HTC Diamond: pytania i odpowiedzi

• 1050 Odpowiedzi
  • 334133 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline BartyL

• *
  • 79
Odp: HTC Diamond: pytania i odpowiedzi
« Odpowiedź #1020 dnia: Grudzień 27, 2008, 21:01:17 »
Dzieki Forestowy  :ok:

Jeszcze pytanko - chce ogladac jakies filmy, materialy video przez neta a tu ten PVPlayer nic nie otwiera,tylko czarny obraz i tyle...

« Odpowiedź #1021 dnia: Grudzień 28, 2008, 14:19:24 »
Jak przetestować przednią kamerke ? (nie poprzez wideorozmowe)?

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #1022 dnia: Grudzień 28, 2008, 14:29:55 »
Jak przetestować przednią kamerke ? (nie poprzez wideorozmowe)?
odpalasz aparat a potem klikasz ikone ustawien a potem ikone kamera (w lewym dolnym rogu)

*

Offline Tarpi

• 17
« Odpowiedź #1023 dnia: Styczeń 02, 2009, 01:46:46 »
Witam wszystkich na forum :)

Może jestem ślepy albo oczy mam zmęczone ale nie znalazłem odpowiedzi na taki problem.

Ściągnąłem Diamond Tweak ale w archiwum nie ma ani pliku exe ani cab tylko jakiś xml  i 3 jakieś inne pliki :O
Nie mogę zainstalować tego dziadostwa :(

Co z tym zrobić ?

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #1024 dnia: Styczeń 02, 2009, 01:55:50 »
To archiwum to .cab
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline Tarpi

• 17
« Odpowiedź #1025 dnia: Styczeń 02, 2009, 13:15:22 »
To archiwum to .cab

Dzięki  :ok:

Niepotrzebnie rozpakowywałem i rozpakowane przenosiłem do PDA.

Teraz wszystko OK :)

« Odpowiedź #1026 dnia: Styczeń 03, 2009, 10:12:10 »
Czy jest opcja aby po zakończonej rozmowie, diamondzik powracał do home screena ? czy zawsze musi zostawiać w trybie "telefon" ?

*

Offline crafty

• 11
  • Sprzęt: MDA Compact IV, Nokia E90
« Odpowiedź #1027 dnia: Styczeń 03, 2009, 18:05:01 »
Witam mam problem z activesync, uzylem szukajki ale nic nie znalazlem ,
po podlaczeniu do komputera przez USB komputer oraz active sync wykrywa telefon ale wyskakuje blad :
Nie można pomyślnie zakończyć synchronizacji. Podłącz urządzenie jeszcze raz i spróbuj ponownie. Jeśli problem będzie się powtarzać, więcej informacji można znaleźć w sekcji o rozwiązywaniu problemów w pomocy programu Microsoft Active Sync na komputerze

cudowalem juz na wszystkie sposoby;( pomocy

« Odpowiedź #1028 dnia: Styczeń 03, 2009, 18:15:04 »
wywal as i jeszcze raz zainstaluj, jesli instalowales outlooka to kiedy to robiles?
przed czy po instalacji AS?
Milestone @ 800MHz

*

Offline crafty

• 11
« Odpowiedź #1029 dnia: Styczeń 03, 2009, 19:06:05 »
witam odinstalowalem juz przed napisaniem posta niestety nic nie pomoglo i to nawet pare razy;) outlooka hmm instalowalem chyba po as ale nie korzystam z niego w ogole

*

Offline crafty

• 11
« Odpowiedź #1030 dnia: Styczeń 03, 2009, 20:18:31 »
problem rozwiazany, wystarczylo wyczyscic pamiec magazynowana, dziekuje za odpowiedzi
pozdrawiam

« Odpowiedź #1031 dnia: Styczeń 04, 2009, 00:10:37 »
jak zrobić skrót do programu, instalowałem programy na karcie pamięci, potem zrobiłem hard reset, no i poznikały mi skróty do moich programów, aplikacje działają ale za każdym razem trzeba je uruchamiać poprzez eksploratora plików co jest nieco uciążliwe, znalazłem temat z tym gdzie wklejać skrót (do Windows/start menu) ale dalej nie wiem jak go zrobić...

*

Offline bossbusko

• 308
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note III
« Odpowiedź #1032 dnia: Styczeń 04, 2009, 07:20:36 »
Użyj TotalCommandera. Tam jest opcja otwórz skrót
Alcatel OT Easy db, N3210, N3310, N3510i, N6610i, Mot T720i, Jakis Ery, SE p800, SE p900, SE p910i, MDA compact III, MDA compact IV, Samsung I780, MDA Compact V, HTC HD2, Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Note III

« Odpowiedź #1033 dnia: Styczeń 04, 2009, 10:16:31 »
dzięki dzięki, skróty działają :)

*

Offline SirMisiek

• 8
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #1034 dnia: Styczeń 04, 2009, 20:12:31 »
Jako, że stałem się posiadaczem Diamonda mam parę pytań:
1. Jaki wybrać ROM (obecnie posiadam oryginalny od Orange), żeby był szybszy i wydajniejszy od niego. Widzę dużo romów userów (w odpowiednim temacie), ale niektórzy z nich na przykład całkowicie wywalają pakiet Office (jak chyba Duty), z którego ja korzystam, w innych nie jest generalnie podane co zostało usunięte
2. Zastanawiam się nad ugotowaniem własnego Romu, tyle, że jak widzę gotuje się go na podstawie Romu Ery. Czym on się różni od na przykład oficjalnego Romu od HTC. I czy jest wydajniejszy od Romu HTC.
3. Jak z wykonywaniem gotowania, wgrywania romu pod Vistą Ultimate x64. Są jakieś problemy? Bo generalnie z tego co obserwuję wszyscy robią takie rzeczy na XP, a nie chciał bym sobie zabawki popsuć ;)

*

Offline lukasek101

• *
  • 70
    • ZHU VARIA
  • Sprzęt: HTC LEO
« Odpowiedź #1035 dnia: Styczeń 04, 2009, 20:25:54 »
1. Jaki wybrać ROM (obecnie posiadam oryginalny od Orange), żeby był szybszy i wydajniejszy od niego. Widzę dużo romów userów (w odpowiednim temacie), ale niektórzy z nich na przykład całkowicie wywalają pakiet Office (jak chyba Duty), z którego ja korzystam, w innych nie jest generalnie podane co zostało usunięte
2. Zastanawiam się nad ugotowaniem własnego Romu, tyle, że jak widzę gotuje się go na podstawie Romu Ery. Czym on się różni od na przykład oficjalnego Romu od HTC. I czy jest wydajniejszy od Romu HTC.
3. Jak z wykonywaniem gotowania, wgrywania romu pod Vistą Ultimate x64. Są jakieś problemy? Bo generalnie z tego co obserwuję wszyscy robią takie rzeczy na XP, a nie chciał bym sobie zabawki popsuć ;)
1. Co do romu duttego sam sie wlasnie na niego przesiadlem, jest bardzo szybki i wydajny, pakiet office zawiera i dziala bez problemow(mam wersje 3.6b z pp12 full).
2. Co do wlasnego kucharzenia, to mozesz bez problemu w kuchence zaladowac inny rom(przynajmniej tak bylo w hermesie, tutaj jeszcze nie probowalem)

*

Offline konradooo

• 6
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #1036 dnia: Styczeń 04, 2009, 22:33:45 »
hej ;) jako swiezak chciałbym się zapytać jak można w HTC Diamond:
1. Wgrać nowy ROM i RRom dla HTC bez simlocka ? czy tez muszę robić tego HARD ?
2. Jak mogę wgrać Polski słownik T9 ?
3. Mam zainstalowana nawigacje Garmin XT WM 4.10 i po włączeniu i pokazaniu sie ekranu ładowania, aplikacja zamyka sie sama bez żadnego komunikatu a ponowne uruchomienia nie pomagają (nawet reset)

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #1037 dnia: Styczeń 05, 2009, 12:55:41 »
lukasek101 3--> Dla bezpieczeństwa tylko XP ale do odważnych świat należy.....    B)
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline SirMisiek

• 8
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #1038 dnia: Styczeń 05, 2009, 20:31:44 »
jeszcze niech mi ktoś wytłumaczy co to jest pp12 full o czym pisał lukasek101

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
« Odpowiedź #1039 dnia: Styczeń 06, 2009, 10:39:27 »
pagepool 12 Mb
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline muuu

• 40
« Odpowiedź #1040 dnia: Styczeń 06, 2009, 11:13:56 »
A można jakoś zwiększyc liczbę pokazywania sms w tf3d?
Bo mając ze 50 sms, w zakładce wiadomości pokazuje mi się, iż mam ich maksymalnie 25.

« Odpowiedź #1041 dnia: Styczeń 06, 2009, 11:16:20 »
Szanowni koledzy i koleżanki,
Czy mógłby mi ktoś naświetlić jeden temat, gdyż sam rozwiązania znaleźć nie mogę. W diamencie wchodzimy w:
start -> ustawienia -> system -> informacja o urządzeniu -> czas trwania połączenia
I tutaj mamy połączenia przychodzące i wychodzące. W każdym zwykłym porządnym telefonie, po podaniu kodu telefonu, daje sie wyzerować te wartości i np kontrolować miesięczne zużycie kapitału minut. W moim przypadku z HTC nigdzie nie mogę znaleźć funkcji reset.
Proszę o wsparcie. Tomassek.

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #1042 dnia: Styczeń 06, 2009, 11:23:12 »
Czy mógłby mi ktoś naświetlić jeden temat, gdyż sam rozwiązania znaleźć nie mogę. W diamencie wchodzimy w:
start -> ustawienia -> system -> informacja o urządzeniu -> czas trwania połączenia
I tutaj mamy połączenia przychodzące i wychodzące. W każdym zwykłym porządnym telefonie, po podaniu kodu telefonu, daje sie wyzerować te wartości i np kontrolować miesięczne zużycie kapitału minut. W moim przypadku z HTC nigdzie nie mogę znaleźć funkcji reset.

Stety niestety nie da się tego wykasować.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
« Odpowiedź #1043 dnia: Styczeń 06, 2009, 15:19:56 »
Operatorzy udzielają takich informacji po wklepaniu jakiegoś magicznego kodu. Ewentualnie smsem/net/infolinia. 

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #1044 dnia: Styczeń 06, 2009, 16:16:00 »
chyba today agenda ma opcję zliczania minut, danych i smsmów
end of fear
yo is here

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #1045 dnia: Styczeń 06, 2009, 16:48:40 »

Poczytaj to: [How To] Zerowanie licznika rozmów(call duration lifetime) urządzenia HTC:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=59046.0
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline pajda

• *
  • 73
« Odpowiedź #1046 dnia: Styczeń 06, 2009, 17:07:58 »
Dla tych wszystkich którzy chcą wyzerować licznik rozmów ( lifetime - nie call timers ) w Universalu metoda ( nie polecam dla niedoświadczonych - nie biorę odpowiedzialności za uszkodzenia spowodowane użyciem tej metody - u mnie zadziałała na kilku z róznymi romami oraz na różnych urządzeniach Universal/ Hermes/Jamin/Wizard)

Wyjmij kartę SIM. włóz dowolną kartę SD do slotu karty

Wprowadź Universala/ inny PPC PE produkcji HTC  w tryb BL (w Universalu -> podświetlenie+Power+reset).
Uzyj programu  mtty i połacz się z urządzeniem w trybie USB.
Wprowadź Enter aby uzyskać znak zachęty USB>
Wprowadź komendę rtask b ( to jest wejście do komend sterujacych radio BL
Wprowadź komendę  at@talk=270f,270f
Na ekranie wyświetli się 0

Odłacz kabel USB
Zresetuj urządzenie
a wiec jak mamy wsadzic SD do slotu w diamondzie ? ;/

*

Offline enigma_pl

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Desire HD & MDA IV C
« Odpowiedź #1047 dnia: Styczeń 06, 2009, 21:35:27 »
Czas na moje pytanka:
1. Gdzie mogę skonfigurować serwer proxy dla połączenia WiFi?
2. Czy są jakieś aplikacje polepszające pracę odbiornika WiFi? Oczywiście rozumiem, że odbędzie się to kosztem baterii, ale chciałbym jakoś wzmocnić siłę odbieranego sygnału.
3. Czy można zmniejszyć czułość ekranu dotykowego podczas połączeń? Czasem przypadkowo naciskam uchem albo policzkiem zakańczanie/zawieszanie połączenia...
4. Czy ktoś wie skąd można ściągnąć klawiaturki typu "recognizer" (np. block recognizer, do ręcznego pisania sms-ów)? Chciałbym je dodać do swojego ROMu, ale niestety nie mogę ich nigdzie znaleźć.
5. Czy po dodaniu osób do menu "Ludzie" można ich potem jakoś uszeregować alfabetycznie?

*

Offline sivek

• 33
« Odpowiedź #1048 dnia: Styczeń 07, 2009, 15:53:14 »
3. Czy można zmniejszyć czułość ekranu dotykowego podczas połączeń? Czasem przypadkowo naciskam uchem albo policzkiem zakańczanie/zawieszanie połączenia...

Kwestie przypadkowego wciskania rozmow rozwiazesz instalujac kurtynke na te klawisze. nazywa sie ona bodajże phonecanvas

Moje pytanie:
Jak zmienic tamete dla calego tf3d, a nie tylko dla zakladki home

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
« Odpowiedź #1049 dnia: Styczeń 07, 2009, 15:57:43 »

Moje pytanie:
Jak zmienic tamete dla calego tf3d, a nie tylko dla zakladki home

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=111395.0