HTC Diamond: pytania i odpowiedzi

• 1050 Odpowiedzi
  • 334539 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dassystem

• **
  • 111
  • Sprzęt: Eten X800 -> HTC Touch Diamond -> Omnia HD i8910 -> HTC Magic |32A|
Odp: HTC Diamond: pytania i odpowiedzi
« Odpowiedź #600 dnia: Wrzesień 20, 2008, 01:40:35 »
Fakt, czasem pojawia się.
Ciekawe - może HTC wbudowało jakiś bajer a'la liveplug do ładowarki? Coby Diamencik mógł się zapiąć do internetu przez gniazdko...  :grin:

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #601 dnia: Wrzesień 20, 2008, 09:50:44 »
Nigdy mi się nie pojawiło
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #602 dnia: Wrzesień 20, 2008, 10:43:44 »
mi sie tez tak zdarza bardzo rzadko ale wyskakuje ale to dlatego ze orginalny przewod mam przy kompie a do ladowarki podlaczylem pierwszy lepszy a podobno to mini usb w diamoncie jest jakies nowsze inne tak ktos pisal ja sie nie doczytalem
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Terminator

• *
  • 91
  • Sprzęt: HTC Kaiser, HTC Diamond
« Odpowiedź #603 dnia: Wrzesień 20, 2008, 14:01:13 »
Kolejny problem, a właściwie problemy...  :|
Jakiś czas temu zauważyłem, że czujnik światła w Diamoncie przesunął sie. Poniżej zamieszczam fotki:

Czujnik jak na razie działa, ale jak coś jest obluzowane to nie wiadomo co będzie. W dodatku zaobserwowałem, że w kiedy delikatne''pukne'' Diamondem (w okolicach głównej kamery)np. o dłoń to coś tam w środku... jakby grzechocze. Nie jestem pewien jak to określić, nie występuje to kiedy macham Diamondem, tylko w momencie zetknięcia z innym ciałem i tylko kiedy zetknie się od strony kamery, od strony wyświetlacza już tego nie słychać.

Kolejna rzecz, którą zauważyłem wczoraj to uszkodzona dioda podświetlająca klawisz ekranu głównego. Konkretniej chodzi o daszek po prawej stronie.

Co byście zrobili na moim miejscu? Każda z tych rzeczy to drobiazg, telefon jest sprawny, ale dużo tych drobiazgów się porobiło i jest to już trochę denerwujące... Oddać do serwisu?

*

Offline dassystem

• **
  • 111
« Odpowiedź #604 dnia: Wrzesień 20, 2008, 14:27:28 »
Ja bym poczekał aż coś konkretniejszego padnie, wtedy naprawa będzie nieopłacalna i może dostaniesz nowy.

« Odpowiedź #605 dnia: Wrzesień 20, 2008, 16:11:14 »
Chcę dodać zdjęcie płyty, żeby mi wyświetlało w odtwarzaczu. Co muszę zrobić? Musi mieć jakieś wymiary odpowiednie?

*

Offline Georgebg

• 4
  • Sprzęt: HTC Diamond
problem z przychodzacymi polaczeniami
« Odpowiedź #606 dnia: Wrzesień 21, 2008, 01:58:18 »
witam, moj htc diamond reaguje z opoznieniem na przychodzace polaczenie, takze czesto zdaza sie ze nie zdaze odebrac telefonu  :| w przyblizeniu po 5 sekundach dzwonia moj htc dopiero zaczyna reagowac !!!  :S wgralem najnowszy rom i problem ten sam, jesli ktos wie jak rozwiazac ten problem prosze o odpowiedz, Pozdro

*

Offline crafty

• 11
  • Sprzęt: MDA Compact IV, Nokia E90
« Odpowiedź #607 dnia: Wrzesień 21, 2008, 02:32:51 »
Witam koledzy , jestem nowy na forum chodz sledze je juz od jakiegos czasu , mam pytanie , a mianowicie jestem kompletnie zielony w temacie wczesniej uzywalem communicatorow wszelkiej masci , ale przejde do meritum , jak wyglada ogladanie filmow DivX na MDA , czy sa jakies kodeki , playery do sciagniecia? Na symbiana byly stad moje pytanie.
(przegrzebalem caly temat , uzylem wyszukiwarki nic nie znalazlem)
pozdrawiam

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #608 dnia: Wrzesień 21, 2008, 03:12:24 »
coreplayer i filmy ogladasz :) tylko musisz sobie skonwenterowac na nizsza rozdzielke bo orginalne nie dzialaja zadowalajaco

*

Offline dassystem

• **
  • 111
« Odpowiedź #609 dnia: Wrzesień 21, 2008, 03:15:24 »
The Core Pocket Media Player (TCPMP)

*

Offline Vid

• **
  • 105
« Odpowiedź #610 dnia: Wrzesień 21, 2008, 11:08:39 »
Mam takie pytanko - jak ustawić inną tapetę przy włączonym TF?
Zmiana tematu i tapety w "Today" nic nie daje :(

*

Offline Tigro

• **
  • 129
« Odpowiedź #611 dnia: Wrzesień 21, 2008, 11:22:02 »
Czy każdy Diamond ma gwarancję door-to-door? Czytając aukcje na Allegro, na bardzo dużej ilości jest informacja, że "telefon objęty gwarancją producenta door to door" - tak więc czy każdy Diamond z polskiej dystrybucji jest z taką właśnie formą gwarancji?

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #612 dnia: Wrzesień 21, 2008, 11:39:53 »
W TF3D przejdź do zakładki Ustawienia, jedną z opcji w tej zakładce jest zmiana tapety.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline Vid

• **
  • 105
« Odpowiedź #613 dnia: Wrzesień 21, 2008, 11:45:56 »
Dzięki, działa. :)

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #614 dnia: Wrzesień 21, 2008, 12:13:13 »
Czy każdy Diamond ma gwarancję door-to-door? Czytając aukcje na Allegro, na bardzo dużej ilości jest informacja, że "telefon objęty gwarancją producenta door to door" - tak więc czy każdy Diamond z polskiej dystrybucji jest z taką właśnie formą gwarancji?
Tak. Zamawiasz DHL'a na koszt CRC po naprawie odsylają tez na swoj koszt
and that's what can be
remembered...

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
« Odpowiedź #615 dnia: Wrzesień 21, 2008, 12:29:42 »
W TF3D przejdź do zakładki Ustawienia, jedną z opcji w tej zakładce jest zmiana tapety.
Tak, tylko ta tapeta działa tylko w "home", da się zrobić, żeby to było wszędzie w TFT?
contrast is not a sin...

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #616 dnia: Wrzesień 21, 2008, 12:53:15 »
jeszzcze nie
and that's what can be
remembered...

*

Offline crafty

• 11
« Odpowiedź #617 dnia: Wrzesień 21, 2008, 14:09:59 »
Dzieki Panowie za rade sciagnalem ten programik (tcpmp.pocketpc.0.72RC1) i po instalacji gdy chce odpalic wyskakuje mi blad "Niespodziewany blad programu. Prosze przeslij "crash.txt" do tworcow. Nastapi zamkniecie programu.
Pomocy;)

*

Offline plato

• 24
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #618 dnia: Wrzesień 21, 2008, 14:44:28 »
Czy ktos moglby mi podac nazwe programu dzieki ktoremu wskaznik baterii bedzie w procentach? Z gory dzieki!

*

Offline crafty

• 11
« Odpowiedź #619 dnia: Wrzesień 21, 2008, 17:31:19 »
Moj problem rozwiazany dziekuje, pozdrawiam

*

Offline kdx

• 5
  • pij mleko bedziesz wielki...
« Odpowiedź #620 dnia: Wrzesień 21, 2008, 18:10:15 »
Witam!
Wiem,że to już było ale jest tego tyle, że niesposób znaleźć właściwy post i jest 100000 różnych odpowiedzi.
CHODZI MI O DIAMOND KUPIONY W ORANGE
1.Po pierwsze chce zmienić tą bardziwną pomarańczową nakładkę...nie wiem jak można tak spieprzyć telefon, a najbardziej wkurza mnie ten badziewny zegar analogowy na pół ekranu z którym nic nie można zrobić...

-czy trzeba wgrać nowy rom? mam standartowo 1.93 bodajrze...touchflow3d config wesja 067 nie działa, a jak zainstaluje starsza wersję to nie ma opcji change themes. Dodam,że chcałbym stanardowy temat od diamonda...poza tym czy jak wgram nowy rom to strace jezyk polski i gwarancje?bo tez jest kilka roznych odpowiedzi

-chciałbym jeszcze zmienic ustawienia "idz do" w prawym dolnym rogu ekranu. Standartowo mam tam tylko nowa wiadomośc i aparat

-po trzecie jak nie odbiore telefonu albo dostane wiadomosc to wyswietla mi sie tylko to malutkim znaczkiem u gory i w munu polaczen na dole...nie mozna zrobic tak jak w nokii zeby na ekranie głownym bylo napisane duzymi literami "masz nowa wiadomosc", albo "masz nieodebrane polaczenie"...

-aha i jeszcze jedna...aplikacja light saber tez mi nie działa (to ta w ktorej ruch telefonu powoduje dzwieki swietlnego miecza z gwiezdnych wojen :)

poza tym wszystko gra tylko baterie musze codziennie ladowac :)

chetnie pogadalbym z kims kto ma ten telefon i dobrze sie na nim zna...bo odpowiedzi na forum sa bardzo rozne od roznych osob.

wiec jak ktos chce pomoc i ma ochote pogadac to niech poda numer gg albo przesle mi maila na kdx@o2.pl

*

Offline crafty

• 11
« Odpowiedź #621 dnia: Wrzesień 21, 2008, 21:15:20 »
witam czy da sie na mda odtworzyc pliki w formacie rmvb ,szukalem ale znalazlem tylko jakies kodeki na nokie ,
pozdrawiam

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
« Odpowiedź #622 dnia: Wrzesień 22, 2008, 00:12:55 »
Czy macie też tak, że jak tylko wejdziecie w pogode to jest info "korzystasz z roamingu, możesz ponieść koszty tak/nie?"? Nie wiem u mnie chyba tego nie było dopóki nie zaktualizowałem pogody przez Wi-Fi i tak chcę to ręcznie robić, a tu kiedy tylko wjadę sprawdzić pogode to ten nachalny komunikat :/ Mam wyłączone obydwie opcje w ustawieniach pogody te o aktualizacji. Jeśli potrzebne to typ sieci mam GSM i auto pasmo.

rom 3.2 qsqa full wypas
contrast is not a sin...

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
« Odpowiedź #623 dnia: Wrzesień 22, 2008, 04:25:26 »
Kolejny problem, a właściwie problemy...  :|
Jakiś czas temu zauważyłem, że czujnik światła w Diamoncie przesunął sie. Poniżej zamieszczam fotki:

Czujnik jak na razie działa, ale jak coś jest obluzowane to nie wiadomo co będzie. W dodatku zaobserwowałem, że w kiedy delikatne''pukne'' Diamondem (w okolicach głównej kamery)np. o dłoń to coś tam w środku... jakby grzechocze. Nie jestem pewien jak to określić, nie występuje to kiedy macham Diamondem, tylko w momencie zetknięcia z innym ciałem i tylko kiedy zetknie się od strony kamery, od strony wyświetlacza już tego nie słychać.

Kolejna rzecz, którą zauważyłem wczoraj to uszkodzona dioda podświetlająca klawisz ekranu głównego. Konkretniej chodzi o daszek po prawej stronie.

Co byście zrobili na moim miejscu? Każda z tych rzeczy to drobiazg, telefon jest sprawny, ale dużo tych drobiazgów się porobiło i jest to już trochę denerwujące... Oddać do serwisu?

ja widze ze diamenty sie zaczynaja sypac mojemu tez cos doskwieralo ale juz sobie poradzilem :P
a o co chodzi o aparat dzisiaj sie zdziwilem ze musialem czekac na obraz w aparacie az sie przerazilem czemu to tak sie dzieje i jeszcze jakies odglosy przy robienu zdjecia masakra (po raz pierwszy mi sie to zdazylo)

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #624 dnia: Wrzesień 22, 2008, 10:22:42 »
Czy macie też tak, że jak tylko wejdziecie w pogode to jest info "korzystasz z roamingu, możesz ponieść koszty tak/nie?"? Nie wiem u mnie chyba tego nie było dopóki nie zaktualizowałem pogody przez Wi-Fi i tak chcę to ręcznie robić, a tu kiedy tylko wjadę sprawdzić pogode to ten nachalny komunikat :/ Mam wyłączone obydwie opcje w ustawieniach pogody te o aktualizacji. Jeśli potrzebne to typ sieci mam GSM i auto pasmo.

rom 3.2 qsqa full wypas

A sieć to nie przypadkiem PLAY z wewnętrznym roamingiem z Plusa ?

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
« Odpowiedź #625 dnia: Wrzesień 22, 2008, 13:52:52 »
PLAY, ale z tego co widzę to mi łapie z nadajnika play'a, a nie dzierżawione z plusa.

Co zrobić qsqa :(?
contrast is not a sin...

*

Offline meeron

• **
  • 106
« Odpowiedź #626 dnia: Wrzesień 22, 2008, 17:19:37 »
Tak. Zamawiasz DHL'a na koszt CRC po naprawie odsylają tez na swoj koszt
a czy MDA Compact IV tez ma te gwarancję ?
htc diamond made in era

*

Offline Tigro

• **
  • 129
« Odpowiedź #627 dnia: Wrzesień 23, 2008, 15:20:13 »
Jak sobie zorganizowaliście kontakty? Bo chcę mieć kontakty na SIMie, ale wtedy nie mogę dodać np. jakiegoś kontaktu do ulubionych w TF3D. Za to po zgraniu wszystkiego do pamięci telefonu, mam podwójne wpisy i niepotrzebnie dwa razy dłuższą listę, którą gorzej się przegląda - da się jakoś ukryć kontakty z SIM (/telefonu), kiedy wybieram z książki lub wymusić, żeby do ulubionych można było też dodawać numery z SIM?

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #628 dnia: Wrzesień 23, 2008, 15:39:19 »
Jak sobie zorganizowaliście kontakty? Bo chcę mieć kontakty na SIMie, ale wtedy nie mogę dodać np. jakiegoś kontaktu do ulubionych w TF3D. Za to po zgraniu wszystkiego do pamięci telefonu, mam podwójne wpisy i niepotrzebnie dwa razy dłuższą listę, którą gorzej się przegląda - da się jakoś ukryć kontakty z SIM (/telefonu), kiedy wybieram z książki lub wymusić, żeby do ulubionych można było też dodawać numery z SIM?

o ukrywaniu kontaków SIM było z kilka tysiecy razy, poszukaj.

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
« Odpowiedź #629 dnia: Wrzesień 23, 2008, 15:40:19 »

Da się wyłączyć wyświetlanie kontaktów sim przez utworzenie gdzieś w rejestrze wpisu DWORD ShowSIM z wartością 0, ale nie mam pojęcia co i jak. Szukaj.

Ja zrobiłem tak: wrzuciłem kontakty do Outlock (przez active sync) i mam tam kopie, z karty SIM wywaliłem wszystko, a do TouchFlo dodaje sobie tylko najważniejsze dla mnie kontakty, z których często korzystam.

BTW ma ktoś sposób jak podgłośnić muzę lecącą z głośniczka? Trik na włączenie audio booster bez słuchawek nic nie daje :/ Czy można ustawić w Advanced Tools jakieś wartości >100 dla Master Volume?
contrast is not a sin...