HTC Touch Diamond?

• 180 Odpowiedzi
  • 34807 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ncc74656

• 261
HTC Touch Diamond?
« dnia: Maj 06, 2008, 18:41:09 »
Witam,
Dopiero co zamówiłem sobie HTC Touch Cruise a już odrzuciło zamówienie bo moja karta nie przeszła. Teraz chciałem zamówić go płacąc inną kartą i zauważyłem że jest coś takiego jak HTC Touch Diamond.

Teraz który bardziej się opłaca? Nie widziałem jeszcze żadnych opinii o tym produkcie. Pomoże ktoś podjąć decyzje który z tych dwóch jest bardziej praktyczny (niezawodny)? Ceną nie wiele się różnią więc to nie ma znaczenia. TD wydaje sie mieć lepszy ekran niż TC ale nie wiem jaki to ma wpływ na baterie.

Pozdrawiam,
Lukasz
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2008, 18:46:52 wysłana przez ncc74656 »
Never underestimate the power of stupid people in large groups

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
Odp: HTC Touch Diamond?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 06, 2008, 19:21:13 »
Jak można stwierdzić czy jest niezawodny, skoro jest zaledwie kilkadziesiąt przedprodukcyjnych egzemplarzy (wszystkie pokazane dziś) a pierwsze seryjne będa za miesiąc. Jak można mowić o niezawodności czegoś co nie istnieje?

Oprócz tego Diamond będzie sporo droższy, pierwsze ceny układają się nawet ciut powyżej ceny Kaisera - na dziś mozna zamówić za 460 funtów, podczas gdy nowego Kaisera można mieć za 420 funtów.

*

Offline ris

• **
  • 154
  • Sprzęt: HTC Touch Dual, Nokia E63
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 06, 2008, 19:30:19 »
Tu http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=13990 że to cud więc brać puki jest :) Ja bym brał Diamonda

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 06, 2008, 19:34:08 »
zacznij od wzięcia słownika ortograficznego, bo aż oczy bolą

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 07, 2008, 13:05:26 »
Jakby Cię interesowało, to filmiki prezentujące Diamonda :)
http://www.tracyandmatt.co.uk/blogs/

Prawdopodnie będzie to mój następny PDA :) Szkoda tylko że GPS ciągle na Qualcommie a nie Sirfie...

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 07, 2008, 13:10:01 »
Sadzac z tego co widzialem, o Sirfie mozesz juz zapomniec. Po co producent ma placic kilkadziesiat dolarow za sirfa, skoro ma go odbiornik za darmo wbudowany w chipset Qualcomma?
Prosze sie odprezyc i przyzwyczaic, to juz tak zostanie.

*

Offline dewota

• 26
  • Sprzęt: HTC Herald
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 07, 2008, 13:23:22 »
sirf , qualcomm  w programie do nawigacji nie widać różnicy, chyba ze ktoś robi pomiary geodezyjne...

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
  • Sprzęt: SGS 3
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 07, 2008, 13:43:48 »
Straszna lipa ten Diamond  :( Interfejs podoba mi się i to bardzo, ale jego prędkość działania to tragedia. Bawiłem się chwilę iPhonem kumpla, to tam przesunięcie paluchem po ekranie skutkuje natychmiastową reakcją. W Diamondzie (ogladając filmiki na YT) działa to z niezłym opóźnieniem, a nieraz demonstrujący musiał kilkakrotnie powtórzyć gest palcem. Podobnie z "klikaniem" palcem na ikonach, wielokrotnie było widać, że telefon "łapał" dopiero za drugim razem. Mnie by to strasznie wkurzało. Pewnie to "zasługa" WM  :S

Jarecki

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 07, 2008, 15:26:29 »
dobrze, to kup sobie iPoo i nie jęcz.
Jeżeli twoja znajomość Windows Mobile sprowadza się do filmików z Youtube, to po co się tak autorytarnie wypowiadasz? Musisz coś odreagować, czy jak?

*

Offline ris

• **
  • 154
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 07, 2008, 15:32:27 »
Straszna lipa ten Diamond  :( Interfejs podoba mi się i to bardzo, ale jego prędkość działania to tragedia. Bawiłem się chwilę iPhonem kumpla, to tam przesunięcie paluchem po ekranie skutkuje natychmiastową reakcją. W Diamondzie (ogladając filmiki na YT) działa to z niezłym opóźnieniem, a nieraz demonstrujący musiał kilkakrotnie powtórzyć gest palcem. Podobnie z "klikaniem" palcem na ikonach, wielokrotnie było widać, że telefon "łapał" dopiero za drugim razem. Mnie by to strasznie wkurzało. Pewnie to "zasługa" WM  :S

Kolega ma IPhona, niestety touch nie działa idealnie. Zauważyłem, że wszystko zależy od folii jaka jest na wyświetlaczu bądź jej brak.

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
  • Sprzęt: SGS 3
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 07, 2008, 15:45:44 »
Jeżeli twoja znajomość Windows Mobile sprowadza się do filmików z Youtube, to po co się tak autorytarnie wypowiadasz? Musisz coś odreagować, czy jak?

Widzę, że jednak Ty musisz coś odreagować :S Trochę luzu.
WM znam z praktyki, od paru lat posiadam urządzenia z tym systemem. IPhona nie kupię, bo kiepsko z oprogramowaniem na niego, a przynajmniej ja się w tym słabo orientuję. Po za tym nie ma GPSa.
Wolę WM, ale nie znaczy to, że do każdego nowego produktu mam podchodzić bezkrytycznie. Miałem nadzieję, że Diamond wreszcie coś pokaże i fakt, interfejs i sama jego koncepcja bardzo mi się podoba, jednak to co prezentują filmy na których widać rzeczywistą pracę urządzonka podłamały mnie trochę. Spodziewałem się działania bez zająknięcia, a tak nie jest :(

Jarecki

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 07, 2008, 15:46:45 »
Jak juz OT to pytanie (retoryczne) a po co na iP folia na wyswietlacz?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline ris

• **
  • 154
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 07, 2008, 16:18:44 »
Mnie po nic, ja nie mam iPhona.

*

Offline dewota

• 26
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 07, 2008, 16:49:20 »

Widzę, że jednak Ty musisz coś odreagować :S Trochę luzu.
WM znam z praktyki, od paru lat posiadam urządzenia z tym systemem. IPhona nie kupię, bo kiepsko z oprogramowaniem na niego, a przynajmniej ja się w tym słabo orientuję. Po za tym nie ma GPSa.
Wolę WM, ale nie znaczy to, że do każdego nowego produktu mam podchodzić bezkrytycznie. Miałem nadzieję, że Diamond wreszcie coś pokaże i fakt, interfejs i sama jego koncepcja bardzo mi się podoba, jednak to co prezentują filmy na których widać rzeczywistą pracę urządzonka podłamały mnie trochę. Spodziewałem się działania bez zająknięcia, a tak nie jest :(

Jarecki

Pamiętajcie, że urzadzenia z filmów mają soft sampli "test only" w ostatecznej wersji napewno zostanie poprawiony. Te urzadzenia sa produkowane ze względu na marketing ale także po to by wyeleminować tego typu problemy.

np. Sampel Diamonda który widziałem nie miał jeszcze wcale Touch flow

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 07, 2008, 16:57:38 »
Oczywiście, że nie miał, bo to była największa tajemnica. Pracownicy dostali telefony dzień przed prezentacją. Ci co mieli wcześniej, mieli zwykły firmware bez TouchFLO 3d. Aktualizację dostali dopiero dzień wcześniej, późnym popołudniem.

Mimo to, cały interfejs jest zaskakująco płynny i opinie na podstawie filmiku z jutuba są śmieszne.
Problemy z obsługą wynikają z innej obsługi i dla przesiadających się będzie to z początku duży problem. Kto się bawił betą Opery 9.5 wie o co chodzi - czasem trzeba puknąć palcem szybko dwa razy, czasem trzeba przesunąć.. trzeba się tego nauczyć, inaczej Opera robi dziwne cyrki a nie to co chcemy. Tu jest taki cały interfejs. Ktoś kto to kupi ma dwie nocki z głowy :-)

« Odpowiedź #15 dnia: Maj 16, 2008, 17:53:20 »
pierwszy Diamond na alledrogo http://www.allegro.pl/item366092258_htc_touch_diamond_jedyny_w_polsce_i_na_allegro.html
Nie da sie ukryć ze drogo :(

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 16, 2008, 21:03:49 »
Nie ma jeszcze Diamondów, w szczególności nie ma ich w USA. To ściema.
Facet zapisał się na preorder i chce się wstrzelić w popyt. Aukcja łamie regulamin allegro, a jak HTC się spóźni z dostawami, facet popłynie.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 16, 2008, 21:14:52 »
Zglaszajcie takie rzeczy allegro...

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 16, 2008, 22:25:25 »
Niestety, nie popłynie, z dwóch powodów:
- allegro to leje, jak za 2-3 tygodnie dostanie, sprzeda i zapłaci prowizję, to oni są już orgazmicznie szczęśliwi. To się wyłącznie wokół tego kręci, możesz oszukiwać klientów, wciskać chłamy, bylebyś płacił prowizję
- admini alledrogo to w większości idioci, a nawet jak są inteligentni, to nie mają zielonego pojęcia o produkcji lub jej braku. Informacje prasowe były, że już zaprezentowano, więc z w związku z punktem pierwszym raczej nie usuną i nic nie zrobią.

W dodatku w formularzu zgłoszeniowym nie ma nawet odpowiedniej kategorii, a ręcznie opisać się nie da.
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2008, 22:27:28 wysłana przez WaldekGo »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 16, 2008, 23:04:22 »
recznie da sie opisac. jest powyzej formularza guzik w stylu jestem kupujacym i podejzewam, ze sprzedajacy nie wysle przedmotu - czy jakos tak...

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 17, 2008, 15:09:33 »
Na dowód: właśnie pokazały sie pierwsze fotki pierwszych egzemplarzy z serii produkcyjnej, wciąż na Tajwanie, dopiero co z fabryki wyjechały:
http://www.eprice.com.tw/mobile/talk/?prod_id=3090&tid=3698565

Tak przy okazji - widzę już delikatne zmiany w międzymordziu w stosunku do tego co miałem w rękach na pierwszej prezentacji.
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2008, 15:13:08 wysłana przez WaldekGo »

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 17, 2008, 18:37:42 »
Ciekawe jak dojadą do Polski w jakiej będą cenie ? mam nadzieje ze jak w UK są po 460 funtow max to wychodzi ponizej 2kola to w Polsce będą nie wiecej jak 2,5tys.
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 17, 2008, 19:28:17 »
Są już niższe ceny na preorder.. stawiam na cenę trochę powyżej Toucha, czyli wypisz, wymaluj.. cenę Artemisa/Touch Cruise.

Zresztą HTC ma dobrą nauczkę (pozytywną) - zrobili ładny i niedrogi telefon (Touch) to się sprzedał w naprawdę imponującej liczbie. Liczmy, że wyciągną wnioski. Ale też nie ma co liczyć, że pierwsze serie pójdą za bezcen - przecież wszyscy muszą ogolić tych co muszą mieć nowości niezależnie od ceny.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 18, 2008, 18:30:54 »
pierwszy Diamond na alledrogo http://www.allegro.pl/item366092258_htc_touch_diamond_jedyny_w_polsce_i_na_allegro.html
Nie da sie ukryć ze drogo :(

A jednak alledrogo usunelo aukcje :)

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2008, 19:56:32 wysłana przez slawrumia »
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 18, 2008, 19:59:43 »
nie wierzę aby ktokolwiek po zakupie otzymał urządzenie od ręki...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 18, 2008, 20:17:14 »
pewnie z tajwanu jeszcze nie wyjechały, a może już są gdzieś na statku, zresztą nasi mają strajkować nawt jak dotrą do UK to PocztaPolska zrobi swoje :) chyba ze mozna z UK do Polski kurierem w reklamach DHL lata ale polski monopol górą

*

Offline dewota

• 26
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 20, 2008, 11:39:53 »
jeszcze minie minimum 30dni zanim bedzie można kupic diamonda z PL innstrukcja itd...

*

Offline świeżak88

• **
  • 110
  • Sprzęt: SPV M3000 HTC Touch Pro HTC Sensation BB 9900
« Odpowiedź #28 dnia: Maj 20, 2008, 21:26:44 »
o kurczaki tez się interesuje od pewnego czasu nowym HTC jak zobaczyłem ceny na aukcjach to sie z lekka przeląkłem no ale cóż poczekam trochę i może go sobie zakupie. Ale kurcze boje się o pamięć czy przypadkiem te 4 GB to nie będzie za mało. Póki co w swoim wizardzie mam kartę 1 GB i jest w 90 % zapełniona ale już nie mogę wgrać nic nowego. Szkoda że on nie ma slotu na kartę pamięci wtedy byłbym w 100% za zakupem tego modelu PDA. A jakie jest wasze zdanie na temat  braku slotu na karty pamięci? Jeszcze trochę brakuje mi klawiatury wysuwanej bo dużo piszę SMSów ale jakoś wytrzymam.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 21, 2008, 02:05:20 »
Szkoda że on nie ma slotu na kartę pamięci wtedy byłbym w 100% za zakupem tego modelu PDA. A jakie jest wasze zdanie na temat  braku slotu na karty pamięci? Jeszcze trochę brakuje mi klawiatury wysuwanej bo dużo piszę SMSów ale jakoś wytrzymam.

Raphael ma miec czytnik kart i klawiature i ma byc w lipcu  http://www.pdadb.net/index.php?m=specs&id=1306
karty sa juz 16GB a niedługo bedzie 32GB wiec nie warto diamonda chyba ze Raphael bedzie duzo drozszy no to wtedy cos kosztem czegos, no i zalezy kto ile wytrzyma z czkaniem :)