Wiem wiem w temacie nie zawarłem zbyt dużo informacji ale jak ktos tu zajrzał moze sie dowie czegos wiecej...
Wiec wczesniej bylem posiadaczem Diamonda niestety go zgubilem (sic!) wiec zakupilem MDA Compact IV poniewaz dostalem ja troszke taniej.
Przez ostatnie 2 miesiace moze troszke krócej bawie sie roznymi Romami i tak ogolnie najlepszy do tej pory dla mnie byl Fire Rom 841 jest on na starszej manilli i ma juz troche czasu takze chcialem cos nowszego moze z manila 2 pomimo jej bledow.
Rom billego byl dla mnie za wolny i w sumie tez trzeba poczekac na cos nowego.
Romy ktore sa angielskie dla mnie tez szalu nie kreca przewaznie programy ktore sie na nich znajduja sa dla mnie zbedne Titanium w 6.5 tez mnie nie powala wole manile
ROM idealny by dla mnie byl na WM 6.5 (nie musi byc PL) z Manila 2 ktory by nie mial tysiaca bezsensownych programow a najbardziej podstawowe typu Modaco No Data AGPS Office Adobe Opere clean ram jakies programy z serii tweak klawiature Fingerfriendly i zeby nie mial laga przy dzwonieniu.
Chodzi o szybki rom zajmujacy malo pamieci a nie zawalony zbednym badziewiem ktory bedzie w miare stabilnie chodzil
Glownie korzystam z smsow troche dzwonie mam wgrana automape 5.5 kontakty i kalendarz synchornizuje z google gmaila tez mam ustawionego nie wymagam chyba zbyt wiele sam nie bawie sie w gotowanie ale jakby byl ktos chetny
na upichczenie takiego twora bym byl bardzo wdzieczny i mysle ze duzo wiecej osob chce cos takiego w miare czystego do ktorego z czasem samemu mozna dogrywac jakies inne programy
aaaaa..... jeszcze jedno i tak w ktorym aparat normalnie dziala a nie pojawia sie Black screen po 2 odpaleniach czy tez losowo