HTC Touch Diamond?

• 180 Odpowiedzi
  • 34753 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dewota

• 26
  • Sprzęt: HTC Herald
Odp: HTC Touch Diamond?
« Odpowiedź #120 dnia: Czerwiec 07, 2008, 02:21:00 »
nalezy zadać sobie pytanie czy ten cały "wyścig" jest wart tyc hniedogodnosci i niepewności. Nie lepiej poczekac miesiąc i kupić u nas urzadzenie z pewna gwarancja z PL jezykiem ,który zawsze można odinstalowac itd ? No chyba ze dla kogos jest ważniejsza chęć zaszpanowania sprzetem zanim jest dostepny w kraju...

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #121 dnia: Czerwiec 07, 2008, 09:34:29 »
gwarancje zawsze masz pewną. Ja bym się bardziej obawiał niedoróbek wieku dziecięcego - coś sprzętowego nie działa do końca tak jak powinno. Ale to jest ryzyko, które w przypadku tej firmy można podjąć.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #122 dnia: Czerwiec 07, 2008, 14:21:32 »
Ponoć wykryta niedoróbka i update softu był powodem opóźnienia dostawy słuchawek do Europy. Choć to jak zwykle nie potwierdzone i przyznam - wątpliwe...

*

Offline krissto

• **
  • 207
  • Sprzęt: F-S Loox n560, iPhone3G, HTC Desire

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #124 dnia: Czerwiec 08, 2008, 13:53:12 »
A widziałes allegro ?
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #125 dnia: Czerwiec 08, 2008, 15:08:04 »
całkiem możliwa, sgerowana cena HTC to 1900PLN.

*

Offline Modrzew

• **
  • 150
  • Sprzęt: dell x30 >uniwersal> hermes > kaiser >diamond>SGS
« Odpowiedź #126 dnia: Czerwiec 08, 2008, 15:50:33 »
No właśnie czekam ,jestem ciekaw ile będzie kosztował ale znając nasze realia to na początku będzie drogi,pewnie nie mniej niż 2000zł.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #127 dnia: Czerwiec 08, 2008, 15:57:50 »
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #128 dnia: Czerwiec 08, 2008, 16:49:06 »
Tak, tylko nikt nie wie jaki to jest właściwie model. Mogą to być np. egzemplarze z Indii bez 3G. Z drugiej strony na totalpda są preordery za 1500 netto (1750 ichniego brutto).

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #129 dnia: Czerwiec 08, 2008, 18:21:48 »
No właśnie czekam ,jestem ciekaw ile będzie kosztował ale znając nasze realia to na początku będzie drogi,pewnie nie mniej niż 2000zł.

a gdzie tam. W preorder w niektórych polskich sklepach dawno jest za kwote 1900PLN. Drożej być nie powinno,

*

Offline ciuxxxon

• **
  • 101
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #130 dnia: Czerwiec 08, 2008, 23:27:17 »
Mistrzostwo świata !
W środę o godzinie 14:30 zdecydowałem kupić 2 Diamondy na Expansys.pl (telefony fizycznie były we Francji), wiadomo sporo procedur jeśli płaci  się tam pierwszy raz kartą kredytową. Firma "obiecywała, że telefony dotrą po 2 dniach, jednak nie robiłem sobie najmniejszych nadzieji....
No cóż tu dużo pisać, telefony miałem fizycznie, we czwartek o godzinie 10:00 rano !!!!!!!!!
Nie dość tego, z przesyłką miały kosztować po około 2000 pLN za szt. Ale wynikł problem ze względu na ogólną kwotę do zapłaty poprzez kartę kredytową (sklep nie akceptował płatności powyżej 1000 euro). I co miła pani zrobiła w expansysie.... dała zajeb.....ty upust ! i telefony wszysły mnie po 1700 zł brutto za szt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #131 dnia: Czerwiec 08, 2008, 23:34:23 »
no to świetnie! Pochwal się, ile w ostateczności Twój egzemplarz posiada pamięci RAM?

*

Offline ciuxxxon

• **
  • 101
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #132 dnia: Czerwiec 09, 2008, 00:13:46 »
teoretycznie 192mb ale dostępncyh jest tylko około 45MB

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #133 dnia: Czerwiec 09, 2008, 14:04:49 »
a ogólnie, ile wskazuje w managerze pamięci?

*

Offline ncc74656

• 261
« Odpowiedź #134 dnia: Czerwiec 09, 2008, 22:46:03 »
W moim przypadku nie zawsze dostaje powiadomienia o smsie, miga tylko to kółko ale żadnego dźwięku. Dopiero jak włącze to słychać że coś doszło. Jakiś pomysł co to może być?
Never underestimate the power of stupid people in large groups

*

Offline Artquad

• 40
  • Fresh Meat... :>
« Odpowiedź #135 dnia: Czerwiec 09, 2008, 22:55:27 »
45 MB, to wygląda mi na jakiś żart... Nie dziwię się zatem, że HTC wkłada 192 MB... Jakby było 128 to wogóle byś nic nie uruchomił... Czy tych dodatków jest tyle (bajerów graficznych)... 45 MB to zdecydowanie za mało... Poczekam na Samsunga i900 lub Raphaela...
HTC X7500 WM 6.1 MichyPrima 5.1 SPL 1.2 + 16GB MiniSD, 

*

XJ

« Odpowiedź #136 dnia: Czerwiec 10, 2008, 00:09:29 »
Samplowa wersja Diamonda, którą używałem przez kilka dni, miała po resecie około 57 MB wolnej pamięci, przy 128 MB nominalnej. Po jakimś czasie zmniejszała się do ok. 40 MB, więc dziwne, że w wersji stockowej z nominalnym 192 MB jest tyle samo... TouchFLo 3D zajmowało około 9 MB. Tuż po miękkim resecie Diamond chodził szybko, później zamułał. No ciekaw jestem, czy coś się tutaj zmieniło tak naprawdę...

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #137 dnia: Czerwiec 10, 2008, 08:48:28 »
generalnie podawanie takich informacji jak 192MB RAM a wkładanie czegość innego do urządzenia to wprowadzanie klienta w błąd. Ogólnie nie ładnie. Mam nadzieje, ze szybko coś na to poradzą.

*

Offline prodromos

• **
  • 209
  • Nokia N97, HTC Hero, Kindle DX
« Odpowiedź #138 dnia: Czerwiec 11, 2008, 00:48:29 »
A jak jest z tą powolnością? Prawie wszystkie  recenzje,  które czytałem  w sieci  twierdzą, że Diamond jest bardzo  powolny - to prawda?
Nie zgnębi mnie byle przytyk/ w d... miejsce mam  dla krytyk. (Sztaudynger)

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #139 dnia: Czerwiec 11, 2008, 09:51:56 »
egzemplarz który miałem w ręku nie był demonem prędkości, zważywszy na ilość RAMu jaką powinien oferować.

A tutaj ciekawostka:

http://www.pocketnow.com/index.php?a=portal_detail&t=news&id=5444

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #140 dnia: Czerwiec 11, 2008, 10:04:50 »

Nie skumalem pierwszego punktu co on robi sam odbiera dzwoni? (kiepsko u mnie z angielskim a i translator sie zakrecił)
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #141 dnia: Czerwiec 11, 2008, 10:12:58 »

Nie skumalem pierwszego punktu co on robi sam odbiera dzwoni? (kiepsko u mnie z angielskim a i translator sie zakrecił)

Mała funkcja, do tego spotykana w innych "zwykłych" telefonach a opisana jak by to było nie wiadomo co ;) Chodzi tylko i wyłącznie o to, że kiedy do kogoś dzwonisz to w momencie kiedy ta osoba odbierze telefon Ty poczujesz wibracje. Dzięki temu nie musisz trzymac telefonu cały czas przy uchu tylko wystarczy po wybraniu numeru trzymać go w dłoni.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #142 dnia: Czerwiec 11, 2008, 10:43:31 »
dobre  :ok: takie tam pierdoły ale cieszą, jeszcze troche i sam kupie, bo touch pro i xperi to sie szybko nie doczekam, a mi sie takie chcenie wlaczylo na kupowanie ze kupie cokolwiek a pewnie potem bede zalował.

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #143 dnia: Czerwiec 12, 2008, 11:21:04 »
Dostałem odpowiedź z supportu HTC, że egzemplarze kupione w Wlk Brytanii będzie można bez problemu serwisować w Polsce. Z drugiej strony jeżeli opóźnienie w dostawach (23 czerwca) nie będzie miało wpływu na polską premierę (początek lipca) to poczekam jeszcze te kilka dni więcej ;)

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
« Odpowiedź #144 dnia: Czerwiec 14, 2008, 12:59:33 »
dobre  :ok: takie tam pierdoły ale cieszą, jeszcze troche i sam kupie, bo touch pro i xperi to sie szybko nie doczekam, a mi sie takie chcenie wlaczylo na kupowanie ze kupie cokolwiek a pewnie potem bede zalował.

Fajnie ja też kiedyś tak myślałem a nie kupie bo za chwilę będzie coś lepszego ale tym sposobem bym nigdy niczego nie kupił.
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #145 dnia: Czerwiec 14, 2008, 13:41:15 »

Fajnie ja też kiedyś tak myślałem a nie kupie bo za chwilę będzie coś lepszego ale tym sposobem bym nigdy niczego nie kupił.

Ja koniecznie chcialem cos kupic tyle zeby bylo lepsze od tego co mam brak klawiatury i czytnika to zbyt wiele ale o mały włos bym kupił
a poczekac warto Tuch pro i xperia tylko kiedy
a kupilem toshibe g910 a jak wyjdzie za chwile touch pro albo xperia to bede zalowal a moze nie,  czas pokaze

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #146 dnia: Czerwiec 15, 2008, 10:31:21 »
sprzęt szybko się zmienia, ale kroków milowych w rozwoju nie widać. Co z tego że więcej RAMu czy nowy WM? Sprzęt i tak działa nadal tak samo wolno jak działał wcześniej...(przykładem Diamond)

*

Offline Modrzew

• **
  • 150
« Odpowiedź #147 dnia: Czerwiec 15, 2008, 10:50:08 »
sprzęt szybko się zmienia, ale kroków milowych w rozwoju nie widać. Co z tego że więcej RAMu czy nowy WM? Sprzęt i tak działa nadal tak samo wolno jak działał wcześniej...(przykładem Diamond)

Tzn. ja ci powiem że jeżeli chodzi o szybkość to faktycznie jest to porównywalny sprzęt do tych będących na rynku,aleeee jeżeli chodzi o gabaryty to bije na głowę wszystkie palmtopy (ja uważam że jest to krok milowy). Niewiarygodne że aż tyle można pomieścić w tak małym pda, biorąc pod uwagę moje poprzednie (hermes,uniwersal,tytn 2) to naprawdę widać różnicę i nie chciał bym się cofnąć do tyłu.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #148 dnia: Czerwiec 15, 2008, 10:54:51 »
Tzn. ja ci powiem że jeżeli chodzi o szybkość to faktycznie jest to porównywalny sprzęt do tych będących na rynku,aleeee jeżeli chodzi o gabaryty to bije na głowę wszystkie palmtopy (ja uważam że jest to krok milowy). Niewiarygodne że aż tyle można pomieścić w tak małym pda, biorąc pod uwagę moje poprzednie (hermes,uniwersal,tytn 2) to naprawdę widać różnicę i nie chciał bym się cofnąć do tyłu.
porównywalny szybkością ale chyba do mda II z przed 7lat  :E no moze do universala z 2004.

*

Offline Modrzew

• **
  • 150
« Odpowiedź #149 dnia: Czerwiec 15, 2008, 11:07:55 »
porównywalny szybkością ale chyba do mda II z przed 7lat  :E no może do universala z 2004.

Jeżeli chodzi o prędkość ,baterie to faktycznie masz rację nic się nie zmienia od kilku lat.Jeżeli chodzi o plusy  to na pewno można zaliczyć bardzo dobrą przeglądarkę,wielkość ,wagę,i dobry ekran,kilka fajnych udogodnień programowych.Powiem tak na 10 osób  biorących go do ręki myślę że 9 na pewno by się nie chciało z nim rozstać.