HTC Touch Diamond?

• 180 Odpowiedzi
  • 34791 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline hao

• *
  • 58
Odp: HTC Touch Diamond?
« Odpowiedź #90 dnia: Czerwiec 03, 2008, 19:28:24 »
Nie korzystałem, wg opinii w bliźniaczym wątku na XDA mieć najpewniej mają, wyśleć wyślą, ale na pewno cena jest znacznie wyższa niż u konkurencji.

Sam zapytałem ich o dostępność i gwarancję, odpisali tylko, że gwarancja jest międzynarodowa, pytanie pierwsze pominęli... Ja się raczej wstrzymam do przyszłego tygodnia, kiedy więcej europejskich sklepów będzie miało go na stanie...

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #91 dnia: Czerwiec 03, 2008, 20:21:15 »
miec mają wysłac wyslą, ale nasza poczta chyba strakuje, i należałoby zapytać czy ubezieczona przesyłka bo nasza poczta za nic nie odpowiada.
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

« Odpowiedź #92 dnia: Czerwiec 03, 2008, 20:53:35 »
czy ktoś z Was korzystał z expansys.pl ? Bo chętnię bym go kupił już no i się zastanawiam czy aby na pewno dojdzie w 2 dni z UK , jak sugeruje informacja tam zawarta ?

A masz na expansys.pl informację o dostępności? Mnie się wyświetla "Dostawa 20 czerwca", ale ja to jakiś dziwny komputer mam...

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #93 dnia: Czerwiec 03, 2008, 21:06:24 »
Hehe, ciekawe, jeszcze dzisiaj było 100 sztuk. Tak czy inaczej, dokładnie to samo dostępne jest na expansys.com. Co do poczty, to większość sklepów na szczęście korzysta z usług dużych firm kurierskich.

« Odpowiedź #94 dnia: Czerwiec 03, 2008, 21:20:19 »
Hehe, ciekawe, jeszcze dzisiaj było 100 sztuk. Tak czy inaczej, dokładnie to samo dostępne jest na expansys.com. Co do poczty, to większość sklepów na szczęście korzysta z usług dużych firm kurierskich.

No tak, Diamond u nich występuje w dwóch wcieleniach – jedno jest dostępne, drugie będzie dostępne 20 czerwca ;) Ceną też się nieznacznie różnią.
Tak zupełnie z innej beczki – natrafiłem dzisiaj na wpis w sklepie internetowym mówiący o Diamondzie 8 GB. Fake czy komuś się z nadgryzionym jabłuszkiem pomyliło? :P

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #95 dnia: Czerwiec 03, 2008, 21:35:33 »
raczej pomyłka.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline gawron49

• *
  • 55
« Odpowiedź #96 dnia: Czerwiec 03, 2008, 22:33:25 »

A masz na expansys.pl informację o dostępności? Mnie się wyświetla "Dostawa 20 czerwca", ale ja to jakiś dziwny komputer mam...

dziwne bo w tej chwili pokazuje
"Dostępność: 46 w magazynie

Jeśli złożysz zamówienie przed 4pm CET klienci PL mogą spodziewać się dostawy w ciągu 2 dni."

« Odpowiedź #97 dnia: Czerwiec 03, 2008, 23:09:29 »
dziwne bo w tej chwili pokazuje

Pokazuje dla tego Diamonda ;)
http://www.expansys.pl/p.aspx?i=166230

A dla tego Diamonda
http://www.expansys.pl/p.aspx?i=167599
jest zupełnie inaczej.

« Odpowiedź #98 dnia: Czerwiec 04, 2008, 00:27:08 »
Taki ciekawy komentarz do tych Diamondów dostępnych na Expansysie (źródło: coolsmartphone.com)

We've had a few emails stating that the boys of expansys.com have already got the first stock of the HTC Touch Diamond in the UK. However, these units appear to be "grey" imports, which means that UK warranties wouldn't apply. HTC are apparently less than happy about the situation, plus it's being sold unlocked for £509.95 - that's over £40 more than devicewire.co.uk, who will actually be getting the first official UK stock.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #99 dnia: Czerwiec 04, 2008, 10:24:00 »
http://www.expansys.pl/p.aspx?i=166230

A dla tego Diamonda
http://www.expansys.pl/p.aspx?i=167599
jest zupełnie inaczej.

oba są już dostępne, czym się różnią oprócz ceny ?
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

« Odpowiedź #100 dnia: Czerwiec 04, 2008, 10:35:23 »
oba są już dostępne, czym się różnią oprócz ceny ?

A to już jest pytanie do Expansysa, nie do mnie :)

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #101 dnia: Czerwiec 04, 2008, 11:50:35 »
po tym jak htc zaprezentowało następce kaisera to sie zastanawiam co brać...

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #102 dnia: Czerwiec 04, 2008, 11:57:09 »
Ja zdecydowanie nadal wolę 7mm mniej w kieszeni od klawiatury, baterii, pamięci, flasha i microsd :)

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #103 dnia: Czerwiec 04, 2008, 13:17:26 »
no to kup sobie zwykły telefon. Co mnie martwi to (jak narazie) brak sterownika dla grafiki w diamondzie. Czyli akcelerator jest, ale tak jakby go nie było.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #104 dnia: Czerwiec 04, 2008, 13:28:57 »
po tym jak htc zaprezentowało następce kaisera to sie zastanawiam co brać...
miałem wczesniej mda II i jedyne o czym marzyłem zeby była klawiatura, teraz człowiek napalony jak za komuny nie ma wyboru to by wział to co jest :). Jak sie ma teraz  pda z klawiatura to tez mam wrazenie ze mozna sie bez niej obejść ale to mozna odczuc dopiero jak jej zabraknie

A za 1 cm gr  w kieszeni pozbawic sie klawiatury uwazam ze nie warto a o czytniku nie wspomne mam 16GB i mialbym zejsc na 4GB

Napisane: Czerwiec 04, 2008, 13:23:52
Co mnie martwi to (jak narazie) brak sterownika dla grafiki w diamondzie. Czyli akcelerator jest, ale tak jakby go nie było.

Widziałem ze te problemy mają tez w Toshibie g900 jakas akceleracja geforce ale sterownikow brak i jakąś petycje napisali nawet

Nie wiem juz czy nie potrafią czy olewają nas. 3lata i nie moge sie doczekac pda z vga gsm gps qwerty czy to tak wiele ?

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #105 dnia: Czerwiec 04, 2008, 13:33:47 »
Wszystko zależy od ilości miejsca w kieszeni i oczekiwań. Ja mam inne, Ty masz inne, to normalne ;) Mi ani klawiatura QWERTY, ani więcej niż 4GB potrzebne nie są, a telefon z WM tych rozmiarów to moje marzenie. Gdyby Touch Pro i X1 dostępne były dzisiaj, a Diamond za miesiąc - czekałbym na Diamonda.

Miło że HTC zapowiedziało Touch Pro miesiąc po Diamondzie, jest szansa, że niedługo będzie można wybierać między obydwoma modelami w sklepie i każdy dostanie to co chce (lub nie :P )...

Co mnie martwi to (jak narazie) brak sterownika dla grafiki w diamondzie.

Skąd te informacje? O ile pamiętam na XDA potwierdzili że akcelerator jest. Oglądając filmy z działania telefonu też nie widać problemów z płynnością animacji, ew. przestoje przy ładowaniu aplikacji, ale to akurat z akceleracją nie ma nic wspólnego...

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #106 dnia: Czerwiec 04, 2008, 13:52:54 »
sterownik grafiki zdecydowanie JEST.

*

Offline Air.

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC HD2, MDA Compact IV
« Odpowiedź #107 dnia: Czerwiec 04, 2008, 13:58:49 »
Na stronie ZIRIUSa jest dziwna informacja o baterii:

Czas rozmów:
Do 270 minut dla systemu 3G/UMTS
Do 330 minut dla systemu GSM

Czas czuwania:
Do 396 godzin dla systemu 3G/UMTS
Do 285 minut dla systemu GSM

To chyba raczej pomyłka, bo jak czas czuwania może być krótszy niż czas rozmów?

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #108 dnia: Czerwiec 04, 2008, 14:05:13 »
sterownik grafiki zdecydowanie JEST.
zobaczymy po benchmarku w TCPMP  jaki on jest, jakos od kilku lat nie radzą sobie z tym, moje stare mda II ma lepsze wyniki po dziś dzień od nie jednego najnowszego cuda

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #109 dnia: Czerwiec 04, 2008, 17:25:15 »
Co mnie martwi to (jak narazie) brak sterownika dla grafiki w diamondzie.

Skąd te informacje? O ile pamiętam na XDA potwierdzili że akcelerator jest. Oglądając filmy z działania telefonu też nie widać problemów z płynnością animacji, ew. przestoje przy ładowaniu aplikacji, ale to akurat z akceleracją nie ma nic wspólnego...

skąd? z htc polska. Miałem urządzenie w ręku i wiem co o nim mówią programiści. Jest dllka do grafiki, ale sdk do niego nie ma na tą chwilę. Wiem jednak żę wszystko ma być. Czy będzie? czas pokaże.

*

Offline ciuxxxon

• **
  • 101
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #110 dnia: Czerwiec 04, 2008, 17:46:06 »
dzisiaj zamówiłem 2 szt. diamonda w expansys.pl, już zostały wysłane i dostałem nr referencyjny TNT> obiecali, że na piątek/poniedziałek będzie

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #111 dnia: Czerwiec 04, 2008, 18:35:13 »
dzisiaj zamówiłem 2 szt. diamonda w expansys.pl, już zostały wysłane i dostałem nr referencyjny TNT> obiecali, że na piątek/poniedziałek będzie
To gratuluje. w koncu cos sie dowiemy z pierwszej reki  :ok:

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #112 dnia: Czerwiec 04, 2008, 22:58:50 »
Miałem urządzenie w ręku i wiem co o nim mówią programiści. Jest dllka do grafiki, ale sdk do niego nie ma na tą chwilę. Wiem jednak żę wszystko ma być. Czy będzie? czas pokaże.

Rozumiem, że chodzi Ci o akcelerację w aplikacjach poza tf3d? Nie jest tak że sterownik korzystający z akceleratora grafiki jest ogólny dla systemu i przyspiesza działanie wszystkich operacji rysowania? (pytam, nie wiem)

Co do Expansys, wygląda na to (wg. osób które twierdzą że już odebrały swoje egzemplarze), że to faktycznie import z HonkKongu. Telefonu nie da się zarejestrować na angielskiej stronie HTC (zły S/N), nie obejmuje go też ponoć angielska gwarancja - wszystkie naprawy trzeba realizować za pośrednictwem Expansys. Co zabawne, domyślne ustawienia regionalne i czasu ustawione są właśnie na Honk Kong. Jak na tylko tydzień wcześniej to trochę za dużo problemów :)

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #113 dnia: Czerwiec 04, 2008, 23:08:16 »
Miałem urządzenie w ręku i wiem co o nim mówią programiści. Jest dllka do grafiki, ale sdk do niego nie ma na tą chwilę. Wiem jednak żę wszystko ma być. Czy będzie? czas pokaże.

Rozumiem, że chodzi Ci o akcelerację w aplikacjach poza tf3d? Nie jest tak że sterownik korzystający z akceleratora grafiki jest ogólny dla systemu i przyspiesza działanie wszystkich operacji rysowania? (pytam, nie wiem)

akcelerator powinien przyspieszać wszystkie operacje rysowania, bez wyjątków

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #114 dnia: Czerwiec 05, 2008, 05:05:15 »
To gratuluje. w koncu cos sie dowiemy z pierwszej reki  :ok:

Jakis newbie pisze, ze ma problem, wiec musi juz miec sprzet -----> http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=99575.0

Moze popytajcie jego ;-)
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

« Odpowiedź #115 dnia: Czerwiec 05, 2008, 18:34:16 »
No i już wiadomo, że będzie obsuwa i wszystko, co się pojawi pod nazwą HTC Diamond przed 23 czerwca to import z HK.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #116 dnia: Czerwiec 05, 2008, 20:31:50 »
z HK czy z UK?

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #117 dnia: Czerwiec 05, 2008, 20:37:29 »
z HK czy z UK?
z Honkongu przez UK

ale w czym to przeszkadza czym szybciej tym lepiej

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #118 dnia: Czerwiec 05, 2008, 21:17:11 »
Jedyne co mnie odpycha od importów z HK to gwarancja. Z tego co zdążyłem się zorientować naprawy mogą odbywać się w zasadzie tylko za pośrednictwem sprzedającego. Polski serwis HTC tego nie przyjmie. Gdyby to były to modele na rynek brytyjski to inna bajka - gwarancja wydana w kraju UE ważna jest w całej UE.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #119 dnia: Czerwiec 05, 2008, 22:30:20 »
Jedyne co mnie odpycha od importów z HK to gwarancja. Z tego co zdążyłem się zorientować naprawy mogą odbywać się w zasadzie tylko za pośrednictwem sprzedającego. Polski serwis HTC tego nie przyjmie. Gdyby to były to modele na rynek brytyjski to inna bajka - gwarancja wydana w kraju UE ważna jest w całej UE.

a i z gwarancją UK moze być problem.