HTC Diamond: pytania i odpowiedzi

• 1050 Odpowiedzi
  • 334202 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Tigro

• **
  • 129
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: HTC Diamond: pytania i odpowiedzi
« Odpowiedź #660 dnia: Wrzesień 28, 2008, 13:03:17 »
Zainstalowałem AnswerKeys Disabler 0.41, niby jest enabled, ale nie działa. Ma ktoś jakiś pomysł? Ile razy bym nie klikał na jego ikonkę w "Programy", zawsze wyskakuje, że "AnswerKeys Disabler is enabled" - nawet jeśli zaznaczę, że chcę go wyłączyć, nadal mam komunikat, że jest enabled. Miał ktoś na FullWypas 3.2a podobny problem?

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #661 dnia: Wrzesień 28, 2008, 13:41:09 »
ATC: Phone/Allow or disallow the phone to quickly switch to sleep mode during a call. - chyba to.

ATC czy ACT czyli Advanced Configuration Tool?
Albo mam dziwną wersję programu, albo nie ma tu takiej opcji  :-| Mam wersje 2.02.1.0.0 (ta którą zaimplementował qsqa w swojej pierwszej kuchni)
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline surg

• 45
« Odpowiedź #662 dnia: Wrzesień 28, 2008, 14:40:09 »
Chcę zrobić backup przed wgraniem nowego romu. Gdzie trzeba zapisać tą kopię, żeby nie zniknęła. Czy internal storage i pamięć wewnętrzna to to samo, ajeśli nie to gdzie ją znależć.

*

Offline piozus

• **
  • 174
« Odpowiedź #663 dnia: Wrzesień 28, 2008, 14:57:11 »
Chcę zrobić backup przed wgraniem nowego romu. Gdzie trzeba zapisać tą kopię, żeby nie zniknęła. Czy internal storage i pamięć wewnętrzna to to samo, ajeśli nie to gdzie ją znależć.

Nie ma wielkiego znaczenia gdzie zapiszesz plik backupu byleś ustawił ten folder jako przypisany do programu (np Sprite backup). Jesli się boisz że go stracisz to zrób kopie pliku. Ja osobiście trzymam go na dysku PC i dodatkowo w backupie ważnych danych komputera (na płytach).

Internal storage i pamięć wewnętrzna to to samo
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #664 dnia: Wrzesień 28, 2008, 18:04:16 »
Postanowilem zrobic soft reset i ladnie wszystko zainstalowac od nowa no to wziolem rysik wsadzilem w reset i przytrzymalem volume down zaakceptowalem wszystko pieknie sie zrobilo zainstalowalo i moje pytanie sie zrodzilo

wczesniej jak robilem update romu z 137 na 193 to wychodzi na to mzeialem pelno smieci !!  WM lubial sie zamyslic a teraz wszsytko dziala jak by 2x szypciej nie wiem czemu moze ktos zna odpowiedz

zainstalowalem opere build 2192 i musze przyznac ze dziala duzo lepiej niz 1522 i 193X przede wszystkim strony sie szybciej wczytuja i wydaje mi sie ze ogolnie nie ma przyciec jak i polykania pamieci

nowy core player 1.2.5 build 4506 poprawiono w nim troche i dziala znacznie szypciej niz 1.2.3 no i obraz w filmach sie tak nie naklada jak w poprzednim wydaniu

*

Offline surg

• 45
« Odpowiedź #665 dnia: Wrzesień 28, 2008, 19:32:41 »
Uruchmiłem jako napęd dyskowy. Skopiowałem dowolny film( avi). Próbuję odtworzyć. I nie chce! Próbowałem kilka razy. Czy może coś trzeba zmienić w ustawieniach?
Napisane: Wrzesień 28, 2008, 18:51:32
Ponieważ nie mogłem odtworzyć filmów znalazłem na forum link  http://pdaclub.pl/index.php?option=com_files&Itemid=54&cid=19&fid=577&srv=2   do programu TCPMP. Ale który z tych plików zainstalować i jak. Próbowałem, ale nie potrafię a boję się coś pokręcić.

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
« Odpowiedź #666 dnia: Wrzesień 28, 2008, 19:33:57 »
Postanowilem zrobic soft reset i ladnie wszystko zainstalowac od nowa no to wziolem rysik wsadzilem w reset i przytrzymalem volume down zaakceptowalem wszystko pieknie sie zrobilo zainstalowalo i moje pytanie sie zrodzilo

wczesniej jak robilem update romu z 137 na 193 to wychodzi na to mzeialem pelno smieci !!  WM lubial sie zamyslic a teraz wszsytko dziala jak by 2x szypciej nie wiem czemu moze ktos zna odpowiedz

zainstalowalem opere build 2192 i musze przyznac ze dziala duzo lepiej niz 1522 i 193X przede wszystkim strony sie szybciej wczytuja i wydaje mi sie ze ogolnie nie ma przyciec jak i polykania pamieci

nowy core player 1.2.5 build 4506 poprawiono w nim troche i dziala znacznie szypciej niz 1.2.3 no i obraz w filmach sie tak nie naklada jak w poprzednim wydaniu

Drogi Rafale !
Zrobiłeś Hard Reset,wszystko działa szybciej  :proud: ... a tak ogólnie , to o co Ci chodzi  :-?  .

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2008, 19:52:30 wysłana przez Maarcin »

*

Offline oldred

• *
  • 97
  • Sprzęt: spv c500,wizard, n95, diamond, topaz
« Odpowiedź #667 dnia: Wrzesień 28, 2008, 19:45:58 »
ATC: Phone/Allow or disallow the phone to quickly switch to sleep mode during a call. - chyba to.

ATC czy ACT czyli Advanced Configuration Tool?
Albo mam dziwną wersję programu, albo nie ma tu takiej opcji  :-| Mam wersje 2.02.1.0.0 (ta którą zaimplementował qsqa w swojej pierwszej kuchni)
Advanced Configuration Tool v 3.1.0.0

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
« Odpowiedź #668 dnia: Wrzesień 28, 2008, 20:13:55 »
hodzi mi o to czy jak robi sie update so nowszego romu to po prostu pliki sie tylko nadkladaja cz to idzie od nowa bo z tego co ja widze to syf byl

*

Offline piozus

• **
  • 174
« Odpowiedź #669 dnia: Wrzesień 28, 2008, 20:17:30 »

Advanced Configuration Tool v 3.1.0.0

Dzięki... Mam w takim razie małe "ale":
nie mam tej wersji ACT (a w tej, którą mam nie ma tej opcji), co oznacza, że jak ostatni lamer "coś" przestawiłem (nie grzebiąc zresztą w rejestrze) albo było tak ustawione w romie który sobie ugotowałem na kuchni od qsqa (zresztą zafajnej kuchni :D ).

Zatem pytanie brzmi jak kombinować by przywrócić defaultowe ustawienia dla ekranu na czas rozmowy :)
Nie ukrywam, że byc może nikt nie wie jak to zrobić...własnie przewaliłem się przez XDA-dev i też nie znalazłem.
Raczej wszyscy chcą by ekran nie gasł niż na odwrót..

PS: wyczytałem że ktoś sie przymierzał by ustawić Diamonda tak by ekran gasł w momencie gdy telefon jest przykładany do ucha i sam się wybudzał jak położysz go np na stole w trakcie tej samej rozmowy (żeby np zapisac numer).... moje marzenie  :O~

EDIT: znalazłem: HKCU\ControlPanel\Backlight\LightSensorPollingEnable 1 (a było 0)

Natomiast przerażeniem ogarnął mnie fakt że grzebiąc w kluczach
1) HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL\BatteryTimeoutInCall set from 5 to 0
2) HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL\BatterySuspendTimeoutInCa ll from 5 to 0
3) HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL\EnableFastDormandDisplayD uringCall from 1 to 0
i mimo że z kluczu:
HKLM\Software\HTC\PHONE
FaceDownMuteRing: jest "1"

face down mute ring w ogóle przestał działać!!!!!

EDIT 2
Nic nie zrobiłem poza wywaleniem w ogóle dzwonka -->soft resetem --> ustawieniem tego samego dzwonka i działa jak powinno....
Piszę to tylko jako przestrogę dla lamerów (takich jak ja) żeby robić backup przed każdym krokiem grzebenia w rejestrach i optymalizatorach
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2008, 21:51:52 wysłana przez piozus »

*

Offline aneuman

• 4
« Odpowiedź #670 dnia: Wrzesień 29, 2008, 14:45:48 »
DO piozus

Zapraszam tutaj może cos pomoże, mnie się  udało http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=109062.0

POZDRAWIAM

« Odpowiedź #671 dnia: Wrzesień 29, 2008, 17:23:33 »
Gdy włączam tel do komputer to się ładuje. To można wyłączyć, ale wtedy automatycznie gasi się ekranik/tel. i następuje przerwanie połączenia AS.
Czy takie ładowanie jest dobre (5-15min)?
Jak zrobić by nie przerywał połączenia z komputerem gdy jest wyłączone ładowanie?

*

Offline Georgebg

• 4
« Odpowiedź #672 dnia: Wrzesień 29, 2008, 19:41:49 »
witam, moj htc diamond reaguje z opoznieniem na przychodzace polaczenie, takze czesto zdaza sie ze nie zdaze odebrac telefonu  :| w przyblizeniu po 5 sekundach dzwonia moj htc dopiero zaczyna reagowac !!!  wgralem najnowszy rom i problem ten sam, jesli ktos wie jak rozwiazac ten problem prosze o odpowiedz, Pozdro

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #673 dnia: Wrzesień 29, 2008, 20:04:41 »
na pewno wgrales nowy rom ten z naszego forum qsqa ?  a nie jakis z polska nakladką, wyglada jakby byl jakis program ktory go spowalnia, wylacz touchflo moze cos pomoze, a bezposrednio po resecie tez wolno odbiera ?
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline plato

• 24
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #674 dnia: Wrzesień 29, 2008, 20:45:42 »
Ja mam wgrany rom od qsqa i diamond reaguje 2-3s opoznieniem. To chyba normalne dla urzadzen z systemem operacyjnym. Symbiany tez maja male opoznienie.

*

Offline Georgebg

• 4
« Odpowiedź #675 dnia: Wrzesień 29, 2008, 20:56:42 »
wralem orginalny rom z xda-developers, wczesniej mialem rom z vodafone. Moze zainstalowanie romu fullwypas cos pomoze?

*

Offline bielak85

• 31
« Odpowiedź #676 dnia: Wrzesień 29, 2008, 23:36:58 »
Witam wgralem nowy ROM Duttys_Diamond_WWE_5.2.20753_V2.2  i nie moge znalesc w ustawieniach managera karty sim, chce skopiowac kontakty z sim na diamencika i nie wiem w jaki sposób pomozecie mi ?

Ok juz znalazlem byl w zakladce office mobile dziwne:P
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2008, 23:48:55 wysłana przez bielak85 »
HTC Diamond
Diamentowy Rom 3.2a Wersja Full Wypas

« Odpowiedź #677 dnia: Wrzesień 30, 2008, 15:25:10 »
Zainstalowałem AnswerKeys Disabler 0.41, niby jest enabled, ale nie działa. Ma ktoś jakiś pomysł? Ile razy bym nie klikał na jego ikonkę w "Programy", zawsze wyskakuje, że "AnswerKeys Disabler is enabled" - nawet jeśli zaznaczę, że chcę go wyłączyć, nadal mam komunikat, że jest enabled. Miał ktoś na FullWypas 3.2a podobny problem?
Ja mam to samo. Rozwiązałeś ten problem?

Gdy włączam tel do komputer to się ładuje. To można wyłączyć, ale wtedy automatycznie gasi się ekranik/tel. i następuje przerwanie połączenia AS.
Jak zrobić by nie przerywał połączenia z komputerem gdy jest wyłączone ładowanie?
Można prosić o odpowiedź?  :O~

*

Offline Maclay

• 7
    • Top-notch Сasual Dating - Verified Females
« Odpowiedź #678 dnia: Wrzesień 30, 2008, 23:23:56 »
Witam, na forum jestem od nie dawna ale wziąłem się od razu za lekturę. Dzięki temu wiem wszystko co powinienem. Miałem brać Diamonda w orange ale zauważyłem że naglę znikł z oferty na ich stronie?! co jest czyżby bo przestali sprzedawać w związku z tym że namieszali w sofcie swoim zakichanym orange menu? wie ktoś coś na ten temat? Tak się składało że miałem jutro przedłużać umowę i brać tego HTC który miał mi służyć w firmie a tu nagle czary mary i go nie ma  :worried:

*

Offline zeebro

• *
  • 59
    • Moja Picasa
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #679 dnia: Październik 01, 2008, 15:21:37 »

Można prosić o odpowiedź?  :O~
[/quote]

Ja przedłużyłem podświetlenie do 4 minut, w sensie "nie wyłączaj telefnu przed"

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
« Odpowiedź #680 dnia: Październik 01, 2008, 17:57:10 »
Nie wyłączaj tej opcji, baterie możesz podłączać "pod prąd" i 5 razy na minute, nie ma to żadnego wpływu na jej żywotność także ładuj, a ekranik się nie wyłączy :)

Cytat: Maclay
Witam, na forum jestem od nie dawna ale wziąłem się od razu za lekturę. Dzięki temu wiem wszystko co powinienem. Miałem brać Diamonda w orange ale zauważyłem że naglę znikł z oferty na ich stronie?! co jest czyżby bo przestali sprzedawać w związku z tym że namieszali w sofcie swoim zakichanym orange menu? wie ktoś coś na ten temat? Tak się składało że miałem jutro przedłużać umowę i brać tego HTC który miał mi służyć w firmie a tu nagle czary mary i go nie ma  pełen obaw
Wg mnie aktualizują cennik, informacje o nim itp., nie wierzę, że wypadł z oferty, zbyt wielki popyt jest na niego. Tak 2 dni po dodaniu też go usunęli, bo aktualizowali dane.

btw na zakładce "dla biznesu" jest w tych 5 kropkach z nowościami.
contrast is not a sin...

« Odpowiedź #681 dnia: Październik 01, 2008, 19:53:51 »
Macley --- jestem w identycznej sytuacji co ty :).

Ja juz rozmawialem z kobieta bylem zdecydowany jednak dostalem odpowiedz, ze aktualnie nie maja go na stanie i ma byc na poczatku tego tygodnia - wtedy telefon jeszcze byl na stronie. Kobita ma dzownic jak tylko sie pojawi. Mam nadzieje, ze jednak nie jest to jakas dluzsza przerwa w ofercie...

*

Offline Maclay

• 7
    • Top-notch Сasual Dating - Verified Females
« Odpowiedź #682 dnia: Październik 01, 2008, 20:15:51 »
Macley --- jestem w identycznej sytuacji co ty :).

Ja juz rozmawialem z kobieta bylem zdecydowany jednak dostalem odpowiedz, ze aktualnie nie maja go na stanie i ma byc na poczatku tego tygodnia - wtedy telefon jeszcze byl na stronie. Kobita ma dzownic jak tylko sie pojawi. Mam nadzieje, ze jednak nie jest to jakas dluzsza przerwa w ofercie...

no u mnie jest identycznie... Pani która mnie obsługiwała miała do mnie dzwonić dzisiaj ale do tej pory głucho... ;| mam nadzieję że do piątku już wszystko będzie...

*

Offline plato

• 24
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #683 dnia: Październik 01, 2008, 22:41:17 »
Mam taki problem,ze podczas pisania sms poprzez odpowiedz(czat) czasami nie widze co pisze,musza wylaczyc klawiature i wlaczyc znowu. Dopiero wtedy jest ok i widze co pisze. Czasami nie ma takiego problemu od razu wszystko widac. Da sie to jakos ustawic czy to taka wada?

*

Offline Tigro

• **
  • 129
« Odpowiedź #684 dnia: Październik 02, 2008, 15:43:43 »
Ktoś poleci jakiś program, który zmieniłby standardowy wygląd baterii na ikonkę baterii z procentowym naładowaniem nad nią? Pasek Batti mi się nie podoba, a wchodzenie ciągle do szczegółów (za dużo powiedziane.. 10 pasków :P) dotyczących baterii jest kiepskie, bo muszę się bawić w odblokowywanie, żeby sprawdzić coś tak normalnego jak stan baterii - co byście polecili?

« Odpowiedź #685 dnia: Październik 02, 2008, 19:44:28 »
Diamond wrocil do oferty Orange :)

*

Offline xcoom

• 544
  • Linux registered user 480923
    • http://www.mydiamond.prv.pl - Soft dla HTC Touch Diamond
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #686 dnia: Październik 02, 2008, 20:03:30 »
Ktoś poleci jakiś program, który zmieniłby standardowy wygląd baterii na ikonkę baterii z procentowym naładowaniem nad nią? Pasek Batti mi się nie podoba, a wchodzenie ciągle do szczegółów (za dużo powiedziane.. 10 pasków :P) dotyczących baterii jest kiepskie, bo muszę się bawić w odblokowywanie, żeby sprawdzić coś tak normalnego jak stan baterii - co byście polecili?

Tak ciężko wejść na XDA-Dev i poszukać?
Prawie na samym początku.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=424926

*

Offline wojoo

• 29
« Odpowiedź #687 dnia: Październik 02, 2008, 22:09:39 »
wiem pewnie to juz bylo 100 razy ale nie moge nic znalezc :P chce zmienic rom z orange na jakis normalny gdzie nie bedzie sie zamulalo ... powiedzcie mi jaki jest wg was najlepszy polski rom ? i jakimi programami trzeba to wgrywac na viscie?

Z gory dzieki

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
« Odpowiedź #688 dnia: Październik 02, 2008, 23:29:27 »
wiem pewnie to juz bylo 100 razy ale nie moge nic znalezc :P chce zmienic rom z orange na jakis normalny gdzie nie bedzie sie zamulalo ... powiedzcie mi jaki jest wg was najlepszy polski rom ? i jakimi programami trzeba to wgrywac na viscie?

Z gory dzieki

FAQ + ROM 3.2a full wypas by qsqa

EDIT/ Panowie jaki macie wgrany plik od GAIN VOLUME ten AudioPara3? JEst tego tyle, że nie wiem, który wgrać. Możecie jakiś dobry, głośny i czysty podlinkować?
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2008, 23:31:17 wysłana przez lechu1777 »
contrast is not a sin...

*

Offline kourier

• **
  • 203
  • Abrakadabra!
  • Sprzęt: loox720, htc diamond, sga, sgt7, sgs2
« Odpowiedź #689 dnia: Październik 03, 2008, 12:58:54 »
No dobra, jakoś nie znalazłem - jak sprawdzić dokładną wersję ROM? Widzę w inf. sys., że mam 1.93.401.2 PLK i rozumiem, że jest to Diamentowy by qsqa, conajmniej v3.0. Mam SoftKey Manager i Pocket RAR czyli pewnie 3.0 FULL, mam też MusicID i WiFi/BT On-Off czyli to już wersja 3.1a FULL. W USB do PC nie mam udostępniania Internetu, mam też Adobe Flash, czyli nie jest to v3.2 - dobrze rozumuję? :)

Jest jakaś opcja, żeby sprawdzić to szybciej? :)
Metaverse.out.deliver("life");