Klawiatura, czytnik, większa bateria - wszystko to zajmuje miejsce i waży, a jak dla mnie najważniejszą cechą Diamonda jest jego tyci rozmiar, a przede wszystkim 1cm grubości...
Jeżeli chodzi o baterię, na stronie coolsmartphone.com jest dziennik z używania egzemplarza testowego. W dniu 4-tym gość używał go z włączonym BT, Wifi, 3G, Push mailem jako swój zwykły telefon, do tego dłuższa sesja na operze rano, godzinna podróż z GPSem do pracy i męczenie telefonu na koniec do nagrania recenzji i odpowiedzi na pytania czytelników. Pod wieczór baterii zostało niewiele, ale nie był to stan krytyczny. Następnego dnia używał go skromniej, bez push maila i nawigacji GPS - na koniec dnia była jeszcze ponad połowa baterii... Jak dla mnie to mimo wszystko nie taki zły wynik.
Warto dodać, że na jego recenzjach telefon nie haczy, jest responsywny i działa całkiem obiecująco, a to też egzemplarz testowy z 128 ramem. Ja tam nie mogę się doczekać i zastanawiam się czy nie sprowadzić go sobie z UK jeśli ma trafić do polski dopiero w lipcu