HTC Touch Diamond?

• 180 Odpowiedzi
  • 34844 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
Odp: HTC Touch Diamond?
« Odpowiedź #150 dnia: Czerwiec 15, 2008, 11:19:00 »
i nie porównuj gabarytów z modelami o duzych ekranach i klawiaturami wtedy tez byly male jak np MDA
compact, a w porownaniu z nimi zmniejszyly sie o 1cm max
Napisane: Czerwiec 15, 2008, 11:09:27
powiem tak na 10 osób  biorących go do ręki myślę że 9 na pewno by się nie chciało z nim rozstać.
kazdy chce cos nowego chocby dlatego by kupil, tego nikt nie kwestionuje, ale powiedz po tylu latach mogloby byc szybsze ? albo przynajmniej nie wolniejsze.
Napisane: Czerwiec 15, 2008, 11:12:44
przez 4lata nie zrobili nic z predkoscią procka ani akceleracją grafiki, a PC przez 4 lata przyspieszylo kilkukrotnie
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Modrzew

• **
  • 150
  • Sprzęt: dell x30 >uniwersal> hermes > kaiser >diamond>SGS
« Odpowiedź #151 dnia: Czerwiec 15, 2008, 11:28:53 »
i nie porównuj gabarytów z modelami o duzych ekranach i klawiaturami wtedy tez byly male jak np MDA
compact, a w porownaniu z nimi zmniejszyly sie o 1cm max
Napisane: Czerwiec 15, 2008, 11:09:27
powiem tak na 10 osób  biorących go do ręki myślę że 9 na pewno by się nie chciało z nim rozstać.
kazdy chce cos nowego chocby dlatego by kupil, tego nikt nie kwestionuje, ale powiedz po tylu latach mogloby byc szybsze ? albo przynajmniej nie wolniejsze.
Napisane: Czerwiec 15, 2008, 11:12:44
przez 4lata nie zrobili nic z predkoscią procka ani akceleracją grafiki, a PC przez 4 lata przyspieszylo kilkukrotnie

Ja powiem tak wad ma tylko kilka a zalet ma naprawdę dużo,i nie ma pda idealnego i pewnie nie będzie bo taka jest strategia producentów,a żeby sprzedawały się następne ja jestem podatny na takie nowinki technologiczne i na mnie to działa :D

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #152 dnia: Czerwiec 15, 2008, 11:51:27 »
To i ja wtrącę swoje trzy grosze :-) Z tą prędkością Diamonda to jest różnie. Wiadomo - każdy subiektywnie odbiera działanie TF3D :-)
Na forum xda-developers są jednak opisane proste sposoby na zwiększenie prędkości działania TF3D - komentarze userów potwierdzają cytat - "drastyczny" wzrost szybkości :-)

To raz...

Dwa.. HTC  opóźnił premierę europejską Diamentu z powodu na błędy software'owe. Prawdopodobnie chodzi właśnie o laagi TF3D. W Polsce Diament będzie już z nowym ROMem.
Nie sugerujmy się również filmikami z youtube i recenzjami. W znakomitej większości są to recenzje sprzętu przedsprzedażowego (128Mb RAM itp.) oraz recenzje przeprowadzone przez
iPhone fan boy'ów :-)

I jak ktoś mi napisze, że dobra... da się przyspieszyć ale wymaga to "grzebania" w systemie... Odpowiem krótko: to właśnie zaleta WM :-)
Nie chodzi tu tylko o przyspieszenie TF3D... są sposoby aby spersonalizować dzwonki, manipulować wyświetlaczem itp. Jednym słowem robisz sobie ze swoim PDA "prawie" wszystko co Ci się podoba i dostosowujesz do swoich konkretnych wymagań.  Spróbuj sobie pozmieniać coś oprogramowaniu w iPhonie :-)

I trzy... na Allegro pojawia się coraz więcej Diamentów. Napisałem do jednego usera z Allegro, który ma już Diament. Pytałem o wrażenia i baterię. Oto kawałek odpowiedzi z maila:

"Przy zabawie bateria wytrzymuje 3 dni :D mysle ze przy srednim uzytkowaniu 4 wytrzyma :D Jesli chodzi o szybkosc dzialania to nie ma co narzekac.... Jest znacznie szybszy niz qtek 9090 wiecej pamieci i szybszy procesor. Nie zawiesza sie i jest wygodniejszy, lekki i mniejszy..... "

Wnioski... ? Wyciągnijcie sami :-)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2008, 18:28:39 wysłana przez Piti81 »

*

Offline Modrzew

• **
  • 150
« Odpowiedź #153 dnia: Czerwiec 15, 2008, 12:04:28 »
Jeżeli chodzi o baterie to wytrzymuje jeden dzień ale to zależy czy się z niego korzysta czy też tylko patrzy :D,ja korzystam bardzo intensywnie.
Nie ma co wierzyć sprzedawcą sprzętu bo to tylko teoria poprzednio miałem inne pda i czas był podobny ,chociaż zdażały się takie opinie różnych userów że im starcza na 3 dni (mi się to jeszcze nie przytrafiło) :mrgreen:

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #154 dnia: Czerwiec 15, 2008, 12:13:17 »
Przepraszam... nie napisałem do końca o userze z Allegro. Facet sprzedaje swojego Qteka, bo jak napisał w opisie aukcji kupił sobie Diamonda. Ja zapytałem więc kupującego a nie sprzedawce sprzętu. W innym przypadku oczywiście, że węszyłbym spisek - sprzedawca MUSI chwalić swój towar :D

Tutaj natomiast mamy kupującego, który twierdzi, że przy zabawie trzyma mu 3 dni... Przyznam, że większość postów tutaj czy na xda-dev mówi o max 2 dniach :-) Może to zalezy na czym ta "zabawa" polega...??

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #155 dnia: Czerwiec 15, 2008, 12:14:17 »
mysle ze im sie mylą godziny z dniami, chyba ze mają jakies ustawienia wyswietlacz po 10 sek bateria po 10sek i jakies inne myki :)
to tak jak ze spalaniem w aucie jednemu pali 10 drugiemu 6, niestety mi pali 10 i bateria trzyma 3h przy zabawie
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
« Odpowiedź #156 dnia: Czerwiec 15, 2008, 12:24:22 »
A jak jest z tą powolnością? Prawie wszystkie  recenzje,  które czytałem  w sieci  twierdzą, że Diamond jest bardzo  powolny - to prawda?

Prawda i nie prawda wystarczy zrobić mały myk jak ktoś już tu wspomniał.
U mnie dział jakieś 50% szybciej.

Ktoś jednak wpadł na sprytny sposób żeby zainstalować program "Advanced configuration tools" (Schaps_AdvancedConfig_v2.1.0.0.CAB) i zmienić dwie wartości: "File system cache" na 8MB i "file system filter cache" na 131072. Na koniec .reset
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #157 dnia: Czerwiec 15, 2008, 12:29:04 »
to tak jak ze spalaniem w aucie jednemu pali 10 drugiemu 6, niestety mi pali 10 i bateria trzyma 3h przy zabawie
Nie no to porażka :((( Mam nadzieję, że mój będzie palił 5 ;)))
Na xda-dev mają różne triki na wydłużenie czasu baterii, będę musiał przestudiować ten temat po zakupie widzę :-)

Tak w ogóle to jeszcze ma wyjść nowa bateria rozszerzona do Diamantu - ma być sprzedawana z nową/inną klapką tylną. Pewnie też w takim razie Diament będzie ciut grubszy.
No nic.. zobaczymy jak wyjdzie.. jaka będzie pojemność i żywot Diamentu z nową baterią.
Napisane: Czerwiec 15, 2008, 12:27:04
A jak jest z tą powolnością? Prawie wszystkie  recenzje,  które czytałem  w sieci  twierdzą, że Diamond jest bardzo  powolny - to prawda?

Prawda i nie prawda wystarczy zrobić mały myk jak ktoś już tu wspomniał.
U mnie dział jakieś 50% szybciej.

Ktoś jednak wpadł na sprytny sposób żeby zainstalować program "Advanced configuration tools" (Schaps_AdvancedConfig_v2.1.0.0.CAB) i zmienić dwie wartości: "File system cache" na 8MB i "file system filter cache" na 131072. Na koniec .reset

Dokładnie tak !! Właśnie też o tym pisałem trochę wyżej. Tutaj znajduje się cała dotychczasowa lista trików "polepszająca życie" z Diamondem : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=398265

« Odpowiedź #158 dnia: Czerwiec 15, 2008, 12:48:50 »

Przyczyny takiego stanu rzeczy są proste i wynikają z praw fizyki:
1) kilkukrotny wzrost mocy PC skutkuje wielkim wzrostem ilości wydzielanego ciepła
2) kilkukrotny wzrost mocy PC skutkuje wielkim wzrostem zapotrzebowania na prąd.

Te dwa czynniki skutecznie utrudniają implementowanie "szybszych procków" i akceleratorów grafiki w PDA. Bo np. technologia produkcji ogniw też chwilowo się zatrzymała w rozwoju.

Z drugiej strony moc współczesnych PDA z zapasem wystarczyłaby do szybkiego i płynnego działania w zastosowaniach, o które tutaj chodzi. Problem jest bardziej po stronie software, a konkretnie braku jego optymalizacji. Różne osoby chętnie się tu wyśmiewają z iPhone, ale właśnie to urządzenie pokazuje, że można zrobić system, który będzie działał szybko i sprawnie. Z własnej praktyki wiem, że porządna optymalizacja może zwiększyć wydajność oprogramowania nawet dwukrotnie.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #159 dnia: Czerwiec 15, 2008, 13:29:04 »

Przyczyny takiego stanu rzeczy są proste i wynikają z praw fizyki:
1) kilkukrotny wzrost mocy PC skutkuje wielkim wzrostem ilości wydzielanego ciepła
2) kilkukrotny wzrost mocy PC skutkuje wielkim wzrostem zapotrzebowania na prąd.

Te dwa czynniki skutecznie utrudniają implementowanie "szybszych procków" i akceleratorów grafiki w PDA. Bo np. technologia produkcji ogniw też chwilowo się zatrzymała w rozwoju.

Z drugiej strony moc współczesnych PDA z zapasem wystarczyłaby do szybkiego i płynnego działania w zastosowaniach, o które tutaj chodzi. Problem jest bardziej po stronie software, a konkretnie braku jego optymalizacji. Różne osoby chętnie się tu wyśmiewają z iPhone, ale właśnie to urządzenie pokazuje, że można zrobić system, który będzie działał szybko i sprawnie. Z własnej praktyki wiem, że porządna optymalizacja może zwiększyć wydajność oprogramowania nawet dwukrotnie.

to nie prawa fizyki tylko rynku wieksząść kupuje tanio bo patrzą na cene a nie na wydajność kupują laptopy z vistą za 2kola które tez mają wszystko po za wydajnością  :-|

technologia jest i to w PDA  dynamiczne wzrosty częstotliwośći to samo co w PC, czytałem gdzieś ze mogą wstawić nawet dwa procki i więcej które uruchamiają się w razie potrzeby, przecież nikt tu nie bedzię PDA męczył całą noc jak ja  PC w Unreal  :E

Napisane: Czerwiec 15, 2008, 13:14:56
a co sie stało z intel PXA270 624MHz ? ile to tam moze kosztowac w tajwanie 9,99$ ?

*

Offline Modrzew

• **
  • 150
« Odpowiedź #160 dnia: Czerwiec 15, 2008, 13:38:30 »
Ale ja myślę że tu nic nie da większy procesor ,więcej ramu itd bo to zwiększy pobór mocy-zobacz laptopy czas użytkowania ok 3godz .Tylko oprogramowanie ma tu znaczenie (tak mi sie wydaję ale na tyle sie nie znam)

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #161 dnia: Czerwiec 15, 2008, 13:39:13 »
I trzy... na Allegro pojawia się coraz więcej Diamentów. Napisałem do jednego usera z Allegro, który ma już Diament. Pytałem o wrażenia i baterię. Oto kawałek odpowiedzi z maila:

"Przy zabawie bateria wytrzymuje 3 dni :D mysle ze przy srednim uzytkowaniu 4 wytrzyma :D Jesli chodzi o szybkosc dzialania to nie ma co narzekac.... Jest znacznie szybszy niz qtek 9090 wiecej pamieci i szybszy procesor. Nie zawiesza sie i jest wygodniejszy, lekki i mniejszy..... "

wniosek jest taki, że gość próbuje sprzedać sprzęt za wszelką cenę...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline Modrzew

• **
  • 150
« Odpowiedź #162 dnia: Czerwiec 15, 2008, 13:41:20 »

wniosek jest taki, że gość próbuje sprzedać sprzęt za wszelką cenę...

Po prostu liczy się z tym że za kilkanaście dni będą tańsze i zostanie z nim lub sprzeda po cenie.

ale zawsze tak było jak chcesz mieć nowość to musisz za nią zapłacić a jak chcesz taniej to czekasz na promocję  :E
a jak poczekasz pół roku to będzie o połowę taniej a jak poczekasz nastepne to będzie za 1/3 ceny ale czy ktoś chcę czekać ????
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2008, 13:56:20 wysłana przez Modrzew »

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #163 dnia: Czerwiec 15, 2008, 14:34:21 »
w 0,5 ceny wyjściowej po pół roku raczej bym nie wierzył, patrząc na to, że ceny HTC cały czas trzymają się w górze.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline Modrzew

• **
  • 150
« Odpowiedź #164 dnia: Czerwiec 15, 2008, 15:41:30 »
w 0,5 ceny wyjściowej po pół roku raczej bym nie wierzył, patrząc na to, że ceny HTC cały czas trzymają się w górze.

To jest tylko przykład orientacyjny jak ceny są po 2100zł na allegro to jak wejdzie do sprzedaży będzie kosztował np 1800zł .
Jak wprowadzą go operatorzy to cena będzie się wahać na przełomie 1300-1500zł tak myślę ponieważ większość osób nastawia się na łatwy zysk(przedłużenie umowy)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2008, 15:43:24 wysłana przez Modrzew »

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
« Odpowiedź #165 dnia: Czerwiec 15, 2008, 15:51:46 »

To jest tylko przykład orientacyjny jak ceny są po 2100zł na allegro to jak wejdzie do sprzedaży będzie kosztował np 1800zł .
Jak wprowadzą go operatorzy to cena będzie się wahać na przełomie 1300-1500zł tak myślę ponieważ większość osób nastawia się na łatwy zysk(przedłużenie umowy)

Bardzo w to wątpię że będzie kosztował 1800zł ale pożyjemy zobaczymy wiem co miałem z kaiserem jak kupowałem.
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #166 dnia: Czerwiec 15, 2008, 16:05:15 »

Bardzo w to wątpię że będzie kosztował 1800zł ale pożyjemy zobaczymy wiem co miałem z kaiserem jak kupowałem.
[/quote]

Panowie.. ja nie pytałem się na Allegro o opinię sprzedawcy. Pytałem się faceta, który KUPIŁ już sobie Diamonda.
Co do ceny... www.htcpoland.pl jest co firma MegaRam i są dystrybutorem HTC w Polsce. Mają aktualnie przedsprzedaż Diamonda w cenie... 1800PLN.
Dodatkowo dla userów PDAClub jest 50zł zniżki lub przesyłka gratis.
Czyli... albo płacicie 1750zł + koszty przesyłki (nie wiem jakie) albo płacicie równe 1800zł i koszty wysyłku Was nie interesują.

« Odpowiedź #167 dnia: Czerwiec 15, 2008, 17:10:20 »
to nie prawa fizyki tylko rynku wieksząść kupuje tanio bo patrzą na cene a nie na wydajność kupują laptopy z vistą za 2kola które tez mają wszystko po za wydajnością  :-|

Nie do końca rozumiem co piszesz, ale sam sobie przeczysz. Sam napisałeś że PC przyspieszył kilkukrotnie w ciągu kilku lat. Czyli co: inne prawa rynku obowiązują dla PC a inne dla PDA?

Najpierw piszesz że "przez 4lata nie zrobili nic z predkoscią procka", a chwilę później "technologia jest i to w PDA  dynamiczne wzrosty częstotliwośći to samo co w PC" - to w końcu jak?

Prawda jest naprawdę banalna: na obecnym poziomie technologicznym nie da się wsadzić do PDA na przykład dwa razy wydajniejszych procesorów, bo po pierwsze nie ma ich jak zasilić, a po drugie nie byłoby co zrobić z ciepłem wydzielanym podczas pracy.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #168 dnia: Czerwiec 15, 2008, 17:34:54 »
chodzi mi o to ze rynek PC jest dla klientów z zasobnym portwelem i powiedzmy mniej zasobnym mozesz sobie kupic laptopa za 2tys albo samą karte graficzną w tej cenie.
W Pda jeszcze 3 lata temu mozna bylo wybierac tak samo drogie wydajne i tansze mniej wydajne

ostatnie dwa lata to totalna bieda nie wyszło chyba zadne wydajne PDA wystarczy popatrzec w testach
http://www.pdaclub.pl/images/screenshot/i-mate_8502_test_-_ss_tcpmp_tabela.png

czy ja wiele wymagam chciałbym kupić coś lepszego niż mam + gps tylko tyle, mam universala kiedy była jego premiera w 2005 ?
Po tylu latach co moge kupić Diamonda jak zrezygnuje z 16GB pamieci i klawiatury albo kaisera jak zrezygnuje z vga i w obu przypadkach z wydajnośći

HTC TyTN II i reszta w dół wolniejsze nawet od MDA II które miałem jeszcze wczesniej litości

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #169 dnia: Czerwiec 15, 2008, 18:24:54 »
Najlepiej poczekaj z 3 miesiące i kup Diamonda Pro - będziesz miał wszystko czego Ci potrzeba.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2008, 18:26:41 wysłana przez Piti81 »

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #170 dnia: Czerwiec 15, 2008, 18:33:30 »
czekalem z kasą rok ale przez diamonda niewytrzymalem nerwowo i musialem cos kupic, kupilem Toshibe, teraz moge spokojnie czekac na touch pro, xperie albo htc omni cokolwiek pojawi sie pierwsze chyba ze sie do toski przekonam
Napisane: Czerwiec 15, 2008, 18:32:22
raphael i xperia to dwa cudenka, ale nie ma ich

« Odpowiedź #171 dnia: Czerwiec 15, 2008, 18:36:48 »
Jeszcze raz powtórzę to co już 2 razy napisałem - im wydajniejsze PDA, tym krócej pracuje na baterii. Dlatego nie ma wśród producentów wyścigu na megaherce.
A z drugiej strony... Nie wiem co dokładnie mierzą te testy, ale mnie bardziej interesuje rzeczywista wydajność potrzebna w mojej pracy.
Mam przed sobą TyTN i TyTN II. Wg tej tabelki TyTN jest znacznie wydajniejszy. Ja go używałem intensywnie, a teraz używam równie intensywnie TyTN II i twierdzę, że jest dokładnie odwrotnie: nowszy model pracuje w moich zastosowaniach wyraźnie szybciej. Być może gorzej odtwarza filmy albo gorzej chodzą gry, ale z mojego punktu widzenia są to zastosowania całkowicie poboczne dla tego typu urządzeń i dlatego ostrożnie podchodzę do takich testów.
(Szanuję fakt, że dla wielu użytkowników ważne są gry i filmy, ale dla mnie PDA to narzędzie pracy i patrzę z tej perspektywy.)

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #172 dnia: Czerwiec 15, 2008, 18:38:45 »
Diamond Pro aka Raphael ma być dostępny we wrześniu. Wstępne przymiarki do cen za Raphaela to około 670Euro gdzieś czytałem.Ciekawe też kiedy  będzie XPeria... Ja jednak zamówiłem już w przedsprzedaży Diamonda "zwykłego". Nie potrzeba mi klawiatury a i 4Gb internala wiem, że nie zapełnię :-) Jedynie bateria mnie męczy... no ale... w praniu wszystko wyjdzie :-)

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #173 dnia: Czerwiec 15, 2008, 19:17:25 »
Jeszcze raz powtórzę to co już 2 razy napisałem - im wydajniejsze PDA, tym krócej pracuje na baterii. Dlatego nie ma wśród producentów wyścigu na megaherce.
A z drugiej strony... Nie wiem co dokładnie mierzą te testy, ale mnie bardziej interesuje rzeczywista wydajność potrzebna w mojej pracy.
Mam przed sobą TyTN i TyTN II. Wg tej tabelki TyTN jest znacznie wydajniejszy. Ja go używałem intensywnie, a teraz używam równie intensywnie TyTN II i twierdzę, że jest dokładnie odwrotnie: nowszy model pracuje w moich zastosowaniach wyraźnie szybciej. Być może gorzej odtwarza filmy albo gorzej chodzą gry, ale z mojego punktu widzenia są to zastosowania całkowicie poboczne dla tego typu urządzeń i dlatego ostrożnie podchodzę do takich testów.
(Szanuję fakt, że dla wielu użytkowników ważne są gry i filmy, ale dla mnie PDA to narzędzie pracy i patrzę z tej perspektywy.)

racja kazdemu według potrzeb do pracy styka ale człowiek nie tylko pracą żyje czasem filmik obejrzy, na uniwersalu nawet z napisami ogladam rewelacja tu mniejszy ekran ale z dabingiem jeszcze mozna poogladac czemu mam rezygnowac ? fakt jezeli komus zalezy na bateri to robią coraz lepsze,

Nadal uwazam ze mozna byloby dac procek wydajniejszy chocby te z przed lat z mozliwoscia trybu pracy jak w notebookach chyba cos takiego mają best performance albo best battery  :ok: i kazdy byłby zadowolony

Napisane: Czerwiec 15, 2008, 19:06:49
Diamond Pro aka Raphael ma być dostępny we wrześniu. Wstępne przymiarki do cen za Raphaela to około 670Euro gdzieś czytałem.Ciekawe też kiedy  będzie XPeria... Ja jednak zamówiłem już w przedsprzedaży Diamonda "zwykłego". Nie potrzeba mi klawiatury a i 4Gb internala wiem, że nie zapełnię :-) Jedynie bateria mnie męczy... no ale... w praniu wszystko wyjdzie :-)

tu pisali o pazdzierniku :) zeszlego roku i co ?

HTC Omni - prawdziwy następca Universala            
Kańczugowski, Jakub środa, 04 lipiec 2007 08:27

http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=12949:htc-omni---prawdziwy-nast%C4%99pca-universala&catid=49:sprzet&Itemid=91

Kiedy takie cudo trafić ma na rynek? Według zapewnień Mobinaute premiera HTC Omni planowana jest na październik tego roku

co do bateri zawsze mozesz miec dwie albo jedną grubszą

zarty zartami ale jak nie bedziesz szalal to dzionek wytrzyma  co to za roznica ladowac co trzeci dzien czy codziennie

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #174 dnia: Czerwiec 18, 2008, 12:17:58 »
Tak w ogóle to jeszcze ma wyjść nowa bateria rozszerzona do Diamantu - ma być sprzedawana z nową/inną klapką tylną. Pewnie też w takim razie Diament będzie ciut grubszy.

Tak jak wyszła do Kaisera? :P

*

Offline dewota

• 26
  • Sprzęt: HTC Herald
« Odpowiedź #175 dnia: Czerwiec 23, 2008, 14:15:42 »
Wyjdzie i moge powiedzieć., że nawet bedzie dostępna w pl dystrybucji :)

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #176 dnia: Czerwiec 30, 2008, 12:10:46 »
Witajcie,
Postanowilem wtracic swoje trzy grosze i przekazac opinie o Diamondzie.

Na wstepie wspomne ze przewinalem sie przez wiele PDA - przewaznie HTC, aczkolwiek zdarzaly sie tez inne wynalazki.
Moja wiedza jest chyba sredniozaawansowana wiec cos tam wiem
Ale do rzeczy.

HTC jak widac co roku zaskakuje nas fajnymi urzadzeniami wyprzedzajac konkurencje o wiele rozwiazan.
I tak w erze gdy ludzie nakrecaja sie multimediami i gadzetami, gdzie Iphone jest celem porzadania ( wg mnie troche to przesadne) - na szczescie jest HTC ze swoja odpowiedzia.
Po potrzednim moim PDA jakim byl Kaiser czy TyTN II jak kto woli, nastapila zmiana na dlugo oczekiwane cacko jakim jest Diamond.

Ma on dokladnie wszystko jesli chodzi o hardware czego bysmy sobie zyczyli i oczekiwali na dzien dzisiejszy.
Mamy sliczny ekran, dobry proc, pamiec GPS itd.
Wyglad - mysle ze iphone mimo swojej prostoty mogl cos dodac od siebie -  to wlasnie ma Diamond.
Obudowa i design ktory przyciaga  a nie jest zwyklym "mydelkiem".
Ergonomia urzadzenia jest dobra ale oczywiscie dla tych co pracowali juz na PDA i wiedza jak nalezy "jezdzic" paluchami po ekranie.
User który bedzie uzywal go jako pierwszego PDA moze byc troche przerazony.
jednak dla tych co mieli PDA - oproawiono duzo w obsludze dotykowej i jest naprawde fajnie.
Co do samego uzytkowania :
Dzwonienie: jakosc dzwieku o niebo lepsza niz w Kaiserze - poprawiono naprawde wiele i to duzy plus
Wybieranie i zarzadzanie polaczeniami: proste i calkiem fajnie zrealizowane, jednakze nalezy zmodyfikowac rejestr by ekran nie wygasal calkiem podczas rozmowy - na pewno oszczedza to baterie ale czasem fajnie jest zawiesic jedno polaczenie i zadzwonic gdzie indziej.
Obsluga menu - TouchFLO3D - opinie sa rozne - jedni nazekaja ze wolno inni ze jest ok. Ja osobiscie ustosunkuje sie do tego w ten sposob. Kazdy kto ma Diamonda zakupionego ma raczje pierwszy albo drugi ROM, w naszym kraju nie bylo jeszcze premiery a i tak sa nazekania Poczekajcie - na pewno pojawia sie oficjalne ROMY poprawione a napewno pojawia sie dobre wydania wlasne jak to w przypadku PDA zawsze bywa.
Dla mnie praca z TF3D jest naprawde fajna aczkolwiek tez zauwazam spowolnienia. Nie zapominajmy mamy fajna zabawke na dobrym sprzecie  - to kwestia czasu zanim sie ja dopracuje. XP tez nie zaskakiwal po premierze - dopiero pozniej ludzie sie przekonali a i on sam byl ulepszony.

GPS - dziala i co tu duzo mowic - dziala dobrze
Multimedia - filmiki - da sie ogladac choc nie wierze by ktos do tego kupowal PDA, Muza - dziala i co tu wiecej mowic dziala gra i to dobrze
Foto - hmm tu ludzie narzekaja, ale wszyscy wiemy ze HTC nigdy nie kusilo nas super aparatami, ja osobiscie wyznaje zasade - chcesz dobre zdjecia - kup sobie cyfrowke - ten aparat ktory jest w HTC na akcje natychmiastowe by pozniej sie posmiac z czegoc czy cos na szybko udokumentowac spokojnie wystarczy.

Bateria - tutaj tez duzo komentarzy sie pojawia. Znow nazekania ze za slaba - sprobojcie posluchac 5h muzy na SE walkmanie - ciekawe czy nie zezre baterii, oczywiscie ze zezre. takie sa uroki multimedialnych urzadzen i pogodzcie sie z tym ze tak bedzie.

Mi osobiscie jak sie nie bawie w gry i WWW przez wifi to przy normalnym gadaniu i smsowaniu bateria starcza na dwa dni
i co dwa dni doladuje i mam spokoj, sa ladowarki stacjonarne, samochodowe - wiec nie widze problemu.

Podsumowywujac. HTC wypuscilo naprawde fajne PDA, kwestia czasu kiedy poprawia podstawowe bugi i bedzie na prawde super. Mamy wszsytkie podstawowe programy a dogranie nowych nie bedzie problemem.
Osobiscie wystawiam HTC  4+ za to urzadzenie i nie ma takiego na rynku ktore wg mnie byloby tak trafione jak HTC.
Wiem ze posypia sie komentarze mowiace ze moja ocena jest mylna i ze sie nie znam i wogole.
Chetnie podyskutuje na normalnym poziomie

Moze ktos przekona mnie moze i ja kogos.

Pozdrawiam
Adam
---------------------------------------------------
HW:        HTC Touch HD
SW:        HTC ROM Tester:P
Obecnie: 6.5

*

Offline TD74

• **
  • 169
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #177 dnia: Lipiec 23, 2008, 10:44:07 »
Powiem tak, bawiłem się jakiś czas tym co proponuje ERA i jestem pod wrażeniem :) ... zamówiłem dla siebie.

Nie ukrywam,  że jest to dla mnie fajny gadżet, pierwszy pda, a raczej smartfon bo tak to się raczej określa.

Kupuje się dla efektu wizulanego, windozy 6.1, GPSa w moim wypadku ... i tyle. Mam oczywiście obawy o baterię, ale jak ktoś to już opisywał, mamy ładowarki w domu, pracy w samochodzie. Ja i tak nawet jak miałem Nokię E50 to ładowałem każdej nocy do pełna, więc nic mi się w tej kwestii nie zmieni.

Miałem obawy przed klawiaturą dotykową bo nie chciałem sie uzależnić od rysika, ale naprawdę dobrze to działa, a przypomnę, że nie mialem do tej pory do czynienia z ekranem dotykowym.

*

Offline dareksol

• 11
  • Sprzęt: HTC 3700,
« Odpowiedź #178 dnia: Lipiec 23, 2008, 14:35:21 »
Witam,
Kilka dni temu kupiłem diamonda, raczej z czystej ciekawości i jako nowinkę techniczną, którą wypróbuję, poeksperymentuję, pobawię się i sprzedam na allegro. Dotychczas używałem FS n560 do GPS-u i internetu oraz SE W990i jako telefonu i od dwóch miesięcy nosiłem się z zamiarem kupna Asusa p750 - jednak powstrzymywała mnie mala ilość pamięci i nagle pojawił się diamencik, który na pierwszy rzut oka spełniał moje oczekiwania.
Po kilku dniach używania diamencika jestem nim zachwycony - wszystko płynnie działa (zmieniłem sobie ROM'a): AM 5.05, telefon, wifi (z domowego routera  lub jak nie widzi spot'a, to automatem korzysta z EDGA lub GPRS). Teraz wszystko mam w jednym urządzeniu o gabarytach niewiele większych od mojego SE W990. :ok:
Już teraz wiem, że pozbędę się nie diamencika, tylko FS-a i SE - może pod koniec roku zmienię sobie diamenta na wersję PRO.
Prawdę mówiąc trochę gubię się podczas używania telefonu w diamencie, ale z czasem się do tego przyzwyczaję.
Jeszcze tydzień temu miałem przekonanie, że HTC 3700 to jedynie modny gadżet na pokaz, ale teraz uważam, że jest to w pełni funkcjonalne, praktyczne i uniwersalne urządzenie, które przy okazji ma ładny design.
Jak najbardziej polecam to urządzenie wszystkim, którzy się wahają.

*

Offline jordanek

• *
  • 82
  • Sprzęt: IPHONE 3G / OMNIA
« Odpowiedź #179 dnia: Lipiec 23, 2008, 14:42:33 »
tak sie wtrace SE W990i ? :) skad ty to masz ? chyba P990i :)