ATC: Phone/Allow or disallow the phone to quickly switch to sleep mode during a call. - chyba to.
Advanced Configuration Tool v 3.1.0.0
Dzięki... Mam w takim razie małe "ale":
nie mam tej wersji ACT (a w tej, którą mam nie ma tej opcji), co oznacza, że jak ostatni lamer "coś" przestawiłem (nie grzebiąc zresztą w rejestrze) albo było tak ustawione w romie który sobie ugotowałem na kuchni od qsqa (zresztą zafajnej kuchni

).
Zatem pytanie brzmi jak kombinować by przywrócić defaultowe ustawienia dla ekranu na czas rozmowy

Nie ukrywam, że byc może nikt nie wie jak to zrobić...własnie przewaliłem się przez XDA-dev i też nie znalazłem.
Raczej wszyscy chcą by ekran nie gasł niż na odwrót..
PS: wyczytałem że ktoś sie przymierzał by ustawić Diamonda tak by ekran gasł w momencie gdy telefon jest przykładany do ucha i sam się wybudzał jak położysz go np na stole w trakcie tej samej rozmowy (żeby np zapisac numer).... moje marzenie

EDIT: znalazłem: HKCU\ControlPanel\Backlight\LightSensorPollingEnable 1 (a było 0)
Natomiast przerażeniem ogarnął mnie fakt że grzebiąc w kluczach
1) HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL\BatteryTimeoutInCall set from 5 to 0
2) HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL\BatterySuspendTimeoutInCa ll from 5 to 0
3) HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL\EnableFastDormandDisplayD uringCall from 1 to 0
i mimo że z kluczu:
HKLM\Software\HTC\PHONE
FaceDownMuteRing: jest "1"
face down mute ring w ogóle przestał działać!!!!!
EDIT 2
Nic nie zrobiłem poza wywaleniem w ogóle dzwonka -->soft resetem --> ustawieniem tego samego dzwonka i działa jak powinno....
Piszę to tylko jako przestrogę dla lamerów (takich jak ja) żeby robić backup przed każdym krokiem grzebenia w rejestrach i optymalizatorach