jednego usera z Allegro, który ma już Diament. Pytałem o wrażenia i baterię. Oto kawałek odpowiedzi z maila:
"Przy zabawie bateria wytrzymuje 3 dni

mysle ze przy srednim uzytkowaniu 4 wytrzyma

Jesli chodzi o szybkosc dzialania to nie ma co narzekac.... Jest znacznie szybszy niz qtek 9090 wiecej pamieci i szybszy procesor. Nie zawiesza sie i jest wygodniejszy, lekki i mniejszy..... "
Wnioski... ? Wyciągnijcie sami :-)